Tuorein sisältö

Battlefield: Bad Company 2

Arvioitu: Xbox 360
Genre: Sotapelit, Toimintapelit
Pelaajia: 1-24
Ikärajoitus: 16
Kehittäjä: DICE
Julkaisija: Electronic Arts
Julkaisupäivä: 04.03.2010
Pelin kotisivut
Matti Lintula

19.03.2010 klo 12.05 | Luettu: 45729 kertaa | Teksti: Matti Lintula

Pahojen poikien kloonisota
Vahvistunut Venäjä vyöryy yli maailmankartan ja kohti Yhdysvaltojen maaperää. Pieni joukko sankarillisia jenkkisotilaita seikkailee vuoroin lumisessa vuoristossa, Etelä-Amerikan viidakoissa ja kylissä sekä tietenkin aavikolla. Välillä laukaistaan maailman pimentävä elektromagneettinen pulssi ja metsästetään sankarikoplan henget vaarantanutta petturia. Arvaukseni on, että jossain Bahama-saarten hiekkarannoilla loikoilee partaansa naureskeleva käsikirjoittaja, joka myhäilee onnellisena onnistuttuaan myymään lähes saman käsikirjoituksen paitsi DICE:n Battlefield: Bad Company 2:een, myös viime vuoden lopulla julkaistuun Infinity Wardin Modern Warfare 2:een. Kloonisota alkakoon.Pahassa porukassa


Vaikka Bad Company 2:n juoni ja tapahtumapaikat ovatkin paikoin todella lähellä Modern Warfare 2:n vastaavia, erottaa pelien juonia se tosiseikka, että siinä missä MW2:ssa pelaajaa riepoteltiin eri sotilaiden silmävinkkelien välillä, pysytään Bad Company 2:ssa koko ajan ykkösosasta tutun Preston Marlowen saappaissa. Muukin tiimi on sarjan ykkösosaa pelanneille tuttu, jälleen eläkkeestä haaveilevan Redfordin komennossa ovat Marlowen lisäksi etelävaltojen kasvatti Haggard ja porukan älykkö Sweetwater. Ainoa merkittävä uusi tuttavuus on helikopteripilotti koodinimeltään Ghost Rider, joka on ilmeisesti ylijäämää vuonna 2004 julkaistun Battlefield: Vietnamin hahmokaartista - sen verran 60-luvulta karanneen oloinen tämä UH-60 Black Hawkilla ryhmää kuljettava sympaattinen moppitukka on.

Ensimmäisen Bad Companyn kilpailijoistaan erottava temppu oli mahdollisuus tuhota ympäristöä. Jatko-osassa tuhomoottoria on parannettu ja nyt rakennusten seiniin räjäyteltävien reikien lisäksi kokonaiset rakennukset voi lanata maan tasalle, kunhan tulivoimaa löytyy riittävästi. Rakennuksessa piileskelylle voikin nyt tulla nolo loppu, kun katto tipahtaa niskaan. Tulivoimaakin pelistä löytyy laidasta laitaan. Erilaisia tuliluikkuja löytyy pistooleista haulikoihin, konekivääreistä kiikarikivääreihin ja sinkoon. Lähes jokaisen tehtävän kuluessa maastoon kaatuneilta vihollisilta, venäläisiltä tai palkka-armeijan miehiltä voi poimia keräiltäviä aseita, jotka ovat myöhemmin saatavilla tiuhaan pitkin maastoa pudotelluista varustekonteista. Aseita ja ammuksia lojuu maastossa pilvin pimein, joten harvoin joudutaan tilanteeseen, jossa pelaajalta loppuisivat kudit kesken kiivaan tulitaistelun.

Suurin osa pelistä kuluu käsikirjoitettujen, päälle rynnivien vihollislaumojen niittaamiseen, mutta menoa ryyditetään myös erikoisosuuksilla, joissa jyrätään vihollisia tankilla, noustaan pitkin Amazon-virran sivuhaaraa pienellä moottoriveneellä tai vaelletaan keskellä lumimyrskyä lämpöä ja turvaa etsien. Peli pysyy kiinnostavana läpi muutaman tunnin mittaisen yksinpelikampanjan ja maisemat vaihtuvat rauhallisemmassa tahdissa kuin suorastaan sekavalta tuntuneessa Modern Warfare 2:ssa.

Tunnelma nousee


DICE:llä on tehty todella hienoa työtä Bad Company 2:n ohjelmoinnissa ja peli näyttää ja kuulostaa suurimmaksi osaksi todella upealta. Realistiset varjot, tiheä kasvillisuus ja tarkat tekstuurit tekevät pelistä ehdottomasti Xbox 360:n komeimman sotapelin. Taakse jää myös Modern Warfare 2, joka näyttää tarkemmin katsottuna paikoin suorastaan rumalta Bad Company 2:een verrattuna. Toki jotkin objektit kuten kenttiä koristavat romuautot jäävät yksityiskohdiltaan jälkeen Modern Warfare 2:n vastaavista, mutta pääasiassa BC2:n ulkoasusta hahmoanimaatio mukaan luettuna ei moitteen sanaa löydy. Etenkin Etelä-Ameriakn viidakot saavat BF-sarjan fanin putoamaan lähes polvilleen ja rukoilemaan DICE:ltä jatkoa aiemmin mainitulle Battlefield: Vietnamille.

Yksi seikka, joka erottaa BC2:n selkeästi MW2:sta, on hiljaisempi äänimaisema. Mikael Karlssonin säveltämää musiikkia kuullaan hieman salakavalasti tehtävien taustalla, eikä sotimista ryyditetä jatkuvalla, jenkkityylisellä sankarisinfonialla kuten kilpailevassa sotaeepoksessa. Yleensä pelimusiikki vahvistaa televisioruudulla näkyvää tilannetta ja tunnelmaa, mutta Karlsson onnistuu parhaimmillaan herättämään pelaajassa jopa tarinaa laajentavia tunteita. Loistava taustamusiikki liikkuu välillä jopa kauhutunnelmissa ja saa pelaajan katselemaan entistä tarkemmin ympärilleen villieläinten ääniä kajahtelevassa viidakossa.

Pitkän iän salaisuus


Yksinpelikampanja ei yllä kokonaisuutena kuitenkaan aivan MW2:n vastaavan tasolle, vaan jää kloonisodassa toiseksi hienoista yksittäisistä hetkistään ja prameammasta ulkoasustaan huolimatta. Mutta se, mikä pitää Halo 3:n ja Modern Warfare 2:n hengissä, tulee pitämään myös Bad Company 2:n elossa todennäköisesti seuraavan osan julkaisuun asti - moninpeli. BC2 ei tarjoa tulvaa erilaisia moninpelioptioita, sillä pelimuotoja on vain kaksi, rush ja conquest. Molemmista pelimuodoista on saatavilla myös tiimipohjainen versio. MW2:n tapaista yhteistyötilaa ei tarjoa, mikä on melkoinen puute, etenkin kun yhteistyötila sopii loistavasti osaksi tämän kaltaisten räiskintäpelin juonikampanjaa. Hämmästyttävää kyllä, BC2:n 12 vs. 12 -moninpeli on kuitenkin todella toimivaa viihdettä. Kartat ovat vaihtelevia ja kaksi pelitilaa riittää vallan mainiosti mielenkiinnon ylläpitämiseksi kiitos hyvin suunniteltujen ja laajojen pelialueiden. Molemmissa pelitiloissa pelaajat jaetaan kahteen joukkueeseen, venäläisiin ja jenkkeihin. Rushissa ollaan vuoroin puolustamassa ja vuoroin tuhoamassa vastustajan viestiasemia, kun conquestissa valloitetaan perinteiseen tapaan lippupisteitä ja kaikki lippupisteet haltuunsa saanut osapuoli julistetaan voittajaksi.

Taistelut ovat MW2:n vastaavia mielekkäämpiä, kiitos kuuden lisäpelaajan ja suurempien ja luonnollisemman oloisten kenttien. Myös erilaiset kulkuneuvot ovat BC2:ssa kilpailijaansa suuremmassa osassa. Hyökkääjien rynniessä läpi aavikon neljän panssarivaunun rivillä on vihollisen syytä hakeutua suojaan hyvin äkkiä. Mikä tahansa suoja ei kuitenkaan kelpaa, sillä yksinpelin tavoin myös moninpelissä voidaan räjäyttää kokonaisia taloja aivan maan tasalle. Myös lumisissa ja pimeissä metsissä päälle käyviä hyökkääjiä vastaan kamppailu tarjoaa maukkaan palan talvisodan tunnelmaa digitaaliajan sotureille.

Moninpeli oli hyvä Modern Warfare 2:ssa, mutta yhteistyötilan puutetta lukuun ottamatta moninpeli on vielä parempi Battlefield: Bad Company 2:ssa. Pelattavaa myös riittää pitkään, sillä moninpelipalkintojen, lisäaseiden ja sotilasarvon kerääminen vie tunteja, päiviä ja viikkoja. Peli kärsi heti julkaisunsa jälkeen pahasta viiveestä moninpelissä, mutta palvelinpuolta hoitava Electronic Arts on tehnyt töitä massiivisten pelaajamäärien palvelemiseksi ja voidaan sanoa, että kaksi viikkoa julkaisun jälkeen jo puolet verkko-otteluista on pelaamiskelpoisia ilman aika-avaruuden jatkumoa repivää lagia.

Kumpi ja kampi tappeli


Koska Bad Company 2:ta on tavallaan pakko verrata monin paikoin identtiseen Modern Warfare 2:een, on todettava pelien olevan kokonaisuuksina hyvinkin tasapisteissä. Modern Warfare vie tiiviillä yksinpelikampanjallaan ja hyvällä yhteistyötilallaan pisteitä, mutta Bad Company 2 loistaa ulkoasullaan ja paremmalla moninpelillään. Jos sotagenre on lähellä sydäntä, ei kannata jahkailla vaan hankkia hyllyynsä molemmat mestariteokset.

V2.fi | Matti Lintula

Battlefield: Bad Company 2 (Xbox 360)

Vahvasti Modern Warfare 2:ta muistuttava sotapeli, joka yltää kilpailijansa tasolle ja vie monilla osa-alueilla voiton loistavasta vastustajastaan.
  • Kaunis kuin karkki
  • Intensiivinen moninpeli
  • Tuhoutuvat ympäristöt
  • Puhkikulunut juoni
  • Yhteistyötilan puute
< Star Trek Online... God of War III ... >

Keskustelut (47 viestiä)

xCryonic

Rekisteröitynyt 13.10.2009

19.03.2010 klo 12.28

"Vahvasti MODERN WARFARE 2:ta muistuttava sotapeli, joka yltää kilpailijansa tasolle ja vie monilla osa-alueilla voiton loistavasta vastustajastaan."

!W00T!L33T!!1337!" :D

Mut kyl tuo silti voittaa MW2'kkosen 100-0 :DD.Tuli vaan mieleen että miks et maininnut MAHTAVIA äänitehosteita jotka ovat jopa Moninpelissä ?
lainaa
Joohanh

Rekisteröitynyt 13.02.2010

19.03.2010 klo 12.44

No eihän tämä kyllä MW2:ta juurikaan muistuta, vaikka suora kilpailija toki onkin.

Hyvä arvostelu oli kuitenkin, ja on kyllä nykyajan virtuaalisotureilla makoisat oltavat, kun näin massiivisia sotapelejä saadaan.
lainaa
Gmith

Rekisteröitynyt 03.07.2008

19.03.2010 klo 13.05

Loistava peli, pakko sanoa. MW2:n kusisella moninpelillä ei ole juuri mitään jakoa tätä vastaan.

Naurahdin kyllä hieman, kun arvostelun lopussa luki "Vahvasti MODERN WARFARE 2:ta muistuttava sotapeli"

Ehkä yksinpeli, mutta moninpeli on täysin erillainen kaikin puolin.
lainaa
jepjep

19.03.2010 klo 13.34

Bad Company 2:sen yksinpeli onkin ainostaan muutaman tunnin mittainen harjoittelujakso sen mahtavaan moninpeliin;) Voisi miltein sanoa, että suurinosa ostaa kyseisen pelin ainoastaan moninpelin takia.
lainaa
stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

19.03.2010 klo 14.22

"BC2 ei tarjoa tulvaa erilaisia moninpelioptioita, sillä pelimuotoja on vain kaksi, rush ja conquest. Molemmista pelimuodoista on saatavilla myös tiimipohjainen versio."

Väärin. Rushista on olemassa ryhmäpohjainen miniversio, mutta Squad Deadmatch on hyvin eri kauraa kuin Conquest. Siinä neljä 4:n hengen squadia mättää toisiaan perinteisessä tappomatsissa, kun taas konkka on tätä kaikkien tuntemaa lipunvaltausta ja tappomatsia kahden osapuolen välillä.

Ja kuten sanottu, vaikka suora kilpailija onkin, niin BC2:n moninpeli eroaa tyyliltään (edukseen) kyllä valtavasti MW2:n jalkaväki-refleksi-hipasta, eikä kyse ole missään nimessä "kloonisodasta".

Muutoin arvostelu oli silkkaa mannaa, koska peli nostettiin oikeutetusti MW2:n yli.
lainaa
Weedos

Rekisteröitynyt 17.02.2010

19.03.2010 klo 14.23

joo, ja mikä parasta puuceellä pystyy pelaa aika huoleti, ei oo supermänejä lentelemässä taivaalla kakkimassa kranaatti monsuunia niskaan
lainaa
rambokala

Rekisteröitynyt 04.10.2008

19.03.2010 klo 14.30

Ai että MW2 on loistava yksinpeli :D Selvä.
lainaa
Riabo

Rekisteröitynyt 17.04.2007

19.03.2010 klo 14.33

Tuntuu, että xbottilintula ei ole pelannut nettipeliä pahemmin tai sitten pc versio on vain erilainen....

Hyvä nettiräiskintä pc:lla. Bugit ja ea:n ongelmat kun saisi viela pois.
lainaa
Jonezi

Rekisteröitynyt 23.04.2007

19.03.2010 klo 14.34

Miksi ihmeessä 9/10 kappaleessa mainitaan MW2?
Nehän on kuin eri planeetoilta
lainaa
LaaLaa

19.03.2010 klo 14.50

Ahhahahhahaa...höh..menitte sitten arvostelemaan xbox- version tästä. Ja oikeastastaan arvostelu taitaa olla mw2sta. Koska se BFBC2 arvostelu mahtaa olla tulossa? Kyllä kaikki jo tietävät ilman kahtakin arvostelua, että MW2 on erittäin p*skaa rampautettua konsolisekoilua.
lainaa
TooManyW00kies

19.03.2010 klo 16.06

Eipä jaksa enää innostaa, kun on kaikki tavarat jo hankittu, vaikka tasoja olisi vielä 26 jäljellä :S

PS. RECONEITA ON LIIKAA!
lainaa
Huoh

19.03.2010 klo 16.21

LaaLaa kirjoitti:
Ahhahahhahaa...höh..menitte sitten arvostelemaan xbox- version tästä.

Miksi vitussa kaikista paskin, bugisin ja lukemattomista ongelmista kuten hitboxien bugaamisista kärsivä pc-versio pitäisi arvostella? Hyvä jos arvostelija pääsisi edes pelaamaan sitä kaikkien mahdollisten ongelmien yli.

Eipä tullut tästäkään sitten sitä "pelastavaa enkeliä" failanneen MW2:sen jälkeen. Tuo tuhoutuva ympäristökin on niin käsittämätöntä mainostuspropagandaa että...
lainaa
Janezky

Rekisteröitynyt 10.04.2007

19.03.2010 klo 18.19

Kaverilla kokeilin tätä yksin ja moninpelinä. Yksinpeli muistutti lähinnä Operation Flashpoint: Dragon Risingia, eli hyvin huono peli siis yksinpelin osalta. Moninpelistäkään en innostunut niin paljon kuin MW2, vaikka minusta BC2 ei sitä muistutakaan kovin paljoa. Makuasioita tosin, mutta ehkä pidemmän päälle BC2 moninpelistäkin voisi innostua. Kohtapuoliinhan se MoH tulee myös sekoittamaan pakkaa, niin saa nähdä millaista moninpeliä se tarjoaa. Yksinpelit ei yleensä jaksa kiinnostaa, mutta MW2 yksinpeli ja Special Op on harvinaisen loistavaa pelattavaa, hakkaa kyllä BC2 yksinpelin 50-0.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

19.03.2010 klo 19.12

LaaLaa kirjoitti:
Ahhahahhahaa...höh..menitte sitten arvostelemaan xbox- version tästä.


Peleistä arvostellaan se versio, minkä maahantuoja/julkaisija lähettää arvosteltavaksi.
lainaa
TheStar

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

19.03.2010 klo 19.13

Shattered Horizon, 97 pistettä!
lainaa
stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

19.03.2010 klo 19.14

TooManyW00kies kirjoitti:
Eipä jaksa enää innostaa, kun on kaikki tavarat jo hankittu, vaikka tasoja olisi vielä 26 jäljellä :S

PS. RECONEITA ON LIIKAA!

Taitaa olla tätä MW:n vaikutusta, että pelissä pitää unlockata koko ajan jotain, jotta sitä voi pelata? Sittenhän se peli vasta alkaa, kun kaikilla on kaikki kamat käytössä ja tässä tuo hetki koittaa onneksi kohtuullisen pian. Tämänkin jälkeen on vielä törkeästi saavutettavaa, kuten kaikkien aseiden platinum-tähdet ja kaikki insigniat.

Reconeita oli liikaa sen ekan viikon, mutta nyt niiden määrä on ainakin Livessä rauhoittunut melko lailla. Sama oli myös BC1:n kohdalla.
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

19.03.2010 klo 19.35

About sellanen pistemäärä, minkä itsekin antaisin. Arvostelun luen sit myöhemmällä, kun nyt ei kerkee.

Mutta missä God of War III:n arvostelu luuraa? Piti tulla kuullema jo keskiviikkona.
lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

19.03.2010 klo 19.47

Pidän tätä kyllä ensimakustelun perusteella parempana, kuin MW2. Se on sinänsä paljon sanottu, koska todella tykkäsin MW2:n yksinpelistä, vaikka se aika lyhyt rykäisy olikin.
lainaa
Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

19.03.2010 klo 22.09

Kiva arvostelu. BFBC2 vähän kiinnostaisi, mutta nyt on menossa CnC4...
BFBC1 oli aika loistava jo pelkästään huumorinsa puolesta.
lainaa
joopjoop

Rekisteröitynyt 13.06.2009

19.03.2010 klo 22.18

Omasta mielestäin on PC versio vaan niin mahtavaa netissä, kun bugit vaan revittäisiin menemään. Näin 2:hden viikonkaan kuluessa esim. mappien virheellisiä tekstuureja ei ole korjattu jonka huomaa taivaalla josta löytyy täysin valkoisia viivoja mutta ei nämä haitallisia kumminkaan niin rankasti ole. En tiedä teistä mutta itsellä on ongelma kun netissä katson tulostaulukkoa kesken pelin, alkaa peli lagaamaan niin pahasti että siitä pitää poistua tai odottaa todella kauan että se tasoittuu. Itsellä taso 23 ja aseista puuttuu enään vain 50.cal snaipperi ja peliaikaa 1p 21h eikä kyllästytä sitten yhtään. Mahtava peli enkä ikinä lähtisi tätä vertaamaan MW2. Plussaa vielä PC versin 32 pelaajan pelaajamäärälle joka todellakin aiheutta välissä kunnon sotatantereen ja hyvän EPIC tunteen välissä. Tosin vielä isommalla pelaajamäärän mahdollisuudella olisi entistä hauskenpaa. Tosin välissä 32:nkin pelaajan määrällä hyökkääjä joukkue hyvällä taktiikalla voi raivata puolustavan joukkueen läpi helposti tai puolustava joukkue voi onnistua saamaan hyvän aseman ja estää hyökkäävää joukkuetta ongelmitta. @huoh nimimerkille vaan jos näitä kommentteja vielä lukee että kyllähän ne hemmetin bugit ja muut ongelmat korjataan!
lainaa
zergbur

Rekisteröitynyt 07.08.2007

20.03.2010 klo 09.51

Ite en oo pelin yksinpeliin ees koskenu, mutta moninpeliä oon pelannu semmoset 30 tuntia. Ihan saatanan hyvä netissä.
lainaa
Miismu

20.03.2010 klo 17.05

Oi ne äänet! Aseet ei todellakaan ole mitään nallipyssyjä. Vieressä kun jysähtää 50 kaliberinen tarkkuuskivääri, niin kuulokkeet korvilla ääni tuntuu vatsassa asti. Puhumattakaan ympärille satavista ohjuksista ja hahmon kärsimistä kuulovaurioista vääristyvät joukkueen paniikkihuudot.

Itse pelaan pc:llä. Bugeja on jonkin verran, mutta ne eivät häiritse. Niiden ei tarvitse häiritä. Pelatkaa nyt vaan jumalauta tämä on helvetin hyvä peli.
lainaa
BC2

20.03.2010 klo 17.34

Miismu kirjoitti:
Oi ne äänet! Aseet ei todellakaan ole mitään nallipyssyjä. Vieressä kun jysähtää 50 kaliberinen tarkkuuskivääri, niin kuulokkeet korvilla ääni tuntuu vatsassa asti. Puhumattakaan ympärille satavista ohjuksista ja hahmon kärsimistä kuulovaurioista vääristyvät joukkueen paniikkihuudot.


Äläpä, tankin päätykin jysähdys on niin karkkia korville 8) ja aseissa on muutenkin, kuin äänten osalta helvetisti munaa. Naurettavaa ettei mitään näistä mainittu arvostelussa. Hassua myös, että tää arvosteltiin MW2:sta (selvästi) paremmaks, mutta silti sai vaan yhen vaivaisen pisteen enemmän kun kyseinen refleksiräiskintä -.-
lainaa
asdasd

20.03.2010 klo 17.55

MW2:sen yksinpeli oli hyvä mutta kun meni Multiplayeriin niin sielä on liikaa ramboja ja tiimityöskentelyä eli ole lainkaan vaan kaikki juokset ympäri ämpäri 2 haulikkoa kädessä.
Mutta taas Bf BC2 tarjoaa todellisempaa sodan käyntiä!
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

20.03.2010 klo 21.11

Arvostelussa koitin painotaa juuri sitä, että yksinpeleinä ja teemaltaan MW2 ja BFBC2 ovat hyvin lähellä toisiaan. MW2:n yksinpelikampanja on toteutettu tiiviimmäksi ja viihdyttävämmäksi paketiksi, vaikkei BC2:n kampanjassakaan varsinaisesti mitään vikaa ole, mutta huonommin kampanja on rytmitetty kuin MW2:ssa.

Moninpelissä BC2 vie MW2:ta, mutta en nyt lähtisi pilviin leijailemaan tämänkään kanssa, sillä moninpelistä puuttuu joitain MW2:n hyviä puolia. Tärkeimpänä miinuksena juuri tuo co-op-tilan puute, joka MW2:ssa ja lukuisissa muissa uusissa peleissä on loistavaa viihdettä.

BFBC3:een co-op ja toivottavasti käsikirjoitusgeneraattorista arvottuna omaperäisempi juoni, niin sitten päästään jo Shattered Horizonin pisteisiin. Ehkä ;)
lainaa
zergbur

Rekisteröitynyt 07.08.2007

20.03.2010 klo 21.47

Huomatkaahan sitten, että ainakin PC-versiossa äänen laatutason muuttamisella on suuri merkitys. Hi-Fi-asetusta jos vertaa War Tapes-laatuun niiin perkele että pärisee tiukemmin ja kovemmin. Pakko kokeilla kotiteattereilla.
lainaa
xCryonic

Rekisteröitynyt 13.10.2009

20.03.2010 klo 22.13

zergbur kirjoitti:
Huomatkaahan sitten, että ainakin PC-versiossa äänen laatutason muuttamisella on suuri merkitys. Hi-Fi-asetusta jos vertaa War Tapes-laatuun niiin perkele että pärisee tiukemmin ja kovemmin. Pakko kokeilla kotiteattereilla.


Varmaan kiva kun pelaa kotiteatterin kanssa ja alkaa Mortaria tai Hellfireä putoomaan niskaan :D
lainaa
Sopuli

21.03.2010 klo 11.05

Molemmat pelit löytyy, ja musta MW2 kyllä vie voiton :P Hyvä peli tääkin o, mutta en kyllä jaksanu pelaa kauaa. Moninpeliinki kyllästyin nopeesti, toisinku MW2seen.

(mistäs löydään vetoa, että oon joku faniboika kohta ...)
lainaa
lolnoob

21.03.2010 klo 16.18

asdasd kirjoitti:
MW2:sen yksinpeli oli hyvä mutta kun meni Multiplayeriin niin sielä on liikaa ramboja ja tiimityöskentelyä eli ole lainkaan vaan kaikki juokset ympäri ämpäri 2 haulikkoa kädessä.

1887-model akimbo. AAAAAAAAAAAAAArgh!!!!!!´
Ja jäikö se gow3 arvostelu kämppäämään jonnekin pusikkoon reconeiden kanssa???
lainaa
afinaga

22.03.2010 klo 12.06

Kiitos spoilereista Matti Lintula.

Eipä tarvitse jatkossa tulla tänne lukemaan.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

22.03.2010 klo 14.31

afinaga kirjoitti:
Kiitos spoilereista Matti Lintula.

Eipä tarvitse jatkossa tulla tänne lukemaan.


Oletkohan aivan tosissasi? Jos tämän peliarvion teksti spoilasi kokemuksen joltakulta (sotapelissä mm. ammutaan pyssyllä - spoiler alert!) niin suosittelen välttämään kaikkea hypetystä, trailereita, teasereita, arvioita, uutisia ja kavereilta kuultuja juoruja mistään pelistä.
lainaa
BFvet

23.03.2010 klo 08.22

Oliko tässä yksinpelikin? ;)
lainaa
0wned

23.03.2010 klo 21.10

BFvet kirjoitti:
Oliko tässä yksinpelikin? ;)

Joku pieni mini-game siinä tais mukana tulla.
lainaa
Byron

25.03.2010 klo 13.16

Itse antaisin tälle pelille sellaiset 85/100 pistettä.
Miinukset ovat moninpelissä jossa kaipaisin komentajaa antamaan käskyjä ryhmille. PC:lle viimeeksi tulleessa 2142:ssa ja Battlefield 2:ssa oli komentajat mikä oli hyvä asia, ihme ettei tässä ollut komentajia. Muutenkin tässä pelissä ei ole aivan samanlaista ryhmäpelaamisen tuntua niinkuin oli aiemmissa PC:lle tulleissa Battlefieldeissä.
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

25.03.2010 klo 13.57

Byron kirjoitti:
Itse antaisin tälle pelille sellaiset 85/100 pistettä.
Miinukset ovat moninpelissä jossa kaipaisin komentajaa antamaan käskyjä ryhmille. PC:lle viimeeksi tulleessa 2142:ssa ja Battlefield 2:ssa oli komentajat mikä oli hyvä asia, ihme ettei tässä ollut komentajia. Muutenkin tässä pelissä ei ole aivan samanlaista ryhmäpelaamisen tuntua niinkuin oli aiemmissa PC:lle tulleissa Battlefieldeissä.


Uskoisin tämän johtuvan konsoliversioista. Usein pelejä moititaan siitä, että niitä yksinkertaistetaan konsoliversioiden ehdoilla, mutta tässä tulee hyvin esiin se, miten sosiaalisesti erilaista konsoli- ja PC-pelaaminen on. Konsolimoninpeleistä pyritään tekemään kaikille tasapuolisia ja antamaan jokaiselle samat eväät pelistä nauttimiseen ensi metreistä viimeisiin hahmotasoihin asti ilman, että joutuu toisten pelaajien komenneltavaksi

PC-puolella yhteistyöpelaaminen on suuremmassa arvossa ja usein entuudestaan tuttu pelaajaporukka ei painele taistelukentällä vain omaa huvia metsästämässä. Komentajat on saatettu jättää pelistä pois juuri konsoliyleisön tasapäistämistavoitteen vuoksi.
lainaa
UnnamedN00B

Rekisteröitynyt 25.03.2010

26.03.2010 klo 08.35

Mielestäni peli on mahtava, sillä moninpelissä siinä tuloo se sodan fiilis, mutta silloin tämä peli on moninpelissä täyttä sontaa, kun yli 70% tiimistä on joitain sniputtajia tai muuten vaan idiootteja.
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

28.03.2010 klo 18.39

Yksinpeli oli moista kuraa että en ole pitkään aikaan kokenut. Yksinpelinsä osalta ainakin MW2 on parempi. Tyhjästä naaman eteen spawnaavat viholliset, mystiset äkkikuolemat, IDIOOTIT tiimikaverit eivät osuisi edes ladon seinään vaikka olisivat siellä ladon sisällä, surkea vihollistekoäly = vihollinen katsoo minua suoraan kohti, mutta ei tee mitään ennen kuin menen jonku maagisen pisteen yli jolloin joku koodipätkä ilmeisesti aktivoituu. Jokainen talo sisältä samanlainen, liian putkimainen, jne. BAd COmpany 1 oli monta kertaa parempi yksinpeli kuin tämä. Ovat ruotsin pojat halunneet selvästi tehdä jotain CODmaista siinä juurikaan onnistumatta. Mutta plussaa munakkaista äänistä, hyvistä musiikeista ja grafiikasta. Mutta suuri miinus siitä vieläkin että taloja EI saa rikki edes tankilla. Hienosti pamauttelin varmaan 2 minuuttia tönöä ja siinä se kivasti vielä pystyssä pysyi. Eli osa taloista putoaa ja osa ei...
lainaa
Lolled_hard

28.03.2010 klo 21.42

Protec kirjoitti:
Yksinpeli oli moista kuraa että en ole pitkään aikaan kokenut. Yksinpelinsä osalta ainakin MW2 on parempi. Tyhjästä naaman eteen spawnaavat viholliset, mystiset äkkikuolemat, IDIOOTIT tiimikaverit eivät osuisi edes ladon seinään vaikka olisivat siellä ladon sisällä, surkea vihollistekoäly. BAd COmpany 1 oli monta kertaa parempi yksinpeli kuin tämä.

Mitähän peliä sinä olet pelannut? :D Minulla ei meinaan ole yksikään mainitsemistasi vioista tullut vastaan. Helposti voittaa alkuperäisen BC:n yksinpelin ja MW2:sen vastaavan jota nämä viat ainakin kiusaavat. Pistää vähän kyseenalaistamaan oletko edes peliin koskenut.
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

28.03.2010 klo 22.41

Lolled_hard kirjoitti:
Protec kirjoitti:
Yksinpeli oli moista kuraa että en ole pitkään aikaan kokenut. Yksinpelinsä osalta ainakin MW2 on parempi. Tyhjästä naaman eteen spawnaavat viholliset, mystiset äkkikuolemat, IDIOOTIT tiimikaverit eivät osuisi edes ladon seinään vaikka olisivat siellä ladon sisällä, surkea vihollistekoäly. BAd COmpany 1 oli monta kertaa parempi yksinpeli kuin tämä.

Mitähän peliä sinä olet pelannut? :D Minulla ei meinaan ole yksikään mainitsemistasi vioista tullut vastaan. Helposti voittaa alkuperäisen BC:n yksinpelin ja MW2:sen vastaavan jota nämä viat ainakin kiusaavat. Pistää vähän kyseenalaistamaan oletko edes peliin koskenut.


Pelasin peliä Battlefield: Bad Company 2. Kyseessä tosin pc versio. Ei nyt jokainen vihollinen naaman eteen spawnannut, mutta muutamissa kohdissa kyllä näkyin kun vihollinen ilmestyi yhtäkkiä naamarin eteen tai jonnekin muualle. Ja muutenkin tekoäly oli surkeaa, ainakin normal vaikeusasteella. En ole kokenut moista sitten Soldier Of Fortune 1:n tietokoneella. Pisteet 69/100.
lainaa
Graven

29.03.2010 klo 07.52

Protec kirjoitti:
Lolled_hard kirjoitti:
Protec kirjoitti:
Yksinpeli oli moista kuraa että en ole pitkään aikaan kokenut. Yksinpelinsä osalta ainakin MW2 on parempi. Tyhjästä naaman eteen spawnaavat viholliset, mystiset äkkikuolemat, IDIOOTIT tiimikaverit eivät osuisi edes ladon seinään vaikka olisivat siellä ladon sisällä, surkea vihollistekoäly. BAd COmpany 1 oli monta kertaa parempi yksinpeli kuin tämä.

Mitähän peliä sinä olet pelannut? :D Minulla ei meinaan ole yksikään mainitsemistasi vioista tullut vastaan. Helposti voittaa alkuperäisen BC:n yksinpelin ja MW2:sen vastaavan jota nämä viat ainakin kiusaavat. Pistää vähän kyseenalaistamaan oletko edes peliin koskenut.


Pelasin peliä Battlefield: Bad Company 2. Kyseessä tosin pc versio. Ei nyt jokainen vihollinen naaman eteen spawnannut, mutta muutamissa kohdissa kyllä näkyin kun vihollinen ilmestyi yhtäkkiä naamarin eteen tai jonnekin muualle. Ja muutenkin tekoäly oli surkeaa, ainakin normal vaikeusasteella. En ole kokenut moista sitten Soldier Of Fortune 1:n tietokoneella. Pisteet 69/100.


Sitähän se piraatti versiolla pelaaminen teettää, käyhän uusin "crack" hakemassa missä on korjattu toi tekijöiden "källi"... ;D
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

29.03.2010 klo 11.20

Graven kirjoitti:
Protec kirjoitti:
Lolled_hard kirjoitti:
Protec kirjoitti:
Yksinpeli oli moista kuraa että en ole pitkään aikaan kokenut. Yksinpelinsä osalta ainakin MW2 on parempi. Tyhjästä naaman eteen spawnaavat viholliset, mystiset äkkikuolemat, IDIOOTIT tiimikaverit eivät osuisi edes ladon seinään vaikka olisivat siellä ladon sisällä, surkea vihollistekoäly. BAd COmpany 1 oli monta kertaa parempi yksinpeli kuin tämä.

Mitähän peliä sinä olet pelannut? :D Minulla ei meinaan ole yksikään mainitsemistasi vioista tullut vastaan. Helposti voittaa alkuperäisen BC:n yksinpelin ja MW2:sen vastaavan jota nämä viat ainakin kiusaavat. Pistää vähän kyseenalaistamaan oletko edes peliin koskenut.


Pelasin peliä Battlefield: Bad Company 2. Kyseessä tosin pc versio. Ei nyt jokainen vihollinen naaman eteen spawnannut, mutta muutamissa kohdissa kyllä näkyin kun vihollinen ilmestyi yhtäkkiä naamarin eteen tai jonnekin muualle. Ja muutenkin tekoäly oli surkeaa, ainakin normal vaikeusasteella. En ole kokenut moista sitten Soldier Of Fortune 1:n tietokoneella. Pisteet 69/100.


Sitähän se piraatti versiolla pelaaminen teettää, käyhän uusin "crack" hakemassa missä on korjattu toi tekijöiden "källi"... ;D


Enpä kyllä ainoa pelaaja ole joka on huomannut huonon tekoälyn tässä pelissä.

Lainaus destructoidin arvostelusta:

"One final thing to mention is the game’s AI for both the good and bad guys. They weren’t all that smart. The good guys barely left a dent in the enemy forces and it was easy killing bad guys, as they wouldn’t use cover most of the time"

Lainaus vielä EA:n foorumeiltakin:

"The computer AI is horrible, both your enemy and squadmates. HORRIBLE!! They stand in enemy fire, just standing there, don't even fire back. Good thing they have "god" mode on and get back up after eating a rocket or dozens of bullets. Enemies, standing mere feet away from you or their killed mates, don't react till you're right in front of them or fire at them. AI has always been a concern in computer games, but this AI reminds me of games from the late 90's. Lame. "

Laitetaan vielä video fiksusta tekoälystä:

http://www.youtube.com/watch?v=vo9ldtL7LYo

Pysyn kannassani. Yksinpeli oli surkeampi mitä BC 1. Kultaharkkoja ei ollut enää, uusi energiasysteemi oli mielestäni huonompi. Peli oli putkimaisempi ja ties mitä.
lainaa
In_ur_face

29.03.2010 klo 18.21

Protec kirjoitti:

Pysyn kannassani. Yksinpeli oli surkeampi mitä BC 1. Kultaharkkoja ei ollut enää, uusi energiasysteemi oli mielestäni huonompi. Peli oli putkimaisempi ja ties mitä.

Siinäs pysyt. Tekoäly vähintään yhtä tyhmä BC1:ssä, kultaharkot vaihdettu tietokoneisiin, putkimaisuus ennemmin kuin juoksennella autoita karttoja jalkapatikassa ala BC1. Viholliset eivät todellakaan spawnaa naaman eteen ja mitään mystisiä äkkikuolemia ole vieläkään tullut yhtään eteen. Grafiikat ja fysiikat parantuneet, samaten oikeastaan kaikki muukin edelliseen osaan verrattuna...
lainaa
asddfgs

30.03.2010 klo 21.12

Miks pojat valittaa yksinpelin AI:sta. Pelihän on ennen kaikea juuri moninpeli.
lainaa
Maukka

03.04.2010 klo 13.44

No eipä toi äly oikeen toimi vaika olis ihan pelaajakin näppäimistön takana...

Peli sinällään on ok,suurimmaks osaks (I):tuttaa ne "kokemuspisteet" jolla saat aseita...pelaa siinä nyt sitten silmät verillä 2 tuntia ja saat jonkun karvalakkimaliin 22.cal pistoolista...ja snaipperit.

lainaa
henri

27.05.2010 klo 18.24

mutta kannataisiko se sitten ostaa?! oon kuullu yhtä sun toista ja nyt en tiä mitä tekisin.....ostanko vai en osta?
lainaa
ville

01.07.2010 klo 16.54

Modern campfail 2 on täyttä paskaa bc 2 viä 100-0!!!!!!!!!!!!!
lainaa
Nigga

19.07.2010 klo 02.55

henri kirjoitti:
mutta kannataisiko se sitten ostaa?! oon kuullu yhtä sun toista ja nyt en tiä mitä tekisin.....ostanko vai en osta?

Kannataa ostaa , Itse Tilasin Viime Viikon Perjantaina ja ei oo tullu vielä mutta jos luulet että se on huono niin älä osta .
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova