Tuorein sisältö

Popeda: Voitto

Markku Makkonen

18.11.2011 klo 10.30 | Luettu: 8409 kertaa | Teksti: Markku Makkonen

Popedan taival suomi- ja manserockin tiellä ei ole ollut helppo. Suuri suosio ja kova keikkatahti ovat syöneet miehiä ja vieneet bändin lähelle loppua. Voitto-albumi todistaa nimeään myöten, että Ikurin Turpiini on kestävää lajia: Popeda vuonna 2011 rockaa kuin peto!

Suurin syy bändin kovalle iskulle on laulaja Pauli Antero Mustajärvi. Tervehtynyt ja jälleen ikurilaistunut solisti on Voitolla elämänsä kunnossa. Kun Pate tokaisee "jumalaare", se tuntuu luissa, ytimissä ja munaskuissa. Kukaan suomalainen rocklaulaja ei pääse edes lähelle Mustajärven rempseää voimaa.

Mustajärvi kunnostautuu myös tekstittäjänä. Laulajan maanläheiset sanavalinnat kuulostavat luontevilta, joskin Voitolle sanoituksia rustanneet Vexi Salmi, Jouni Hynynen ja Jukka Takalo pääsevät myös helposti Popeda-taajuuksille. Elämä, rellestäminen, mokailu ja nautinto ovat aiheita, joista syntyy hyviä lauluja.

Musiikillisesti Popeda ei tietenkään ole muuttunut. Tamperelainen yli 30-vuotias rockyhtye soittaa kuitenkin hämmästyttävän tiukasti, eikä biiseissä mennä kovinkaan usein alta riman. Vaikkapa Hääkellot soi, Minä, beibi ja Mosse ja Yhä virtaa Don todistavat, ettei Popeda ole jäähdyttelyvaiheessa, vaan orkesterilla on yhä paljon annettavaa.

Popedan Voitto-kiertue jatkuu yli joulukuun puolivälin. Jos Ikurin Turpiini sattuu pyörähtämään lähellesi, keikalle meno kannattaa varmasti. Popeda on tiukka live-kone ja Pate sen vahva käyttömestari. Kun Mustajärvi puhuu, hipsteritkin kuuntelevat!

V2.fi | Markku Makkonen
< Twilight - Aamunkoi,... The Thing... >

Keskustelut (3 viestiä)

Smustigjärvi

02.12.2011 klo 08.04

Suomalaisen rock-lyriikan huippukohta saavutettiin lauseella "voi jestas, jumalaare!" Ei tästä voi suunta olla enää kuin alaspäin.
lainaa
juha82

15.01.2023 klo 10.03

3/5 arvosanaksi. Ei toisaalta kovin vakuuta aina. Esim hittibiisit hääkellot soi ja bermudan kolmio särähtää jotenkin korvaani sillä sävellyksissä on haettu liikaa huonoja kaupallisia musaelementtejä. Ei toimi ei, mut sen sijaan yhä virtaa don, ilmalaiva ja mä mokasin toimii paremmin. Moni popeda studiokiekko on turhankin epätasainen(sen oon pannu merkille). Popedaa ei jaksa ihan koko ajan kuunnella, mut kyl sitä joka kuukausi tulee ainaki kerran kuunneltua. Duurimusaa pitkälti popeda kun sen koko tuotantoa oon kolunnut vuosikaudet läpi niin suurimmalta osin duuria on. Amerikkalainen rock kuuluu vahvasti heijän musassa läsnä.
lainaa
juha82

15.01.2023 klo 10.05

Smustigjärvi kun moitti popedan sukset biisin sanoitusta niin oma mielipije on sen biisin sanoituksesta se, että kyseinen biisihän on varsin kryptisen sanoituksen omaava ja mulla on tohon biisiin muistaakseni 3 eri tulkintaa eli tuon biisin sanoitus on kantaaottava.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova