Tuorein sisältö

Euforia: Apple Seeds

Markku Makkonen

29.11.2011 klo 15.58 | Luettu: 5832 kertaa | Teksti: Markku Makkonen

Seitsemän vuotta jatkunut Euforia on rakentanut soundiaan huolella. Raumalais-eurajokelaisen nelikon äänessä on vivahteita niin Ruotsin puolelta, Amerikan vaihtoehtoskenestä kuin Suomen länsirannikolta, mutta tuttuuden lisäksi bändi kuulostaa vahvimmin omalta itseltään. Syy siihen tulee Apple Seedsin monipuolisuudesta.

Euforia onnistuu kokoamaan linjakkaan paketin. Komeat kitarat ja jykevä tuotanto johdattavat bändin hyvien biisien ja oikealla tavalla ylpeän asenteen maailmaan, jossa on helppo voittaa. Kun Euforia päästää ajattoman henkensä irti ja kuoruttaa sitä laulaja Mia Skönin kiihkeällä tyylillä, syntyy kokonaisuus, jonka ääressä viihtyy helposti ja kauan.

Apple Seeds on heikoimmillaan, kun se oikoo mutkat suoriksi. Pelkän popin sijaan Euforia tarjoaa kuitenkin useimmiten napakoita koukkuja ja kasvavia kappaleita. Vaikka debyytillä soittaa vaihtoehtoinen orkesteri, Euforia ei peittele osaamistaan ja haluaan sanoa asiat syvästi ja hieman monimutkaisestikin.

Pennilessin Pekka Alisaaren tuottama, Maj Karman Häiriö Pirisen äänittämä ja Poutatorven Markus Pajakkalan miksaama ja masteroima Apple Seeds on loppuvuoden sopivan kimurantti helmi. Se on platta, joka pitää yllä rockin elämää ja antaa lupauksen Suomesta maana, jossa tehdään yhä laadukasta ja haastavaa musiikkia.

V2.fi | Markku Makkonen
< Risto... Real Steel... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova