Tuorein sisältö

Chef Life: A Restaurant Simulator

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Simulaatiot
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Cyanide Studios
Julkaisija: Nacon
Julkaisupäivä: 23.02.2023
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

20.03.2023 klo 18.45 | Luettu: 1843 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

OLE OMAN ELÄMÄSI KEITTIÖMESTARI
Jokainen, joka on katsonut MasterChefiä tai Hell’s Kitcheniä tietää, ettei keittiön pyörittäminen ole helppoa. Kuppilat kuntoon -ohjelma muistuttaa kunnollisen ravintolan olevan myös siisti, eikä sellainen, jonka kylmäkaapista löytyy homeisia elintarvikkeita. Chef Life: A Restaurant Simulatorissa pääset kokemaan keittiön kuumat paikat, kiireen ja tyytymättömät asiakkaat. Jos kuitenkin selätät ongelmat ja paljastut kulmakunnan parhaimmaksi kokiksi, palkitaan sinut Michelin-ravintolaksi.


Jokainen päivä keittiössä alkaa siivoamisella, ruokalistan suunnittelulla, tukkutilauksen tekemisellä ja ruoka-aineiden esivalmistelulla. Aluksi voit tarjoilla asiakkaille vain muutamia ruoka-annoksia, mutta kun opit kokkaamaan reseptivihko ja ruokalista monipuolistuu. Jokaisen kokin unelma on rakentaa ruokalista, joka on itselleen mieluisa ja Chef Life: A Restaurant Simulatorissa voit rakentaa juuri sellaisen menun kun haluat.


Kun esivalmistelut on tehty, on aika avata ravintolan ovet. Asiakkaita tulvii sisälle ja tarjoilijat rientävät pöydästä toiseen ottamaan tilauksia vastaan. Sitten se alkaa - kaaos. Kastike palaa pohjaan, liha on kypsennetty väärin, keitosta puuttuu suola ja pavut ovat kylmiä. Kun asiakkaat ovat poistuneet ravintolasta, kuulen pääni sisällä kuinka Jyrki Sukula, Hans Välimäki ja Gordon Ramsay pyytävät minua pakkaamaan veitseni ja poistumaan. Miten voi olla näin osaamaton? Päivä päivältä kokkaaminen kuitenkin sujuu sutjakkaammin. Opit uusia reseptejä ja valmistat käden käänteessä sopat, pastat ja kalat. Esivalmistelu sujuu paremmin, reseptit osaa jo ulkoa ja keittiövälineet ovat huomattavasti tutummat. Seuraavat asiakkaat ovat jo onnellisia ja kattauksesta jää hyvä mieli.

Tänään tarjolla poltettua kastiketta ja nahistuneita nakkeja


Olen oikeassa elämässä ensimmäiseltä ammatiltani ravintolakokki, vaikka päivääkään en ole niitä töitä tehnyt. Chef Life: A Restaurant Simulator simuloi hyvin sitä, miltä paine tuntuu keittiössä. Useaa asiaa on osattava tehdä yhtä aikaa ja mikäli ei osaa, ajautuu keittiö turmioon. Kattauksen onnistuminen on juoksua kelloa vastaan. Onneksi pelissä on mahdollista käyttää asetuksia, joiden ansiosta ruoka ei esimerkiksi pala pohjaan ja asiakkaita astuvat ovesta hieman hitaampaa tahtia. Apujen avulla ruuhkainen ravintola muuntautuu leppoisaksi kulmakuppilaksi, joka sopi minulle paremmin.


Vaikka en ole työskennellyt kokkina, teen silti paljon ruokaa, minkä lisäksi keittiöoppitunnit ovat edelleen takaraivossa. Chef Life: A Restaurant Simulatorissa oli asioita, jotka saivat minut ärsyyntymään, mutta myös ihastumaan. Yllätyin, miten syvällinen simulaatio on. Ravintoloitsija voi esimerkiksi suunnitella annoksen asettelumallin itse. Lisäksi pidin, että lämmin ruoka voi kylmettyä. Jotta jäähtymiseltä välttyy, tulee safka säilyttää lämpölevyllä lämpölamppujen alla.


Mukana on kuitenkin myös muutama typerä asia, joista tyhmin on esivalmistelua koskevat rajoitteet. Olen tottunut siihen, että esivalmistelu on tärkeä osa ravintolan arkea. Pelissä esivalmistelua tehdään, mutta iltaan valmistautuminen on rajoitettua. Onnistunut kattaus kerryttää ravintoloitsijan kassaa, mutta loppujen lopuksi rahaa ansaitaan hyvin hitaasti. Tämä taas vaikeuttaa keittiön tilasuunnittelua, sillä esimerkiksi toisen jääkaapin hankkiminen on kallista hommaa. Vähäiset kaappitilat taas vaikeuttavat esivalmistelua. Kehno valmistautuminen taas vaikuttaa ruoan tekemisen nopeuteen, jolla on taas suora vaikutus asiakkaiden tyytyväisyyteen. Pidemmälle pelatessa ongelma helpottuu, mutta alun turha hitaus ottaa pattiin. Innokkaille keittäjille tekemistä riittää useiden tuntien ajaksi, mutta nopeampaa etenemistä kaipaaville Michelin-ravintolaksi haluaville on luvassa pitkiä työpäiviä. Minulle Michelin jäi kaukaiseksi haaveeksi, sillä kuten oikeassakin elämässä, ehdin vaihtaa alaa ennen menestymistä.

PC-tiedot: Nvidia RTX 3080, 10 GB, AMD Ryzen 9 5900X, 16 GB DDR4 3200MHz RAM

V2.fi | Miia Lyyra

Chef Life: A Restaurant Simulator (Tietokonepelit)

Pelaa tätä, jos haluat kokea ravintola-alan onnistumiset sekä tuntea kokkitakissasi kiireiset illat ja asiakkaiden haukut.
  • Keittiön pyörittäminen vaatii muutakin kuin ruoan tekemistä
  • Monipuolinen sisältö ja pelattavaa useiden tuntien ajaksi
  • Keittiön kiireinen tunnelma on saatu vangittua
  • Hidas ja puuduttava alku
  • Jotkin asiat eivät ole realistisesti toteutettuja
< WWE 2K23... The Settlers: New Al... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova