Tuorein sisältö

Gobliiins 4

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Älypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: Société Pollene
Julkaisija: Kalypso Media
Julkaisupäivä: 01.05.2009
Pelin kotisivut
Vieras

29.06.2009 klo 19.53 | Luettu: 4758 kertaa | Teksti: Vieras

Menninkäisten matkassa
Gobliiins-pelisarja on pitkän tauon jälkeen saanut neljännen osansa ja myös jälleen uudet menninkäissankarit. Koska pelin nimessä on tällä kertaa kolme i-kirjainta, tarkoittaa se myös kolmea pelattavaa hahmoa. Ryhmän muodostavat Tchoup, Perluis ja Stucco, joilla kaikilla on erilaisia kykyjä: Tchoup voi poimia tavaroita taskuihinsa, Perluis osaa taikoa ja Stucco on ehkä hölmö, mutta myöskin voimakas. Yhdessä menninkäiset muodostavat monitaitoisen tiimin, joka ratkaisee mitä mystisimpiä ongelmia.

Keksijä, voimamies ja taikuri


Peli alkaa siitä, kun kuningas Balderonella on jälleen kerran ongelma ja hän kutsuu neuvokkaat menninkäiset avukseen. Yksityisetsivänä toimiva Tchoup lähtee matkaan, mutta ensin hänen on etsittävä toverinsa, sekä ruokittava kasvissyöjäkasvinsa. Matkaan, siis.

Peli etenee ruuduittain; jokainen ruutu on yksi taso. Pelin idea on siis yksinkertaisesti se, että päästäkseen eteenpäin on pelaajan selvitettävä kaikki ruudusta löytyvät arvoitukset. Koska peli ei sisällä varsinaista tutoriaalia, on kolme ensimmäistä tasoa tehty lähinnä sitä varten, että voit yksitellen tutustua eri hahmojen ominaisuuksiin. Ensimmäinen taso keskittyy Tchoupiin ja tavaroiden poimimiseen ja käyttämiseen, seuraava taso taas esittelee Stuccon voimia. Kolmannessa tasossa tapaat myös Perluisin ja opit taikomaan. Kun kaikki kadonneet kaveritkin ovat löytyneet, voi seikkailu alkaa.

Ensimmäinen varsinainen haaste on päästä sisään kuninkaan linnan suljetuista porteista. Ruuduttain etenevässä pelissä on puolensa; voit aina tietää löytäväsi kaiken tarvitsemasi siitä mitä juuri nyt näet edessäsi. Se ei silti välttämättä aina ole kovin helppoa ja kolmen erilaisen hahmon käyttäminen yhdessä tuo peliin vielä lisää haastetta. Joihinkin ongelmiin ratkaisu löytyy helposti, joihinkin on käytettävä montaa hahmoa yhtä aikaa. Vaikka vaihtoehtoisten yhdistelmien kokeileminen on joskus äärimmäisen raivostuttavaa, tuottaa ratkaisun keksiminen pitkällisen pohdinnan jälkeen suunnattoman onnistumisen tunteen. Jotain on siis tehty oikein, vaikka toistensa epäonnistumisille nauravia kääpiöitä tekisikin joskus mieli lähinnä mätkäistä.

Kadonneen koiran metsästys


Kuninkaan linnan sisältä löytyy itkevä kuningas, jonka lemmikkikoira (ainakin henkilökohtaisesti tulkitsin otuksen koiraksi) on karannut. Karanneen koiran etsiminen onkin pelin pääteema ja menninkäiset kulkevat läpi 16 tason koiraa etsien. Taso 15 on bonustaso jonne pääsee ainoastaan, jos on onnistunut löytämään kaikista edellisistä ruuduista kultahampaan. Jos hampaat taas ovat jääneet piiloon, ohjataan pelaaja suoraan tasolle 16. Kultahampaiden etsiminen tuo peliin vielä hiukan lisää jännitystä.

Pitkä odotus pelisarjan kolmannen ja neljännen osan välillä on tuonut peliin myös jotain muuta uutta; grafiikka on vaihtunut 3D:ksi. Vaikka pelin maisemat ja hahmot, ja jopa koko kehystarina, ovat hieman lapsenomaisia, ei peli kuitenkaan ole liian helppo ja pitää koukussaan aikuistakin pelaajaa. Pelin miinuspuoleksi täytyy mainita kohtuuttoman pitkät latausajat: kun levyn laittaa levyasemaan, saa peukaloitaan pyöritellä useamman minuutin päästäkseen pelaamaan ja tasojen väliset latausajat ovat yhtä pitkiä. Tarpeeksi ladattuaan peli toimii kyllä sujuvasti, mutta nopeaan toimintaan tottuneena on odottelua vaikea hyväksyä. Kaikenkaikkiaan Gobliiins 4 on pelinä kuitenkin varsin mukava paketti ja koska hintakaan ei päätä huimaa, voi sen hankkimista suositella lähes varauksetta kaikille puzzlepelien ystäville.

Arvostelija: Terhi Rantasalo

V2.fi | Vieras

Gobliiins 4 (Tietokonepelit)

Viihdyttävää seikkailua värikkäissä maisemissa.
  • Tarpeeksi vaikeustasoa mielenkiinnon ylläpitämiseen
  • Hauskoja pieniä yksityiskohtia
  • Hyvät ja helpot kontrollit
  • Pitkät latausajat
  • Toisinaan raivostuttavan vaikeat tehtävät

Pelikuvat

< Star Ocean: The Last... Resident Evil 5... >

Keskustelut (2 viestiä)

Tingle

Rekisteröitynyt 19.04.2007

29.06.2009 klo 20.12

Luulin nimen perusteella Ghosts and Goblinssille tulleen jatkoa :s
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

05.07.2009 klo 15.19

Silloinhan se olisi joko jotain Super turbo ghosts n' goblins tai mega ultimate Ghouls n' ghosts..
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova