Tuorein sisältö

Them Bird Things: Pachyderm Nightmares

J.A. Kaunisto

11.02.2013 klo 01.13 | Luettu: 5314 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Them Bird Things häikäisi aikoinaan debyyttalbumillaan Fly, Them Bird Things, Fly. Kokoonpanon leikittelevän luonteva americana/rock and roll/country-fuusio poltti genreaidat takanaan ja Sanna Dayn omalaatuinen äänenkäyttö kuorrutti kakun kirsikkapommilla. Kokoonpanon kolmas albumi lisää mietteliästä folktunnelmointia ja countryblues on selkeämmin mukana kuvioissa. Orkesterin virtuoosimainen soittotyöskentely ja rikkaat sovitukset eivät jätä kylmäksi, Them Bird Things on edelleen mainiota herkkua laveasti ajattelevan juurimusiikin ystävän levylautaselle.

Roundlelay iskee silmää Simon & Garfunkelin suuntaan kun taas Bible & a Buick ottaa reilummin askeleita countrybluesin karsinaan. Caril Ann on kuin Tarantinon leffaan eksynyt Paul Simon. Tiukempaa Mellencamp-hehkutusta kuullaan Bird's beak lock -siivun kohdalla. Albumin parhaita hetkiä tarjoilevat rehevän rouhea perinnepala Eight lungs & counting sekä akustishenkinen bluespala I know who killed Robert Johnson.

Levyn outolintu löytyy Cumberland head ferry blues -kappaleen kohdalta. Viisu alkaa rennolla countryhymistelyllä kunnes kelkkaa käännetään Irlannin suuntaan ja säkkipillin iskiessä iltamat pystyyn meno yltyy melkoiseksi juomalauluiloitteluksi. Särisevä ja rock and rollille sydämensä antava Hang your heart on hight on kuin Nick Caven Grinderman-kokoonpano veivaamassa Robert Johnson -coveria.

Them Bird Things sulattaa americana/folk/countryblues -trippailuunsa reilun annoksen takamaiden mystiikkaa ja mietteliästä mielenlaatua. Bändi ei kuitenkaan juutu synkistelyyn. Reilumpi annos bluesia tuntuu tekevän orkesterille vain hyvää. Jos kyseiseen soppaan yhdistäisi vielä reilulla kauhalla rätisevän särisevää rautalankaa, lopputulos voisi olla jotain legendaarista...

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Lento... Räyhä-Ralf... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova