Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Apex Legends Season 7 (PC)

Miia Lyyra

03.11.2020 klo 16.20 | Luettu: 1767 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

UUSI KAUSI JOHDATTELEE PELAAJAN OLYMPUKSEN SALOIHIN
V2.fi:n toimituksen postilaatikkoon kilahti kutsu tulla tutustumaan ennakkoon seuraavaan Apex Legendsin kauteen. Muutaman tunnin aikana pääsimme kokeilemaan tulevaa hahmoa Horizonia sekä uutta karttaa Olympusta. Tässä artikkelissa on luvassa tunnelmia 4. marraskuuta saapuvasta Season 7 – Ascension -kaudesta.

Energiakriisin kohdannut Olympus on täällä


Season 7:ssä peliin lisätään uusi kartta, Olympus. Ympyrämäinen, pilvien tasolla kelluva kaupunki on selvästi värikkäämpi ja kirkkaampi kuin World’s Edge tai Kings Canyon. Päältäpäin katsottuna Olympus näyttää kauniilta kaupungilta, johon olisi mukava mennä viettämään esimerkiksi lomaa. Alueelta löytyy muun muassa kauniita puistoja, joissa voisi kuvitella viettävänsä sunnuntaisin piknikkiä, mutta myös kattoterasseja, joissa olisi ihanaa nauttia illallista päivän hämärtyessä. Pelkkää ihanuutta kaupunki ei ole, sillä myös teolliset laitokset isoineen karuineen halleineen on sijoitettu Olympuksen ytimeen.


Olympus on mielestäni mukavaa lisäys karttavalikoimaan, sillä siellä taistelut ovat monitasoista. Alueella on paljon rakennuksia ja sisätiloja, joissa kahakat ovat tiiviitä ja tappiollisia. Samaan aikaan isot puistot tarjoavat herkullisia paikkoja tarkka-ampujille, sillä näkyvyys on parhaimmillaan todella kauas. Toki alueella on myös paikkoja, joista pelaajan on mahdollista pudota ulos kentältä. Pyydänkin anteeksi siltä tiimiltä, joka joutui herättämään minut henkiin sen jälkeen, kun olin vahingossa hypännyt parvekkeelta rotkoon. Myös siirtymiset alueella tuntuvat jouhevilta ja loogisilta. Tiedän jo nyt, että tulen jatkossa janoamaan otteluhaussa, että vuorossa olisi Olympus-kartta muiden alueiden sijaan.


Uusi kartta on melko laaja, joten kulkeminen alueella on hidasta. Kaikkea liikkumista ei kuitenkaan tarvitse suorittaa jalkaisin, sillä käytettävissä ovat myös Trident-ajoneuvot, johon mahtuu kyytiin tarvittaessa koko joukkue. Kaikille tiimeille kyseisiä ilma-aluksia ei kuitenkaan riitä, joten odotettavissa on tappeluita. Ajoneuvoissa on myös muutama muu ominaisuus, joita kannattaa ottaa huomioon. Esimerkiksi Rampart voi sijoittaa aluksen takapenkille oman turret-tykkinsä, jolloin kulkuneuvosta tulee järeästi aseistettu kulkuneuvo. Testitilaisuudessa pääsin kokemaan edellä mainitun tilanteen ja täytyy myöntää sen olleen paras tapa hyödyntää Tridentiä. Tridentillä itsellään ei kuitenkaan kannata suunnitella vihollisten tappamista, sillä ajoneuvolla ei pysty vahingoittamaan pelaajia. Ilma-aluksessa on vielä hienosäädettävää, sillä esimerkiksi ajoneuvosta poistumisen animaatio on hieman pitkä, jonka johdosta kyydistä pois astuvat matkustajat on helppo surmata hetkellisen puolustuskyvyttömyyden takia. Parhaimmillaan ajokki on alueella siirtymisessä, eikä sillä välttämättä kannata rynniä sodan keskelle. Ajoneuvo on kuitenkin ihan mukava lisäys ja on pelaajista kiinni, miten he sitä keksivät jatkossa käyttää.Painovoimalla leikkiminen on mukavaa


Tohtori Mary Somers on tutkija, jonka tehtävänä oli ratkaista Olympusta kohdannut energiakriisi. Somers löytääkin kriisin ratkaisevat kristallit, mutta sitten tapahtuu jotain odottamatonta: ystäväksi luultu toveri jättääkin hänet leijumaan avaruuteen oman onnensa nojaan. Kestää kymmeniä vuosia, ennen kuin Mary Somers eli Horizon palaa takaisin Olympuksen pinnalle. Täytyy myöntää, että kun näin Horizonia esittelevän trailerin, ei silmien kirvely ja kyyneleet johtuneet sipulin pilkkomisesta. Respawn Entertainment on pitänyt huolta, etteivät Apex Legendsin taustatarinaa valoittavat videot jää turhiksi ja tunteettomiksi. Katso video alta.Horizon vahvistaa hahmojoukkoa mielenkiintoisella tavalla, sillä hänen kykynsä liittyvät painovoiman hallitsemiseen. Kolmesta kyvystä ehdottomasti mielenkiintoisimpia ovat taktinen ja ultimaattinen kyky. Taktisena kykynä toimii painovoimavirtaus, joka nostattaa siihen menevät pelaajat ylöspäin. Virtauksen avulla sankarit voivat esimerkiksi pysytellä paikoillaan, nousta rakennusten päälle tai käyttää sitä apuna liitämiseen. Ultimaattinen kyky taas ravistelee mielenkiintoisesti joukkueiden välistä taistelua. Horizonilla on käytössään N.E.W.T.-robotti, joka luo alueelle ison mustan aukon, jota kohti pelaajat imeytyvät. Pääsin testijakson aikana todistamaan tilannetta, jossa hävisimme ottelun oikeassa kohdassa käytettyyn musta aukko -kykyyn. Aukko nimittäin imaisi meidät syleilyynsä, jolloin vihollinen pääsi tappamaan meidät lähes naurettavan helposti.

Perusta yhteisö - pelaa paremmin


Season 7:ssa mukaan saapuu myös Clubs-ominaisuus, joka mahdollistaa pelaajille omien klubien luomisen. Niiden tarkoituksena on vahvistaa yhteisöllisyyttä ja auttaa pelaajia löytämään samanhenkistä porukkaa. En varmasti ole ainoa, joka on kyllästynyt tuntemattomien kanssa taisteluun, joten ehkä klubit ovat ratkaisu asiaan. Klubeja on mahdollista perustaa itse tai löytää haun avulla itselleen sopiva yhteisö. Tarvittaessa klubin perustaja voi myös rajata jäsenyyden ehtoja. Yhteisöt voi pitää avoimena tai suljettuna, jonka lisäksi vaatimuksena voi olla pelaajan tietty taitotaso, jolloin voidaan määritellä esimerkiksi tietty rank-taso liittymisehdoksi. Luulen, että omalla kohdallani tämä tulee käyttöön, sillä olisi mukava saada lisää sellaisia pelikavereita, jotka ottavat pelaamisen tosissaan ja haluaisivat esimerkiksi pärjätä ranked-otteluissa.


Perinteisesti mukaan saapuu myös uusi battle pass, jossa on tapansa mukaan runsaasti kosmeettisia esineitä lunastettavaksi. Omat suosikkini ovat ehdottomasti Wraithin ja Octanen uudet ulkoasut, sillä näistä Octane kuuluu minun päähahmovalikoimaani, joten olisi mukavaa saada jotain uutta päällepantavaa. Minulla onkin mukavasti pelinsisäisessä rahapussissa vielä 1000 kolikkoa käyttämättä, joten niillä saisi lunastettua uuden battle passin.


Uuden kauden alkaessa Apex Legends saapuu myös saataville kauppapaikka Steamin kautta. Origin-versio ei katoa mihinkään, vaan kummatkin versiot jatkavat rinnakkaiseloa. PC-versiot toimivat myös ristiin, joten pelaajat kohtaavat samoilla servereillä, minkä lisäksi pelin tallennus ja eteneminen ovat siirrettävissä kauppapaikalta toiselle. Mikäli haluat jatkossa pelata mieluummin Steamin kautta, on ennakkotilaus mahdollista tehdä jo tänään. Steamin kautta pelaavat palkitaan myös kolmella ase-amuletilla.

Alla olevassa videossa uppoudutaan vielä hetkeksi tulevaan Olympus-karttaan ja uuteen Horizon-hahmoon. Pelikuva on tallennettu testijakson aikana.


V2.fi | Miia Lyyra
< V2.fi pelasi: The Ou... V2.fi asensi: AliExp... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova