Tuorein sisältö

Timo Rautiainen & Neljäs Sektori : Toinen Varoitus

J.A. Kaunisto

06.09.2014 klo 22.35 | Luettu: 3691 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Timo Rautiaisen Neljäs Sektori kiteytti timantiksi Rautiaisen sielunmaiseman rokimman tyylisuunnan karikot edellisellä albumillaan Kunnes Elämä Meidät Erottaa. Toinen Varoitus lähtee liikkeelle vastaavista lähtökohdista ja onnistumisprosentti on lähes edellisen rinnalla. Luvassa on tutun synkänpuhuvaa ja purevan ironista Rautiaista raskaalla ja toisaalta myös rokimmalla otteella. Paikoin bändillä on varaa jopa lievästi irroitella. Rautiainen testailee huutolaulua. Valtteri Tynkkysen viisuissa on pyrkimystä yllättäviin suunnanmuutoksiin. Ehkä lievää suunnankorjausta olisi odottanut myös konsonanttijonoihin. Ennen levyn päättymistä ainakin allekirjoittaneelle herää vastausta odottava ajatus - eikös tämä ole kuultu Rautiaisen suusta jo monta kertaa aikaisemmin.

Mikäs siinä jos teksti puree ja riffi jauhaa kuin ylivoimainen sotajoukko. Rautiainen jyrää suoraviivaisesti ja yksitotisesti levyn alkuun Kun kaikki inhimillinen on vierasta -kappaleen voimin. Tosin lyriikkapuolen ulosanti on kuin "Rautiaisen kootut tekstit" -kokonaisuudesta. Huomattavasti ilmavammin sujuva Oma arkipyhä on kiekon ehdoton täsmäisku, viisu osuu napakymppiin niin tekstin kuin kertosäkeen voimin. Suomisen perhe, Rautiaisen helmasynti eli saarnaaminen on vähällä ottaa vallan mutta menevä kertosäe pelastaa paljon. Saarnaamiseen liittyy myös kiekon ärsyttävin tekele, tosin Jeesus tulee takaisin -kappaleen teksti toimii mutta viisuna teos on kiekon tylsin hetki.

Kaikki maailman aika toistaa onnistunutta Rautiais-kaavaa, sitä keskitempoista versioita. Fysiikan laki ottaa irtiottoa Niskalaukaus-perinteestä ja kiireinen meno on kuin Stam1nan leiristä lainattua. Oman onnensa sepät on liian läheisessä suhteessa Kaikki maailman aika -kappaleeseen. Synkkien puolue iskee tiskiin aivan loistavan kertosäkeen - viisusta onnistuisi myös iskelmällinen versiointi.

Timo Rautiainen ei riisu surupuseroa. Tottahan vanhat fanit huutavat hoosiannaa mutta samaa vuoden 1995 maaliskuun Alibia tässä on luettu edestä ja takaa jo turhan monta vuotta. Tosin Rautiaisen vokaalisuoritus johtaa ajatuksen aina tiettyyn suuntaan, mies on oman äänensä panttivanki. Kaikesta huolimatta Toinen Varoitus on tasapainoinen ja asiansa osaava albumi, lisäksi bändi on mainio. Rautiainen vain maalaa itsensä kovin ahtaaseen nurkkaan.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Angry Video Game Ner... Wetlands - kosteikko... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova