Tuorein sisältö

The Subways: Money & Celebrity

Markku Makkonen

20.01.2012 klo 10.00 | Luettu: 3548 kertaa | Teksti: Markku Makkonen

Englantilainen The Subways saapuu helmikuun lopulla keikoille Helsinkiin ja Tampereelle. Niihin on hyvä virittäytyä kuuntelemalla yhtyeen kolmatta pitkäsoittoa, joka on yksi viime vuoden tyylipuhtaimmista ja nostattavimmista rocklevyistä.

Money & Celebrityn indiesoundissa on reilusti säröä ja rähinää. Punkista ponnistava trio on kaukana kasariääntä ja -tunnelmaa surutta hyödyntävistä yrittäjistä, joille tyyli ja muoto ovat usein sisältöä tärkeämpiä seikkoja. The Subways puolestaan antaa hengen puhua ja saa aikaan tiiviin ja vaihtelevan paketin rockia.

Money & Celebrity iskee kitaralla, päähän jämähtävillä melodioilla ja erittäin kimmoisilla rytmeillä. Uusimmalla singlellään trio toteaa lyhyesti It's a Party, eikä kuulija voi vastustaa. Kun pullot on avattu ja musiikki soi, The Subways jatkaa We Don't Need Money to Have a Good Time. Kuinka totta!

Juhlimisen lisäksi Welwyn Garden City -nimisessä kaupungissa kasvanut kolmikko muistaa ihmissuhteiden vaikeuden ja elämän arkiset karikot, mutta palkinto maailmankaikkeuden syvällisimmistä lyriikoista tuskin osuu The Subwaysin kohdalle. Mutta jos biisin nimi on Kiss Kiss Bang Bang ja sen soidessa tulee välitön halu hyppiä ylös alas, bändin voi sanoa onnistuneen.

The Subwaysin teemat ja meininki ovat läpileikkaus menneiden vuosikymmenien iskevistä hetkistä. Money & Celebrity -platalla ihminen kohtaa uuden aallon, säröpopin ja jopa pubirockin parhaita piirteitä, joita The Subways käyttää terävästi hyväkseen. Rock on kierrätystä, jota kaikki eivät aina hallitse. The Subwaysilla ei ole sitä ongelmaa, se rollaa omillaan muiden emmeillä.

V2.fi | Markku Makkonen
< Rat King... Vallan kääntöpuoli... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova