Tuorein sisältö

Magenta Skycode: We Will Be Warm (EP)

J.A. Kaunisto

07.09.2013 klo 09.51 | Luettu: 4712 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Jori Sjöroosin Magenta Skycoden neljän biisin EP We Will Be Warm etsii inspiraatiota rakkaudesta - kouriintuntuvasti. Levy julkaistiin päivänä, jolloin mies sanoi "tahdon" avioliiton ikuisena lupauksena. Treasure we harbour -niminen kappale on suora rakkaudentunnustus omalle elämänkumppanilleen. Sjöroos ei syyllisty kuitenkaan ympäripyöreään hymistelyyn tai hunajan heruttamiseen. Albumin materiaali ei ole kaukana Relief-kiekon tunnelmista. Ehkäpä Sjöroosilla on jalat tukevammin maassa ja soundi ei ole aivan yhtä pyöreä ja massiivinen kuin Reliefin kohdalla. Mutta, kyse on vain sävyeroista.

Kevyen unenomaista, kelluvaa. Tunteellista. Kiekko aloitetaan nimibiisin myötä mietteliään kaihon merkeissä, kunnes ripeä rytmi ottaa vallan - ilmassa on lievää The Killers -huumaa, jonka jälkeen homma etenee Studio Killers -kokoonpanon merkeissä...ennen haikean The Cure-skeban mukaantuloa. Kertosäkeen kohdalle edetään kuin The Hurts Cure-coverin saattelemana. Viisun ainoa negatiivinen asia on turhan lyhyt kesto.

Gee lisää harmaita post-punk -fiilareita ilmavan indiepopin seuraksi ja ajatusleikki Hurts-kaksikosta vääntämässä The Cure-coveria on edelleen läsnä. Don´t You Know utuilee ja leijuu kunnes viisuun löytyy venyvän raukeaa kitaraa - yksinkertaisesti vaikuttavaa indiemaalailua. Treasure We Harbour on rakkaudenylistys joka tavoittelee vastaavaa harmoniaa ja herkkyyttä kuin Simon & Garfunkelin 1960-luvun hauraat hymistelyt.

Magenta Skycoden pikkulevy on tasapainoista ja täysipainoista kuunneltavaa. Levyn avulla arkihuolista irtautuminen onnistuu nopeasti ja vaivattomasti - Jori Sjöroosin rakkauden planeetalla on tilaa vielä usealle korvaparille. Todellakin, we will be warm!

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Millerit... Riddick... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova