Tuorein sisältö

Jo Angel: Who's Afraid Of Love

J.A. Kaunisto

25.06.2010 klo 11.31 | Luettu: 5268 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Jonnaemilia Kärkkäinen nousi kansan tietoisuuteen elektropop-duo Kaksion myötä. Vuodesta 2005 nuori nainen on tehnyt tilauksesta biisejä mm. Darudelle, Sunrise Avenuelle, Mikael Konttiselle ja Kristiina Braskille. Jo Angel -nimellä ensimmäisen soololevynsä julkaiseva Jonnaemilia on selkeästi pop. Biisintekokokemus ja hittiasetusten tunteminen antavat Jo Angelille vahvat lähtökohdat laadukkaan albumin työstämiseen. Who's Afraid Of Love vieraileekin popin eri osa-alueilla ja rikas soundiosasto antaa vaikutelmaa isolla rahalla tehdystä paketista. Ammattitaito ei saa kuitenkaan nousta tärkeimmäksi anniksi, viisuihin ja esityksiin pitää puhaltaa myös tunnetta. Jo Angel onnistuu asiallisesti joka osa-alueella, ainoastaan laulusuorituksen hienoinen puhdittomuus ja ehdottomasti virheettömään ulosantiin pyrkivä vokalisointi kaipaisi viilausta.

Biisien osalta levy tekee vaikutuksen. Jo Angel on poiminut nykymusiikin valtavirroista sopivia sattumia eli mukana on retroilua ja paikoin herkänoloista singer/songwriter-henkeä. Taustalla hengittää myös Tori Amoksen ja Kate Bushin perintö. Jo Angel on kuin Paloma Faith ja Katy Perry samassa paketissa. Vaikka viisuissa vaihdetaan lähestymiskulmaa, Jo Angelin levyn kysymysmerkiksi nousee - vakavasti otettavaa poppia vai päiväperhosia? Jo Angelilla on ehdottomasti valmiuksia astua ulos poppilinjan keskikaistalta, enemmän Paloma Faithin suuntaan.

Mutta, kiekko on täynnä maittavaaa ja menevää popitusta. Viisuista huomaa tuttuja sattumia mutta vain viitteinä. No Love Left, Nothing In Common, Still In Love, Everytime...Jo Angel todellakin hallitsee sävellystyön sujuvasti. Kuitenkin, irtiotot puuttuvat ja varsinaiset keihäänkärjet jäävät yksittäisiksi pistoiksi. Allekirjoitttaneen ehdoton suosikki on reilusti Kate Bushin suuntaan kumartava flirttaileva Shooting Star.

Jo Angelin albumilla laatutaso on pidetty niin korkealla, että viisuista katoaa hienoinen osa lämpöä ja inhimillisyyttä. Ehkä ripaus rentoutta ja lapsenmielisyyttä ei olisi pahitteeksi. Kuitenkin albumi asettaa suuria lupauksia Jo Angelin tuleville soolotuotoksille. Tyylitietoisia enkeleitä ei ole koskaan liikaa.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Thirst... Paha poliisi - määrä... >

Keskustelut (1 viestiä)

Dekonega

Rekisteröitynyt 28.07.2009

26.06.2010 klo 17.34

Ja miksi laulaa englanniksi jos tekee suomalaista pop-musiikkia? Ei sitä ulkomailla osteta kuitenkaan ja kohdeyleisölle avautuisi biisit ja sanoma paljon paremmin. Näitä vastaavia artisteja on nähty aikaisemminkin ja parin levyn jälkeen he katoavat. Mutta joo, kokonaisuutena ihan kiva. Puolikkaan tipauttaisin pois ja antaisin ihan 3/5.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova