Tuorein sisältö

Crash Bandicoot 4: It’s About Time

Arvioitu: Playstation 4
Genre: Tasohyppelypelit
Pelaajia: 1, 2-4
Ikärajoitus: 12
Kehittäjä: Toys for Bob
Julkaisija: Activision
Julkaisupäivä: 02.10.2020
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

12.10.2020 klo 13.24 | Luettu: 8307 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

CRASH BANDICOOT ON VIHDOIN TULLUT TAKAISIN
Olen odottanut yli 20 vuotta uutta Crash Bandicoot -peliä. Vuosien aikana on toki ilmestynyt eri alustoille useita Crash Bandicooteja, mutta vasta tänä syksynä alkuperäinen sarja on saanut todellista, virallista jatkoa. Crash Bandicoot 4: It’s About Time jatkaa ajallisesti siitä, mihin vuonna 1998 ilmestyneessä Crash Bandicoot 3: Warpedissa jäätiin.Ota kaverit mukaan tasohyppelemään


Crash Bandicoot 4: It’s About Time on juuri sitä, mitä voi odottaakin - hyvässä sekä pahassa. Isoin uudistus koskee kenttien suorittamistapaa, jossa vaihtoehtoina ovat moderni- ja retropelitapa. Näistä jälkimmäinen tarkoittaa kirjaimellisesti perinteistä tapaa pelata: elämiä on tarjolla rajoitettu määrä ja viimeisen elämän jälkeen kuoleminen tarkoittaa tasojen aloittamista alusta. Modernimpi tapa taas tarjoaa uudenaikaisempaa lähestymistä, jossa elämät ovat loppumattomia ja kenttiä voi yrittää niin kauan kuin jaksaa, ilman pelkoa paluusta lähtöpisteeseen. Ratkaisu jakaa varmasti mielipiteitä, mutta ymmärrän, miksi kehittäjät ovat päätyneet siihen. Alkuperäiset - sekä myös uusi Crash - ovat vaikeita, ja uuden pelitavan lisääminen helpottaa kasuaalipelaajien sekä uusien tulokkaiden mukaan pääsemistä. Kahden pelitilan tarjoaminen ei ole pois keneltäkään, vaan pikemminkin mahdollisuus.


Toys for Bob on onnistunut tuomaan Crash Bandicoot 4: It’s About Timeen niitä samoja asioita, jotka olivat rakastettavia sekä inhottavia sarjan edellisissäkin osissa. Kentät ovat haastavia ja raastavat hermoja. Sarjan edellisten osien tapaan pomotaistelut taas ovat liian helppoja, mikä on kieltämättä hieman outoa, sillä kokonaisuuden toivoisi olevan enemmän tasapainossa. Pelattavaa on runsaasti useiden tuntien ajaksi, päätasoja on mukana 43 kappaletta ja niiden lisäksi seikkailemaan pääsee 23 lisätasolle. Näiden päälle tarjoillaan vielä kattaus bonus-tasoja sekä erilaisia variaatioita päätasoista.


Tasohyppimistä voi suorittaa yhdessä ystäviensä kanssa, mutta ikävä kyllä vain saman sohvan ääreltä. Olisin mieluusti toivonut mukaan verkkomoninpeliä, sillä valikoimaa sillä saralla ei koskaan ole liikaa. Lisäksi luulen, että kaveripiiristäni olisi löytynyt pelaajia, joilla on paremmat hermot kuin minulla. Mukana oleva Pass N. Play -tila mahdollistaa tarinallisen kampanjan tahkoamisen jopa neljän hengen voimin. Lisäksi kilpailua voi käydä erillisessä Bandicoot Battle -tilassa, jossa mittaa voi ottaa kahdessa eri pelitilassa: Checkpoint Racessa ja Crate Combossa. Ensimmäisessä pelaajat kilpailevat kuka läpäisee kentän nopeimmin, kun taas toisessa mittaa otetaan siinä, kuka kerää eniten laatikoita ja niistä saatavia pisteitä.

Rivakat ja ketterät sormet tulevat tarpeeseen


Teknisesti Crash Bandicoot 4: It’s About Time tuntuu hieman vanhanaikaiselta. Olisin toivonut kenttiin enemmän uudistuksia, sillä nyt Toys for Bob luottaa ehkä liikaakin sarjan edellisissä osissa toimineisiin kikkoihin. Tällä tarkoitan, että kentissä olevat tehtävät ja olisivat voineet vaihdella enemmän. Nyt liian moni taso vaatii pelaajalta ainoastaan yksittäisten laatikoiden päälle hyppimistä tietyssä rytmissä.


Kenttien suorittamiseen liittyvät olennaisena osana Crashille ja Cocolle annettavat lisäkyvyt. Lani-Loli-maski muuttaa asioita haamuiksi tai fyysisiksi ja ‘Akano Dark -maski saa hahmon pyörimään rivakasti ympyrää tuhoten kaikki laatikot ympäriltään sekä lentämään pidempiä matkoja ilmassa. Niiden käyttäminen ei kuitenkaan ole välttämättä helppoa, sillä esimerkiksi Lani-Loli vaatii rivakoita sormia. Eräässäkin kentässä on muutettava yhden hypyn aikana piilossa oleva alue näkyväksi, sitten näkymättömäksi ja nopeasti takaisin näkyväksi.


Visuaalisesti tasoloikinta tarjoaa silmäkarkkia värikkäällä ulkoasullaan. Kentät ovat täynnä pieniä yksityiskohtia ja koskaan ei tiedä, mistä aukeaa salainen sivualue, josta voi löytyä timantti tai kasa laatikoita täynnä wumpa-hedelmiä. Joskus jäin ihailemaan maisemia sekä mahdollisia salareittejä liian pitkäksi aikaa sulkeutuvan lumpeen päälle ja sitten löysinkin itseni järven pohjasta kuolleena. Silmäkarkin lisäksi myös musiikki- ja äänipuoli hivelevät aisteja, sillä tällä kertaa soundit ovat moderneja ja nykyaikaisia.. Kysyn vaan, että missä ihmeessä on pelin virallinen soundtrack?


Jäin kaipaamaan ehkä vielä enemmän jotain uutta, mutta Crash Bandicoot 4: It’s About Time on ehdottomasti hankinnan arvoinen niille, jotka ovat yli 120-prosenttisesti sarjan aiempien osien suurkuluttaja. Crash Bandicooteihin vasta tutustuville luvassa on myös mukava ja pehmeä lasku pussimäyrän seikkailuihin modernin pelitilan avustuksella. Speedrun-pelaajatkin saavat pelistä varmasti paljon irti, joten jään mielenkiinnolla odottamaan tulevia Games Done Quick -tapahtumia, josko niissä joku vaikka sattuisi pikapelaamaan kyseisen teoksen läpi nerokkaasti kikkailen.

Arvostelukappaleen toimitti Activision.

V2.fi | Miia Lyyra

Crash Bandicoot 4: It’s About Time (Playstation 4)

Crash Bandicoot -pääsarja saa vihdoin jatkoa, mutta luottaa liikaa 20 vuotta vanhoihin jujuihin ja koukkuihin eikä tarjoa tarpeeksi uutta.
  • Paljon tasoja pelattavaksi
  • Moderni- ja retrotila
  • Moninpeli kavereiden kanssa
  • Ei tarpeeksi uusia jujuja ja koukkuja
  • Huono reaktiokykyni
  • Verkkomoninpelin puuttuminen
< Mafia: Definitive Ed... Kingdoms of Amalur: ... >

Keskustelut (8 viestiä)

joona_

12.10.2020 klo 17.56 18 tykkää tästä

ei kaikkeen tarvitse sitä verkkomoninpeliä saada
lainaa
negange

12.10.2020 klo 18.48 1 tykkää tästä

joona_ kirjoitti:
ei kaikkeen tarvitse sitä verkkomoninpeliä saada

kyllä tarvii.
lainaa
rbdkdbjf

12.10.2020 klo 20.10 1 tykkää tästä

modeni ja retrotila aka easy ja normal mode. yleensa korkeammasta vaikeustasosta saanut lisabonuksia mut nyt kaikki saa varmaan kaupasta rahall
lainaa
ari

14.10.2020 klo 07.18 4 tykkää tästä

Ei tarvitse verkkomoninpeliä aina onpa omituinen antaa siitä miinus verkki arvostelussa
lainaa
jördis

14.10.2020 klo 12.19 1 tykkää tästä

kyllä tarvii verkkomoninpelin.hyvä kun antoi miinus merkin arvostelussa.
lainaa
Joni

14.10.2020 klo 16.07 5 tykkää tästä

Tällä arvostelulla selkeästi yritetään saada töitä IGN:ltä.
lainaa
negange

14.10.2020 klo 16.33 1 tykkää tästä

Joni kirjoitti:
Tällä arvostelulla selkeästi yritetään saada töitä IGN:ltä.

jaa työnteko on sitten sun mielestä kiellettyä.
lainaa
Joni

16.10.2020 klo 11.05 1 tykkää tästä

negange kirjoitti:
Joni kirjoitti:
Tällä arvostelulla selkeästi yritetään saada töitä IGN:ltä.

jaa työnteko on sitten sun mielestä kiellettyä.

Myötähäpeää aiheuttaa nää sun provot.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova