Tuorein sisältö

Rogue Heroes: Ruins of Tasos

Arvioitu: Nintendo Switch
Genre: Seikkailupelit, Toimintapelit
Pelaajia: 1-4
Ikärajoitus: 10
Kehittäjä: Heliocentric Studios
Julkaisija: Team 17
Julkaisupäivä: 23.02.2021
Pelin kotisivut
Jere Tienhaara

08.03.2021 klo 15.53 | Luettu: 1250 kertaa | Teksti: Jere Tienhaara

2D-roguelike-zeldailua kavereiden kanssa
Mitä saa, kun yhdistää The Legend of Zelda: A Link to the Pastin, proseduraalisen rogueliken ja 1-4 pelaajan tiimipelaamisen? Tähän kysymykseen vastauksen kehitti kahden hengen tiimi nimeltä Heliocentric Studios ja vastauksena syntyneen Rogue Heroes: Ruins of Tasosin julkaisi Team 17.

Tasos kuntoon


Rogue Heroes: Ruins of Tasos on pikseligrafiikalla toteutettu toimintaseikkailupeli, jonka estetiikka lainaa vahvasti 90-luvun Nintendolta. Peli alkaa, kun pelaajat tipautetaan Tasoksen taikamaahan. Aikoinaan rauhassa kukoistanut Tasos on nyt titaanien valtaama taistelukenttä ja rauha pitäisi tuoda takaisin sekä alueen infrastruktuuriakin parannella.


Taustatarina ei kovin omaperäinen ole, mutta riittävän hyvä kuljettaakseen peliä eteenpäin. Todellinen stoori muodostuu pelaajien omista seikkailuista ja valinnoista, kun pelaajat lähtevät valtaamaan proseduraalisia luolastoja sekä kunnostamaan paikallista kylää omaan tahtiinsa.

Proseduraalista taituruutta


Pelin keskeinen kiertokulku on erittäin hyvin toteutettu. Yksinkertaisuudessaan siinä käydään taistelemassa luolastoissa ja kun kuolema koittaa, herätään seikkailun aikana ansaitut timantit ja kolikot taskussa omasta sängystä kotitalossaan. Näillä resursseilla päivitetään oman kylän palveluita ja näitä palveluja käyttämällä päivitetään pelihahmoa paremmaksi seuraavaa seikkailua varten. Kylään voi rakentaa esimerkiksi kuntosalin, jossa käymällä hahmo vahvistuu tai kylään voi palkata sepän, joka vuorostaan laittaa pelihahmon varusteet kuntoon. Hahmon parantelu avaa myös lopulta uusia hahmoluokkia. Itselläni kesti alkuun hieman päästä jyvälle tästä loopista, mutta kun sain siitä otteen, se vei mukanaan.


Peli koostuu neljästä luolastosta useine tasoineen ja nämä läpäistyään pääsee viimeiseen, loputtomaan luolastoon, jossa kukistetaan Talosta piinaavia titaaneja. Luolastot ovat erinomaisesti generoitu ja niitä on vaikea uskoa proseduraalisiksi. Variaatiota piisaa ja haastetta löytyy rutkasti. Omaan makuuni luolastoissa oli turhan paljon kaikenlaisia ansoja, kun olisin mieluummin taistellut enemmän konkreettisia vihollisia vastaan.

Haastava, mutta palkitseva


Rogue Heroes: Ruins of Tasos on myös aika vaikea peli, varsinkin alkuun, kun hahmoa ei ole päivitetty vielä sen kummemmin. Peli ei paljoa kädestä pidä kiinni ja jos genre ei ole kovin tuttu entuudestaan, niin alussa voi olla hakemista. Itse testasin vain yksinpeliä, mutta peli skaalaa dynaamisesti vaikeustasoaan pelaajamäärän mukaisesti. Peli on optimoitu ensisijaisesti co-op-kokemukseksi ja sopivalla porukalla tätä olisi varmasti hauska pelailla yhdessä.


RHRoT kärsii hieman videopelien yleisestä varsin laajasta tarjonnasta tällä hetkellä. Tämä olisi ollut erittäin koukuttava peli pelata joskus lapsena, kun oikeasti oli vain se yksi peli kerrallaan, jota kolusi huolella. Nyt Rogue Heroesin koukku ei kuitenkaan riitä pitämään minua pitkään otteessaan, vaikka sisältöä piisaa ja pienen tiimin peli onkin laadukkaasti toteutettu.

V2.fi | Jere Tienhaara

Rogue Heroes: Ruins of Tasos (Nintendo Switch)

Yhdistelmä vanhoja Zelda-pelejä, proseduraalista roguelikea ja neljän pelaajan yhteistyöpeliä. Ja se on sellaisena oikein hyvä.
  • Runsaasti sisältöä
  • Kivaa pikseligraffaa
  • Luolastojen ja kylän kehittämisen kiertokulku on koukuttava
  • Tarina jättää toivomisen varaa
  • Vaikeuskäyrä alkuun jyrkähkö
  • Ei hurjasti keksi mitään uutta
< Super Mario 3D World... Little Nightmares 2... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova