Tuorein sisältö

Marilyn Manson: Born Villain

J.A. Kaunisto

18.05.2012 klo 00.13 | Luettu: 7235 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Marilyn Mansonin edellinen albumituotos The High End Of Low pöyhkeili popimmalla soundilla ja massiivisella tuotannolla. Rockin äpäräkusipaa numero yksi kuulosti paikoin kuin Depeche Moden keulalle kiinnitetyltä Curen Robert Smithilta. Levyllä oli hetkensä mutta myös paljon rihkamaa ja asiaan kuulumatonta sievistelyä. Jos aikoo huutaa "fuck", miksi koristella keskisormen heristelyä sievillä soundeilla?

Born Villain on osin toista maata. Kiekko kuulostaa karheammalta ja soundeihin on uponnut selkeästi vähemmän dollareita. Albumi kuulostaa melkeinpä bändilevyltä. Manson etsii innoitusta nuoruuden post-punk/new wave/goottihuuruista. Luonnollisesti mukana on myös vahvoja industrial-virityksiä - Overneath the Path of Misery voisi löytyä Ministryn albumilta. Kaiken yhteen liittävänä liimana kaikuu yhä Mansonin häiriintynyt olemus, jossa on friikkikerrointa vähintään puolentoista Johnny Deppin verran.

Slo-Mo-Tion tyrkyttää mukavan 80-lukulaista mutta hauskasti kirskuvaa soundia. The Gardener kaipaisi reilumman annoksen likaista, genitaalialueelle tökkiää skebaa. The Flowers of Evil vaikuttaa edellisen sisarteokselta...kunnes kertosäkeen kohdalla Manson heittää pöytään retroilevan The Killers-vaihteen. Allekirjoittaneen mielestä parhauden lähteillä ollaan vimmaisen Murderers Are Getting Prettier Every Day -siivun kohdalla, joka sylkee ja potkii kuin Manson joskus vuonna miekka ja kivi.

Kiekon päättävä You're so vain on hyvä esimerkki Born Villain -albumin vähemmän pöyhkeästä olemuksesta. Manson vaikuttaa paikoin ihan oikealta rokkarilta eikä miljooniinsa tukehtuvalta elostelijalta. Onko albumi sitten "ihan kiva" vai hieman parempi kuin "ok"...Mansonin kohdalla tuollaisen pohtiminen osoittaa jotain olevan vialla. Miten ihmeessä miehestä kaivetaan esille se alkuvoimainen friikkisirkus ja vaaran tuntu, jota voi aistia vaikka Antichrist Superstar -albumin ulostusta ihmetellessä.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Diktaattori... Ironclad... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

Rts

19.05.2012 klo 14.37

Eihä tätä uutta manasonia kehtaa enää kuunnella. On tämä parempi kuin edellinen albumi, mutta kaukana ollaan hyvästä/vanhasta tuotannosta joka iski luihin ja ytimiin, eritoten antichrist superstar.
Ministry.. Manson.
Tuo mainitsemasi kipale voisi tosiaan mennä vaikka Ministryn uudelle levylle. Oli uusi albumi sen verran huono, että pistää ihmettelemään miksi Al jaksoi edes vaivautua tätä tekee.
Yritän unohtaa edes kuunnelleeni sitä.
Jatkaisi ihan suosiolla muissa projekteissa ja antaisi ministryn vaipua historiaan, kun on vielä hyvä maku suussa.
lainaa
lollero

23.05.2012 klo 11.09 1 tykkää tästä

Empä ole ollut herra Mansonista kiinnostunut antichristin jälkeen. Hirveää huttua tullut äijältä ulos lättytolkulla.
Itse pidän edelleen Portrait of American familyä miekkosen parhaimpana tuotoksena.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova