Tuorein sisältö

Atom Notes: Spare Parts

Markku Makkonen

12.09.2011 klo 15.16 | Luettu: 4112 kertaa | Teksti: Markku Makkonen

Atom Notesin heput tuntevat rock'n'rollin historian ja muokkaavat siitä omanlaistaan nykyisyyttä. Spare Parts rollaa kuin Hurriganes tai räimii kuin Flaming Sideburns, mutta kokonaisuus ei peesaa leimallisesti mitään bändiä tai tyylisuuntaa. Atom Notes yksinkertaisesti sylkee hyvän biisin toisen perään, eikä linjaksi valittu linjattomuus häiritse.

Muun muassa Endstandin ja Manifesto Jukeboksin riveissä saatu kokemus kuuluu Atom Notesin soitossa. Spare Parts on kokeneiden ukkojen rocklevy, jolta ei paista väsymys, vaan halu laajentaa omaa kokemusta ja tyyliä. Iskevä Time Is Ripe on täydellinen avausraita albumille, joka venyttää punkin opaskarttaa puhtaan kitararockin, lainelautasoundin ja popinkin suuntaan.

Kokonaisuus pysyy monipuolisuudestaan huolimatta oivasti läjässä. Kaksi kitaraa, basso, rummut ja laulu riittävät aseiksi, jos tietää, mitä niillä tekee. Kuusikielisten kaksinpuhelu, rytmiryhmän varmuus ja laulusuorituksen riittävä särö vievät Spare Partsia vaivatta eteenpäin.

Kun rock ei näemmä suostu koskaan kuolemaan, on erittäin miellyttävää todeta, että esiin ponnahtaa aina joskus Atom Notesin tasoisia, luovia yhtyeitä. Pyörä on jo keskitty ja ruutia on sotkettu kauan, mutta tamperelaisorkesteri onnistuu silti muovaamaan vanhoista emmeistä tuoreen kattauksen. Kierrätys kuuluu länsimaisen rytmimusiikin perinteeseen, jota voi seurata kahdella tavalla. Atom Notes on löytänyt sen oikean tien.

V2.fi | Markku Makkonen
< Blake - Shelter... Ystävät hämärän jälk... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova