Tuorein sisältö

Lindemann: Skills In Pills

J.A. Kaunisto

09.07.2015 klo 22.30 | Luettu: 5968 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Rammstein-pomo Till Lindemannin ja metallituottaja Peter Tägtgrenin (Hypocricy, Pain) sekopäisen yhteistyön tulos Lindemann kuulostaa selkeästi miesten bändituotosten yhteenliittymältä. Rammstein ja Pain samaan pakettiin, kyytipojaksi överiksi vedetyt törkylyriikat - Turmion Kätilöt meets Rammstein. Kun Tägtgrenin kaltainen metallinero on työstänyt soundeja, hanke voi kaatua ainoastaan viisumateriaalin hampaattomuuteen. Kieltämättä Skills In Pills -niminen albumi on kaukana mestariteoksesta mutta Rammsteinin ja Painin faneille on tarjolla perusvarmaa viihdettä. Yllättäen Tägtgrenin tuotantojälki on melkoisen turvallista, suurimmat konetempaukset jätetään käyttämättä. Oikeastaan vain Fish on tyrkyttää koneosastoa raskaammalla kädellä - viisusta tulee etäisesti mieleen Rammsteinin Pussy.

Albumin sairainta tekstiä tyrkyttävät Fat ja Golden shower ovat myös viisuina kärkipäässä. Sinkkubiisinäkin 'huvittanut' Praise abort kertoo albumista kaiken tarpeellisen - raskasta Rammstein-jyräystä ja tarkoituksellisen törkeää, voisi jopa sanoa ala-arvoista sanailua. Lindemannin kulmikas englanninkielen ääntäminen tuo viisujen yleisilmeeseen tuiman ripauksen 'punaniskauhoa'. Albumin nimibiisi Skills in pills on kuin suoraan Rammsteinin harjoituskämpältä.

Ainakin Till Lindemannille levy lienee selkeää terapiaa Rammsteinin pysytellessä tauolla. Itse olisin odottanut Tägtgreniltä reilumpaa tuuletusta, rytmi-ja soundianarkiaa mutta levy vaikuttaa leimallisesti Lindemannin aivoitusten jatkumolta. Tottahan soundit ovat timmissä kunnossa mutta miksi lopputuloksen on haluttu kuulostavan niin suuresti Rammsteinilta? Death metallin, industrialin ja Rammsteinin yhdistelmä olisi vointu toimia kympillä. Nyt Tägtgrenin Hypocricy-kortti jää kokonaan käyttämättä.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Magic Mike XXL... Whiplash... >

Keskustelut (1 viestiä)

Joona

17.08.2017 klo 17.56

"I've never loved something so sick so much", kuten joku Youtubessa kommentoi. Helkkarin hyvä levy alusta loppuun ja vielä ekalla kuuntelukerralla. Till Lindemann ja Rammstein ovat tällä hetkellä maailman parhaat musiikin tuottajat. Sitten tulee SOAD/Serj Tankian, 50 muuta bändiä ja tämän jälkeen pahasti ruostunut Metallica.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova