Tuorein sisältö

Park Beyond

Arvioitu: Tietokonepelit
Genre: Simulaatiot
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Limbic Entertainment
Julkaisija: Namco Bandai
Julkaisupäivä: 16.06.2023
Pelin kotisivut
Miia Lyyra

14.07.2023 klo 18.24 | Luettu: 2072 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

VASARA KÄTEEN JA VUORISTORATAA NIKKAROIMAAN
Huvipuistossa käyminen oli lapsena kesän kohokohta, mutta näin jyväskyläläisenä ja aikuisena huvittelemassa tulee käytyä enää harvoin, sillä matka lähimpään hyvään huvipuistoon on pitkä ja huono olokin tulee nopeasti. Nyt hurjapäille on kuitenkin tarjolla virtuaalinen huvipuistosimulaattori Park Beyond, jossa pääsee rakentamaan omaa huvipuistoaan kotoa käsin.


Park Beyondissa on tarjolla tarinallinen kampanja ja hiekkalaatikkotila, jossa jälkimmäisessä voi halutessaan suorittaa haasteita tai vaihtoehtoisesti harjoittaa vapaata rakentamista aivan rauhassa. Oman urani aloitin kampanjasta, joka osoittautui nopeasti virheeksi, sillä kyseessä tuntui olevan ylipitkä ja tylsä tutoriaali. Keskeytin tarinatilan ja hyppäsin päävalikon kautta hiekkalaatikolle, jossa aloitin ummikkona rakennustyöt. Park Beyond ei ole kovin haastava ja rakentaminen on helppoa varsinkin, jos on pelannut vastaavanlaisia simulaattoreita aiemminkin. Onneksi tajusin lopettaa kampanjan, sillä sen jatkaminen olisi syönyt peli-innon. Pelaamaan tänne on tultu, eikä tutoriaaleja katselemaan!

Unelmien huvipuistoon on tarjolla suhteellisen hyvä kattaus erilaisia vimpaimia ja vetkuttimia. Mukana on mm. vuoristorata, viikinkilaiva, kummitusjuna, maailmanpyörä ja monia muita tunnettuja laitteita. Lisäksi editorin kirjastosta löytyy pensaita, penkkejä, ravintoloita, vessakontteja, suihkulähteitä ja vaikka mitä muuta tarpeellista huvipuistokamaa. Pelaaja voi myös määritellä, haluaako puistosta tehdä koko perheen elämyspaikan vai keskittyykö ketsistemään ainoastaan lapsiperheitä. Tavanomaisen huvipuiston tavoin myös Park Beyondissa voi rakentaa muutamia teemoitettuja alueita, kuten Pac-Man-parkin.


Mikäli huvipuistoilua harjoittaa tosissaan, voi pelaaja muun muassa säätää lippujen hintoja, ottaa lainaa ja tarkastella työntekijöidensä tuottavuutta. Taloudellisesti vakaan huvipuiston ylläpitäminen vaatii taitoa, siinä missä vapaan rakentamisen tilassa on tarjolla leppoisia kesäpäiviä. Itse pidin enemmän jälkimmäisestä, sillä Park Beyondin taloudenhallinta on haastavaa ja aiheutti lähinnä pahaa mieltä. Tappiollisten huvipuistojen kanssa taisteleminen ei ole hauskaa. Olen aiemmin pelannut muun muassa Two Point -sarjaa, jossa mekanismit ja yleinen pelattavuus on huomattavasti parempia - Park Beyond yllä samalle tasolle. Yleensä koukutun vastaaviin simulaatioihin nanosekunnissa, mutta nyt näin ei käynyt, mikä harmittaa. Asia myös yllätti minut, sillä Park Beyondin kehittäjänä toimii Tropical 6:n tehnyt Limbic Entertainment, jolla pitäisi olla kokemusta viihdyttävien simulaatioiden tekemisestä.

Hyppää kyytiin!


Park Beyond tekee joitakin asioita kuitenkin hyvin. Laitteita voi muokata runsaasti ja valittavissa on esimerkiksi vimpaimessa soiva biisi, minkä lisäksi laitteen värimaailmaa voi muuttaa. Myös iltahämärässä näkyvää valoloistetta voi muokata mieluisaksi. Yllättävää oli, että pelaaja voi “hypätä” jokaisen laitteen kyytiin katsomalla eri kamerakulmia. Omasta huvipuistostaan pääsee nauttimaan myös asiakkaan ominaisuudessa!


Hauskinta oli kuitenkin vuoristoradan rakentaminen, jossa on otettava huomioon fysiikka. Rata koostuu moduuleista, joita voi kieputtaa lähes mihin suuntaan tahansa, on kuitenkin huomioitava, että vauhtia ei saa tulla liikaa tai liian vähän. Lisäksi kiskoja voi vetää maan alle, jolloin saa aikaiseksi huisin tunnelin. YouTubesa löytyykin jo videoita, joissa ahkerimmat rakentajat ovat tehneet todella hurjapäisiä ratoja, kannattaa katsoa.

Park Beyond on muutamien tuntien ajan hauska, mutta käy kuitenkin nopeasti tylsäksi. Ellei sitten ole kiinnostunut rakentamaan hiekkalaatikolla järjettömiä vuoristoratoja. Mikäli Park Beyond saa jatkossa runsaasti lisäsisältöä, uskon palaavani katsomaan, miten huvipuistoilu sujuu uudelleen.

PC-tiedot: Nvidia RTX 3080, 10 GB, AMD Ryzen 9 5900X, 16 GB DDR4 3200MHz RAM

V2.fi | Miia Lyyra

Park Beyond (Tietokonepelit)

Mukava kesäinen huvipuistoretki jätti hieman kylmäksi, mutta jos päämääränä on rakentaa mahdollisimman hurja vuoristorata, kannattaa peli napata kirjastoon.
  • Tarjolla hyviä ja mielenkiintoisia laitteita
  • Editointityökalun kirjastossa laaja kattaus erilaisia huvipuistoon liittyviä kalusteita ja elementtejä
  • Erittäin helppo ja aloittelijaystävällinen rakennusmekanismi
  • Vuoristoratojen rakentaminen on selvästi pääjuttu
  • Ei koukuta
  • Kurjuutta aiheuttava talousmekanismi
  • Turha ja tylsä kampanja
< Advance Wars 1+2: Re... Jagged Alliance 3... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova