Tuorein sisältö

Star Insight : Messera

J.A. Kaunisto

20.09.2014 klo 10.12 | Luettu: 4039 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Lapuan suunnalla vaikuttava sinfonisen metallin orkesteri Star Insight onnistuu debyyttikiekollaan vakuuttamaan tekijöidensä osaamisen tasosta mutta ensin on todettava albumin kaipaavan soundibuustia. Kyseisen genrelajin tulisi vyöryä iholle kuin Putinin uhkausarsenaali. Volyyminappulaa joutuu pumppaamaan kuin kaasupoljinta löytääkseen riittävän pöyhkeät asetukset sinfonisen aggressiovyöryn vastaanottamiseen. Sehän ei tietenkään ole bändin vika - nimittäin ylevästi pauhaa kun kotisoittimen asetukset saadaan kohdilleen. Star Insight tyrkyttää sinfonisen metallin rinnalle kuololta/bläkkikseltä haiskahtavaa materiaalia, johon isketään vielä annos cybermetallia.

Dimmu Borgir veivaamassa sinfonisen metallin covereita? Vahva norjalaisen sinfoniabläkkiksen kosketus on havaittavissa varsinkin Night with fever -teoksen kohdalla. Osa kappaleista ei pahemmin Nightwishista eroa, esimerkkinä vaikka My time is out. Tosin mörrimöykkyvokaalit antavat oman leimansa. Kiekon päättävä kaunis sinfonisen metallin huippuhetki Poem of misery astuu ulos örkkimurinoiden maailmasta ja pysäyttävä voimaballadi henkii Nightwishin ja Within Temptationin parhaita voimavaroja. Myös Oath-nimisellä siivulla on kaikki osaset kohdallaan mutta torvet tötteröllä -kohtiin kaipaisi tuimaa turbobuustia.

Star Insight tuottaa hyvinkin tutunoloista sinfonista paisuttelua, ehkä hieman vanhahtavalla otteella. Bändi onnistuu kuitenkin karsimaan tarpeettoman rönsyilyn. Suurempi dollarinippu auttaisi kummasti yleissoundin tasapainottamiseen. Mukana kuultavaa naisääntä kannattaa käyttää jatkossakin. Mörrimöykkyvokaalit ja voimallinen naisääni tuovat kokonaisuuteen ääripäitä ja ilmeikkyyttä. Erottuakseen massasta bändin kannattaisi testailla voimallisemmin cyber-ja industrialkoukkuja tai kireää power metal/bläkkisasennetta. Toisaalta Nightwish-tyylinen paisuttelukaan ei ole huonompi kulkusuunta. Suuntamerkit kannattaisi kuitenkin sisäistää tarkasti ennen seuraavaa albumia.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Grand Piano... Last Stop Fruitvale ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova