Tuorein sisältö

Leffapoliisissa Kari Hietalahti

Jouni Hirn

21.09.2007 klo 15.12 | Luettu: 15012 kertaa | Teksti: Jouni Hirn

Ganes -elokuvassa konstaapeli Hurmetta esittävä Hissu oli leffafriikki jo pienenä
Leffapoliisin kuulustelut jatkuvat. Tällä kertaa pahnoille kutsuttiin näyttelijä ja käsikirjoittaja Kari "Hissu" Hietalahti. Lukuisista elokuvista ja tv-sarjoista tutun Hietalahden kuulustelu eteni tähän malliin:Morjens Hissu Hietalahti! Mitä hyviä elokuvia olet nähnyt viime aikoina?

- Kaikki hyvät leffat tuli katottua viime keväänä, joista ehdottomasti päräyttävin kokemus oli Terry Gilliamin Tideland. Gilliamin nerous ja Tidelandin sairaus teki lähtemättömän vaikutuksen. Ja kerrankin amerikan Oskari Katajisto-palkinto meni oikeaan osoitteeseen, Scorsesen The Departed oli aivan mahtava elokuva!


Käytkö usein leffateattereissa?

- Meillä on Janus Hanskin kanssa elokuvakerho ja pyrimme käymään elokuvissa kerran viikossa. Kesällä Jason kävi naisten kanssa katsomassa elokuvia minun keskittyessä lähinnä kaljoitteluun. Janus oli aivan liekeissä Tarantinon Death Proofista, joten se on minun listalla seuraavana. Luotan täysin Hanskin omituiseen elokuvamakuun.

Ensimmäinen elokuvamuisto?

- Asuimme Simpeleellä joskus 70-luvulla. Isä ehdotti minulle, alle kymmenvuotiaalle pojalle, että mennäänpä katsomaan kunnantalolle kunnon lännenelokuvaa. Elokuva oli Sergio Leonen Hyvät, Pahat ja Rumat. Silmät palaen katsoin ulkomainoksista Clint Eastwoodin karskia olemusta ja astuin isäni jäljessä kunnantalon ovesta sisään. Lipunrepijä ei päästänyt minua sisään ja isä sanoi: semmosta se poika aina välillä on. Isä pisti piipuksi ja minä itkin viikon.

Milloin ja minkä innoittamana päätit ryhtyä näyttelijäksi?

- Keräsin pienenä katsomieni elokuvien sanomalehti-ilmoituksia ja annoin pisteitä vihkoon erittäin kriittisesti tyyliin: Haluatko nähdä nätin napani, yksi piste, liikaa pussailua. Olen siis pienestä pitäen ollut elokuvafriikki. Vanhempana kun kaverini kanssa pohdimme mitä tehdä isona , päätimme ryhtyä elokuvanäyttelijöiksi. Huomasimme ilmoituksen Teatterikoulusta ja ajattelimme pyrkiä. Lopullisen vahvistuksen päätökselle antoi Kari Väänäsen rooliruoritus Ryhmäteatterin näytelmässä Jumalan rakastaja.

Esität Ganes -elokuvassa poliisia, joka koittaa pistää Remu Aaltosen elämän järjestykseen. Miten elokuva muutti suhtautumistasi Hurriganesiin?

- Olen aikoinani nähnyt Hurriganesit lavalla ja se oli sen ajan parasta musiikkia. Moni saattaa pitää Remua pelottavana ja vähintäänkin outona mutta elokuvassa paljastuu hänen kunnioitettava määrätietoisuus tuottaa maailman kovinta rockmusiikkia.

Sattuiko kuvausten aikana jotain ikimuistettavaa?

- Ikimuistettavin hetki oli varmasti se kun näin ja kuulin poikien soittavan ensimmäisen kerran. Jussi, Olavi ja Käkä soittaa biisit oikeasti itse leffassa, ja se toimii! Jätkät vetää muutenkin roolinsa todella hyvin ja varsinkin Milonoffin Käkä on ihan kuningas. Se oli niin syventynyt rooliinsa ettei siinä tarvinnu kun peesailla vieressä.

Ketkä ovat suuria sankareitasi elokuvan saralla?

- Näyttelijöistä Marlon Brando on suurin. Ohjaajista Scorsese, Stanley Kubric ja Sergio Leone.

Mystinen Kulli Visuri
Kumman kanssa lähtisit kaljalle, mustanaamion vai teräsmiehen?

- Mustanaamion. Yrittäisin lepytellä häntä ja selittäisin, miksi olen esittänyt Mustanaamiota huonolla menestyksellä. Eikä haittaisi vaikka Diana olisi messissä.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Kerro jotain tulevista projekteistasi.

- Televisioon on tulossa muutamia juttuja, joita nyt kirjoitellaan. Esimerkiksi Läpivedosta ja Pasilasta tehdään uusi tuotantokausi. Leffarintamalla seuraava on Aleksi Mäkelän ohjaama Rööperi, jota odotan suu vaahdossa.

Hissun tämän hetken top-3 -leffat:

1. Sergio Leone: Once Upon a Time in America.
2. Scorsese: Raging Bull
3. Terry Gilliam: Fear and Loathing in Las Vegas

Ganes -elokuva saa ensi-iltansa 28. syyskuuta.

V2.fi | Jouni Hirn
< USB HDD Player ja La... Diel-Watch -MP3-kell... >

Keskustelut (1 viestiä)

TheStar

Moderaattori

Rekisteröitynyt 13.04.2007

01.10.2007 klo 05.26

Mystinen Kulli. ::think
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova