Tuorein sisältö

Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Arvioitu: Nintendo Switch
Genre: Tasohyppelypelit
Pelaajia: 1-4 (Bowser's Fury 1-2)
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Nintendo
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 12.02.2021
Pelin kotisivut
Jere Tienhaara

26.02.2021 klo 20.12 | Luettu: 3435 kertaa | Teksti: Jere Tienhaara

Taas mennään Marion kanssa
Viime syyskuun Super Mario Bros.:n 35-vuosipäivän juhlalähetyksessä julkistettiin liuta Super Mario -uusintaversioita. Ensin syksyllä oli Super Mario 3D All-Stars paketin vuoro ja helmikuussa julkaistiin Super Mario 3D Worldin uusintapainos, johon on lykätty kaupanpäälliseksi uusi seikkailu Bowser’s Fury. 3D World julkaistiin alun perin Wii U:lle 2013 ja arvioitiin tietty myös meillä V2.fi:ssä. Alkuperäinen arvostelu löytyy täältä.

3D-maailma suuremmalla resoluutiolla

Super Mario -faneja on tietty aivan kaikenikäisiä, mutta Nintendosta puhuttaessa yksi tärkeä asiakasryhmä muiden joukossa ovat perheen pienimmät pelaajat ja kahdeksassa vuodessa on moni potentiaalinen pelin fani ehtinyt kasvaa ikään, jossa pomput jo osuvat vihujen päälle. Lisäksi Switch on ollut kaupallisesti oikein mainiosti menestynyt laite.


Joten kohdeyleisöä ja kiinnostuneita riitti Nintendon laskujen mukaan tarpeeksi siihen, että uusintaversio pistettiin ulos. Super Mario 3D Worldille on tehty kohtalainen remasterointi, mutta mistään kokonaan uusiksi rakennetusta pelistä ei voi puhua.


Suurin muutos graafisella puolella on alkuperäistä korkeampi resoluutio. Peli pyörii telkkarissa dynaamisella resoluutiolla, joka on noin 1080p. Käsikonsolina peli käyttää 720p-resoluutiota. Molemmat variaatiot pyörivät sulavalla 60 kuvan päivitysnopeudella, kuten asiaan kuuluu. Visuaalista parantelua on muuten tehty hyvin vähän, assetit ja kentät ovat pitkälti tismalleen samat kuin kahdeksan vuotta sitten.


Mukaan on tuotu uutuutena myös yksi modernien videopelitrendien parhaimmuuksia, eli valokuvatila. Yksin pelatessa pystyy oikealla nuolinäppäimellä siirtymään salamannopeasti valokuvatilaan, jossa kameraa pystyy kääntelemään, zoomaamaan, lisäämään tarroja ja hauskoja filttereitä. Tilannekuvat Mariosta vedettynä piirrostyylisen filtterin läpi tuovat yllättävän veikeitä lopputuloksia.

Hiottua ja nopeutettua tasoloikkaa


Pelillisesti suurin muutos on se, että pelihahmojen vauhtia on kasvatettu ihan reippaasti. Muita pieniä muutoksia on siellä täällä, mutta pitkälti tämä on kyllä sama peli kun kahdeksan vuotta sitten julkaistu versio. Näitä pieniä muutoksia on esimerkiksi joidenkin vihollisten reaktionopeus, sekä jotain kamerakulmien muutoksia. Alkuperäisessä pelissä käytettiin myös toisinaan kosketusnäytön ominaisuuksia ja nämä kohdat on nyt tuunattu käyttämään vaihtoehtoisesti Switch-ohjaimen gyroskooppia.


Super Mario 3D Worldin perusta on klassista Mario-kamaa. Bowserin linnoista ei vain tällä kertaa pelasteta prinsessaa vaan keijuja. Tasoista etsitään vihreitä tähtiä sekä leimasimia ja ne yhdistelevät mielenkiintoisesti 2D- sekä 3D -tasohyppelyä. Klassikot kissapuvuista hahmon tuplaaviin kirsikoihin ovat tietty edelleen mukana. Silloin tällöin kenttäsuunnittelu meinaa kompastua omaan nokkeluutensa, mutta pitkälti se on priimaa ja kenttien tahkominen mielekästä puuhaa. Maailma väreineen on pirskahteleva sekä mukavan vaihteleva, ja vaikka nyt ei olekaan kyse suuresta uudistuksesta alkuperäiseen verratessa, näyttää se erittäin kivalta laadukkaasta televisiosta Full HD-resoluutiolla ja sulavalla kuvanpäivityksellä.


Hauskinta puuhaa pelissä omasta mielestäni on touhottaa kenttiä läpi useamman pelaajan voimin. Kaikkia Super Mario 3D Worldin hetkiä pystyy pelaamaan 1-4 pelaajaa kerralla ja valittavina ovat klassikkohahmot Mario, Luigi, Toad ja Peach. Kaikilla hahmoilla on hieman omat ominaisuutensa liikkumisen ja ohjattavuuden suhteen. Elämät ovat yhteisiä, mutta kolikoita kerätään itselle ja tason paras ansaitsee itselleen aina näyttävän kruunun. Moninpeliä pystyy pelaamaan myös verkon yli.

Kaupan päälle raivokasta Bowseria


Bowser’s Fury on oma erillinen uusi seikkailu, jota myydään vain tämän pelin kylkiäisenä. Pelistä on hieman vaikea sanoa, onko se lisäosa 3D Worldille vai Super Mario Odysseylle, sillä siinä on jotain samaa molemmista. Marion seikkailut sijoittuvat tällä kertaa Capcatin järvelle. Pelialue on yksi suuri, yhtenäinen alue, jonka sisältä löytyy pienempiä kenttiä. Toteutuksessa on jopa hieman avoimen maailman tyyliä, mikä tuo mieleen Odysseyn.


Bowser on kasvanut jättiläiseksi ja samalla seonnut entistä pahemmin. Bowser Jr. ei muutoksesta pidä ja joutuu kääntymään Super Marion puoleen apua pyytäen. Yhdessä junnu-Bowser ja Mario kipittelevät ympäri järvialuetta sytyttäen majakanvaloja ja koittaen saada raivostuneen Bowserin taltutettua. Raivo-Bowser kuljeskelemassa öljymeressä toi hauskasti mieleen Death Strandingin. Pelimekaniikat ja vihulaiset ovat pitkälti tuttuja 3D Worldista, mutta tällä kertaa kameraa pystyy pyörittämään vapaasti joka hetkessä. Uutta power-upia eli gigakelloa tarvitaan, jotta saadaan Mario kasvamaan samoihin mittasuhteisiin kuin jätti-Bowser ja pahiksen pystyy kunnolla haastamaan.

Isompi maailma on myös sitä pyörittävälle laitteistolle vaativampaa, joten Bowser’s Fury pyörii telkkarissakin 720p:n resoluutiolla ja käsikonsolissa kuvataajuus on tiputettu 30 kuvaan sekunnissa. Bowser’s Fury tarjoaa hauskaa ja mielenkiintoista Mario-pelattavaa emopelin päälle ja on mahdollisesti katsaus Super Marion tulevaisuuteen.


Lisäpeli tarjoaa pelattavaa suunnilleen 3-5 tuntia, hieman riippuen pelityylistä ja keräilyn kunnianhimosta. Yhteensä pelipaketissa on pelattavaa noin parinkymmenen tunnin edestä, mutta jokainen Mario-fani tietää kuinka loputon määrä aikaa on mahdollista saada kulumaan hyvän Mario-pelin parissa.

V2.fi | Jere Tienhaara

Super Mario 3D World + Bowser's Fury (Nintendo Switch)

Kyseessä on edelleen upea, iloinen, pirteä, näyttävä ja kekseliäs tasoloikkaseikkailu. Pyörii vielä piirun verran sulavammin sekä näyttävämmin ja mukana jokusen tunnin kestävä kokonaan uusi seikkailu.
  • Kaksi oikein kelvollista tasoloikkaa yhden hinnalla
  • Nopeampi vauhti tuo uusintaversioon modernin säväyksen
  • Aikoinaan erinomainen peli on edelleen vähintäänkin erinomainen peli
  • SM3DW on pelattavissa 1-4 pelaajan yhteistyönä ja Bowser’s Fury 1-2 pelaajan
  • Valokuvatila on kiva lisäys
  • Grafiikkoja ja visuaaleja ei ole suuresti paranneltu
  • Bowser’s Fury pyörii dockissakin vain 720p ja käsikonsolina nyky-Mariolle harvinaisella kuvataajuudella 30 kuvaa sekunnissa
< Main Assembly... Rogue Heroes: Ruins ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova