Tuorein sisältö

Lauri Tähkä & Elonkerjuu: Tuhannen riemua

Jouni Hirn

21.09.2007 klo 13.59 | Luettu: 17085 kertaa | Teksti: Jouni Hirn

Musiikkibisneksessä on vaikea lyödä läpi. Etenkin, jos esittää murteella laulettua rokkia joka pohjautuu härmäläiseen kansanmusiikkiin ja pohjalaisiin teksteihin.

Lauri Tähkä & Elonkerjuu on viime vuosien ehdoton piristysruiske Suomen rockkentällä. Peräänantamaton bändi teki läpimurron parin vuosikymmenen työnteolla. Kun suosio saavutetaan keikkabussissa pyllynnahkaa kuluttamalla, se kestää kuin suomenhevonen talvisodassa.

Elonkerjuu talsii viidennellä albumillaan tuttua tietä. Rakkaus roihuaa, ikävä kivistää rintaa, maisemassa siintää eteläpohjalaiset pellot tienhaaroineen. Hevonen on vaihtunut Datsuniin. Sillä polkaistaan kaupunkiin tyttösiä riiaamaan. Tekstimaailma tuo paikoin mieleen Kolmannen Naisen kotiseutukaihoisat laulut. Lauri Tähkän teksteissä "remmastelu" ja elämän pohdiskelu ovat jälleen kantavana voimana.

Vaikka useimmissa kappaleissa on edelleen folkpoljento, yhtye ottaa pienen askeleen raskaampaan suuntaan. Entisaikojen sympaattinen kotikutoisuus on lopullisesti poissa, bändi soittaa tiukemmin kuin koskaan. Se, että kappaleita tekee kolme jäsentä, tuo musiikkiin nyansseja. Simo Rallin nikkaroima, rempseä ja kierolla tavalla svengaava Veljen kanssa kaupunkiin on piristävä poikkeus levyllä.

Tuhannen riemua on tähänastisista tasalaatuisin Elonkerjuu –levy. Täyteraitoja ei alle 40 minuutin kavalkadiin mahdu. Muutaman kuuntelukerran jälkeen helmiä löytyy myös hittisinkkujen (Hetkeksi en sulle rupia ja Pauhaava sydän) takaa. Sellaisia ovat raastava rock-pala Rakasta rintani ruhjeille, hempeä balladi Kimpale kultaa sekä mehevän kitaravallin kera runnova Ainoas.

Tältä levyltä lohkeaa vielä monta hittiä.

V2.fi | Jouni Hirn
< Beagon - Traffic... Paksuna... >

Keskustelut (7 viestiä)

kurre

22.09.2007 klo 01.16

Ensikuuleman jälkeen vähän pettynyt olo. Ei noita kahta hittirallia juuri parempaa sitten löydykään. Ärrrrräään rärrään jää korviin soimaan ilkeästi. Sanoituksetkin sitä kirkkoveneen etsiskelyä... veisin kauppaan takas jos vois tän levyn.
lainaa
sande

23.09.2007 klo 12.25

nyt on palattu vähän takaisin päin kohti pohojalaisuutta Maailma on renki-levyn jälkeen, ja hyvä niin. Hieno kokonaisuus jota jaksaa kuunnella kerta toisen jälkeen eikä yhtäkään biisiä tarvii skipta yli. Ja tykkää varmaan moni muukin kun platina-rajoja kolkutellaan, ei ne kauppiaat levyä ennakkotilaisisi niin paljoa jos eivät uskoisi siihen. Hienoa työtä!
lainaa
JaakkoIlkka

23.09.2007 klo 13.53

Hyvä, että on lisätty murteen osuutta. Pänri on kehittyny soitannallisesti. Ja nyt pänrin kappalehis näkyy paljon omaa jälkeä.
lainaa
Kirsikka

23.09.2007 klo 16.11

Tämä on loistava levy, murrettakin löytyy haluaville. Monenlaisia biisejä on remmastusta iloa ja kaihoa, niin pitääkin.Upeaa Elonkerjuu
lainaa
SamSam

25.09.2007 klo 20.19

paska levy tämä on. huonoja ralleja.
lainaa
Uge

26.09.2007 klo 20.35

Kannattaa kuunnella levy muutamaan kertaan.
Tähkän levyt aukeavat aina vasta muutaman kuuntelukerran jälkeen. Tämä levy on myöskin aivan loistava, joskaan ei ihan "Maailma on Renki" levyn tasoa.
Huippulevy silti joka kolahtaa syksyisin todella hyvin.

Jatkakaa kuuntelua, ne biisit aukeavat vasta sitten kunnolla.
lainaa
Caitrin

27.09.2007 klo 12.36

Loistava levy! Kannattaa käydä keikoilla kuuntelemassa uusia kipaleita, iskevät kuin 25 kilon hienosäätöleka!
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova