Tuorein sisältö

Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes

Arvioitu: Xbox 360
Genre: Seikkailupelit
Pelaajia: 1-2
Ikärajoitus: 12
Kehittäjä: Krome Studios
Julkaisija: LucasArts
Julkaisupäivä: 09.10.2009
Pelin kotisivut
Manu Pärssinen

31.10.2009 klo 08.30 | Luettu: 6907 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kloonattua sodintaa
Kloonisodista puhuttiin jo ensimmäisessä Tähtien Sodassa, mutta kesti aikansa, ennenkuin herra Lucas sai muotoiltua ne tarpeeksi helposti rahastettavaan muotoon: lapsille suunnatuksi tietokoneanimaatioksi. Samalla markkinointikoneisto sai tietenkin tunkea kaupat täyteen Clone Wars -aiheista lelustoa ja vaatepartta, eikä pelihyllyäkään jätetty rauhaan. Juuri kun luulitte, että alkaa olla turvallista ostaa lisenssipelejäkin...

Tasavallan tasoloikka


Peli seurailee tv-sarjan ensimmäisen ja toisen kauden aikajanaa, mutta juoni on kirjoitettu varta vasten tätä digitaaliviihdepläjäystä varten. Pelaaja (haluttaessa kavereineen) ohjastaa mm. jedipariskuntaa Obi-Wan Kenobin johdolla, mestaria ja oppipoikaa (tyttöä) Anakin Skywalkerina, sinihipiäistä Aalya Secura -neitoa tai kloonijoukkojen jäsentä. Kaksinpelimahdollisuudella lienee koetettu herättää muistoja ihan mainion Lego Star Warsin tuplahauskuudesta, mutta siinä pelissä oli sentään muutakin ideaa. Yksin pelattaessa kaverina on koneen ohjastama tomppeli, joka yleensä jää seisomaan seinän viereen, kun tantereella tapahtuu.

Republic Heroesissa loistaa ideoiden puute. Se on juuriltaan, sydämeltään ja olemukseltaan 3d-perustasoloikkaa, jota parempaa nähtiin jo kymmenen vuotta sitten ykkös-Pleikkarilla. Taisteluissa mielenkiintoisinta on vastaantulevien vihollisten kaappaaminen omaan käyttöön, mistä peli ansaitsee pari pistettä. Muuten pelaaja ei saa minkäänlaista sankarifiilistä jedinä olemisesta.

"Voi ei, nyt minusta tuli kersantti."


Ylläoleva lausahdus on toinen asia, josta SW:TCW-RH saa pari pistettä. Naurahdin aidosti, kun lahtaamani droidin vieruskaveri totesi väliotsikon lausahduksen epätoivoisella äänellä. Siinä ne pisteet sitten alkavat ollakin. Kerrataanpa kaksi asiaa, johon 3d-tasoloikat usein kompastuvat:

1) kontrollit
2) kamera/kuvakulmat

Sitten pohditaan, että kumpaan näistä Republic Heroes kapsahtaa. Vastaus on helppo: molempiin. Varsinkin ensimmäinen pistää potuttamaan kerran jos toisenkin itseään toistavien kenttien läpi tarpoessa, kun simppeli pikkuhyppy seuraavalle ulokkeelle ottaa 20 yrityskertaa. Onneksi apunani oli 6-vuotias pelihirmu, joka otti selvitettäväkseen joka toisen tason, kunnes peli oli läpäisty.

Ihan vaan "voi ei"


Kun esikuvana on tietokoneella tehty animaatio, voisi sen graafisen olemuksen siirtämisen pelimuotoon olevan pala kakkua. Krome Studios on toki koettanut noudattaa tv-sarjan linjaa parhaansa mukaan, mutta graafinen ulkoasu on juuri sen verran heikompaa kuin originaalin, että kyseessä voisi aivan yhtä hyvin olla Xbox- tai Gamecube-peli kuin uuden sukupolven konsoleilla pyörivä.

Kompulsiivisille keräilijöille Republic Heroes tarjoaa paljon poimittavaa ja talsimisen myötä kerääntyvällä valuutalla voi ostaa kaikkea tosi hyödyllistä, kuten droidien tanssikuvioita tai naamareita pelihahmolleen. Noh, täytyy myöntää, että yhden bonuspisteen voin antaa siitäkin hetken huvista, kun palloilin ympäriinsä päässäni ylikokoinen Storm Trooper -kypärä.

Kuusivuotiaille ja sitä pari vuotta vanhemmille tämä peli tarjoaa pari iltaa hupia, mikäli muksu ei ole helposti hermostuvaa sorttia. Muille, edes äärimmäisille Star Wars -faneille, tätä ei voi suositella. SW:TCW-RH on huono lisenssipeli - ja siinä on sanapari, jota jokaisen pelaajan tulisi kavahtaa.

V2.fi | Manu Pärssinen

Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes (Xbox 360)

Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes tuo tuulahduksen menneisyydestä, nimittäin 90-luvun surkeista halpalisenssipeleistä.
  • droidijippo
  • musiikit
  • kontrollit
  • katatoonisuus
  • kaikkinainen kehnous
< Dead Space: Extracti... Operation Flashpoint... >

Keskustelut (5 viestiä)

Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

01.11.2009 klo 14.42

Miksi sama kuva on kahdesti artikkelissa? :/
lainaa
Polttopullo

02.11.2009 klo 06.51

Dekonega kirjoitti:
Miksi sama kuva on kahdesti artikkelissa? :/


Ei hermot kestäny ottaa enempää kuvia?

Tekisivät jatkoa Star Wars: Republic Commandolle. Ja mielellään co-op mukaan. Luulis tuon tyyppisen pelin sopivan tuohon The Clone Wars -aikaan hyvin.
lainaa
Bruntti

Rekisteröitynyt 05.11.2009

05.11.2009 klo 20.57

Voi näitä Lego-rahastuksia... No, ehkä näistä on iloa nuoremmille
lainaa
Bruntti

Rekisteröitynyt 05.11.2009

05.11.2009 klo 20.58

Bruntti kirjoitti:
Voi näitä Lego-rahastuksia... No, ehkä näistä on iloa nuoremmille
(Ja siis Legolla tarkoitan että Star-Wars peleistä on KAIKENLAISIA pelejä, jopa Legopelejä)
lainaa
Dude

21.02.2010 klo 18.46

No pakko myöntää, että harkitsin aluksi ostamista, mutta kun nyt seilailee näitä arvosteluja niin enpä taida :P
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova