Tuorein sisältö

Fantastic Four

Ensi-ilta: 07.08.2015
Genre: Fantasia, Lasten, Sci-fi
Ikäraja: 12
Jari Tapani Peltonen

06.08.2015 klo 17.30 | Luettu: 20809 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Planeetan älykkäin mies Reed Richards keksii ulottuvuuksien välisen portin jo pikkupoikana. Tyhmä maikka ei tunnista neroutta myöhemminkään, vaikka Reed jumppasalin tiedemessuilla todistaa portin toimivan. Pohdin: missä on Koppalakkimies? Jos tarina on yhtä lapsellinen kuin Disneyn aikakoneanimaatiossa Riemukas Robinsonin perhe, minä haluan nauraa tyhmälle viiksivallulle, joka yrittää varastaa sankarin keksinnön. Mutta kun ei. Uusi Fantastic Four on kuolemanvakava tieteiselokuva.

Musta Heisenberg näkee Richardsissa potentiaalia. Hän järjestää pojalle stipendin laitokseen, jossa opiskelee hänen valkoinen tyttärensä Susan. Oletko adoptoitu, kysyy Richards Susanilta. Heidän suhteensa oli tässä, vaikka sarjakuvien ystävät tietävät, että Herra Fantastinen ja Näkymätön nainen menevät myöhemmin naimisiin. Itseasiassa kyseessä taisi olla merkittävin hahmoja syventävä hetki. Opiskelija Victor Von Doom seurasi sitä kateellisena, joten hän on paha. Hän selvästikin on yksi sarjakuvahistorian suurimmista konnista, jota pidetään Darth Vaderin esikuvana.

Portin kehittelyä jatketaan. Valtio koettaa omia sen, joten nuorukaiset vetävät kännit - ihan oikeasti - ja syöksyvät sisään omin luvin. Mukaan lähtee Susanin veli Johnny, joka on musta jo ennen, kuin hänestä tulee ihmissoihtu. Hänkin on fiksu, vaikkei hän mitään tee. Hän ei edes vuorovaikuta kenenkään kanssa. Richardsin perustyhmä lapsuudenystävä Ben kutsutaan mukaan myös, koska kännissä, booyah, jne.

Toinen ulottuvuus on uskomaton näky, ilmoittaa vihreän kankaan edessä seisova näyttelijä. Tuskinpa edes innokkaimmat Avatarin ystävät masentuvat, vaikkeivät he pääse asumaan valojuovilla somistetulla kiviaavikolla, jonka fantastisin yksityiskohta on se, miten epäuskottavasti ihmiset on valaistu. Tyypit vähän rynivät, joten he saavat supervoimat.

Sivuhuomautus. Lahjakkaiden nuorukaisten vuoksi veikkasin, että tämä leffa tulee yllättämään. Richardsia näyttelee Miles Teller (Whiplash), Susania Kate Mara (House of Cards), Johnnya Michael B. Jordan (Fruitvale Station) ja Beniä Jamie Bell (Billy Elliot). He ovat hukassa. Henkilöohjaus on tuskallisen ala-arvoista. Keväinen juoru, jonka mukaan ohjaaja Josh Trank on Hollywoodin mustalle listalle joutunut eristäytyvä pölvästi, joka ei osaa ottaa vastuuta, selvästikin pitää paikkansa. Yksittäisten sekuntien ajan sankarien kasvot kutsuvat samaistumaan heihin. Olin yhä valmis antamaan kaiken anteeksi onnettomuuden jälkeen...

Richardsista tulee venyvä kumilenkkimies. Tehosteet näyttävät jänniltä lähikuvissa. Rujoksi kivikasaksi muuttuva Ben on traaginen hahmo. Tunnelmallisen varjoisat kuvat herättävät odotuksia. Syntytarinat ovat vanhoissa sarjakuvissa hätäisiä luonnostelmia, mutta varmasti ne on mahdollista kertoa dramaattisesti. Tämä vakava leffa - ei jumalauta, ei perkele - hyppää vuoden ajassa eteenpäin. Näkymätön nainen ja Liekki ovat koomassa, mutta naps, nyt he ovat tottuneet voimiinsa.

Herra Fantastinen ei luota viranomaisiin, joten hän viettää välivuoden pakosalla saamatta aikaan mitään. Hänet kärrätään takaisin. Samoin tehdään Doomille, joka unohtui toiseen ulottuvuuteen. Arkisesta mulkusta on tullut ryökäle, joka tahtoo tuhota maailman muuten vaan! Valopallo! Valopallo! Valopallo! Nyt koossa on tiimi, jota kaikki rakastavat. Sarjakuvissa Liekki ja Möykky nahistelevat jatkuvasti, joten leffassakin Liekki haukkuu Möykkyä turhaksi friikiksi. Tämä saattoi olla ensimmäinen asia, jonka Liekki Möykylle sanoo - mutta ihan sama, lopputekstit.

On todella vaikea ymmärtää, mihin 100 minuuttia elämästäni katosi. Tarina on mutkaton. Siitä puuttuu iso pala. Tilalla ei nähdä hahmovetoista materiaalia. Tunnin mittainen tarina on typistetty puoleen tuntiin - mutta se kestää 100 minuuttia? Sain todennäköisesti syövän kellotapuliin.

Tätä ei tarvitse katsoa, kun tämä tulee televisiosta. Tekijöillä ei ole ensimmäistäkään ideaa. Mitä kuriositeetteihin tulee, Batman & Robin on klassikko, X-Men Origins: Wolverine on nähtävä, eikä alan mies jätä väliin Catwomania. Näistä elokuvista nimittäin löytyy jotakin ainutlaatuisen typerää. Uusi Fantastic Four on täydellisen hyödytön tusinatuote vailla intohimon häivähdystä. Sekunteja, joita et ole nähnyt aiemmin ja moneen kertaan, löytyy korkeintaan 40.

Minä vihaannn. Piste.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Mission: Impossible ... Ollaan vapaita... >

Keskustelut (12 viestiä)

Guetta

Rekisteröitynyt 03.08.2011

06.08.2015 klo 17.57 8 tykkää tästä

Taitaa jäädä katsomatta, niin paljon kuraa niskaan tullut tälle. Taitaa Trank jäädä yhden elokuvan ihmeeksi Chroniclellaan, jos tämä on sellainen katastrofi mitä väitetään. Lopussa vielä hyvät vertaukset JiiPeeltä, Batman & Robin ja X-Men Origins kyllä ovat kiistattomasti roskaa, mutta usein viihdyttävällä ja huvittavan typerällä tavalla. Arvostelun perusteella Fantastic Four tuntuu olevan ainoastaan aivokuolema sillä tavalla kuin esimerkiksi Kauhea Kankkunen 3.
lainaa
epicfailfox

06.08.2015 klo 18.18 12 tykkää tästä

Paskaahan tuo on mutta mitä muuta voi Foxilta odottaa.He olivat alusta asti täysin hukassa tämän elokuvan kanssa kuten oli myös Josh Trank.Joka muuten huhujen mukaan kärsii huume/mielenterveys ongelmista.Koko elokuva meni tuotantoon ainoastaan sen takia koska Fox halusi pitää F4 oikeudet itsellään.
Muuten ne olisivat palautuneet Marvelille minne ne oikeasti kuuluvat.
lainaa
ojpfsdfsdjpo

06.08.2015 klo 19.45 4 tykkää tästä

Tärkeimpään kysymykseen jäi vastaamatta eli onko kuitenkin parempi kuin edellinen F4-duo? Nähdyn ja kuullun perusteella tämä häviää jopa niille mikä voi tosin johtua ihan silkasta reboottisyndroomasta. Ei Garfieldin hämiskään niin kaamea ole mutta kun oli juuri nähnyt Raimin versiot niin ei ymmärrä miksi piti tehdä
lainaa
Utu

07.08.2015 klo 14.44 5 tykkää tästä

No, olihan se arvattavissa jo ensimmäisistä näyttelijäkiinnityksistä lähtien, että tämä tulee floppaamaan.

Toivottavasti Fox nyt nielee katkeruutensa, ja luovuttaa Fantastic Fourin oikeudet suosiolla takaisin Marvelille, joka osaa käsitellä hahmoja oikein, ja lähdemateriaalia kunnioittaen. Foxilla siihen ei näköjään ole osaamista eikä ennen kaikkea halua.

Jos Fox vielä haluaa pitää FF:N oikeudet itsellään, niin silloin mielestäni Fox tekee sen vain tehdäkseen kiusaa Marvelille.
lainaa
Kopsu

Rekisteröitynyt 16.02.2014

08.08.2015 klo 11.39

Nämä Marvel elokuvat pitäisi kieltää lailla. Ainoana poikkeuksena Punisher, joka yksin hakkaa kaikki muut Marvelin supersankarleffat 10-0.
lainaa
vilke

08.08.2015 klo 15.40 9 tykkää tästä

Kopsu kirjoitti:
Nämä Marvel elokuvat pitäisi kieltää lailla. Ainoana poikkeuksena Punisher, joka yksin hakkaa kaikki muut Marvelin supersankarleffat 10-0.


Foxin elokuvat*
lainaa
Lehkeri

08.08.2015 klo 17.29 5 tykkää tästä

Onpas arvostelussa lyhyitä lauseita. Paljon. Peräkkäin. Voisi käyttää useampaa sanaa. Saisi mukavempaa luettavaa. Ehkä en vaan ymmärrä. Mutta kovin oli rasittavaa. Lukea tälläistä tekstiä. Ehkä se siitä.
lainaa
FartyMcFly

09.08.2015 klo 09.18 5 tykkää tästä

Black washing on näköjään Hollywoodin uusin trendi. Onneksi elokuva on näemmä muutenkin paska niin ei tartte edes sillä perusteella skipata.
lainaa
Tuukka

09.08.2015 klo 14.25

En tiedä ohjaajasta muuta kuin sen, että hänen sanomansa mukaan alkuperäinen versio oli fantastinen, mutta studio meni ja väänsi siitä uuden surkean version. Näin ollen syy huonoon elokuvaan olisi siis Foxin. Eli en siis välttämättä menisi heti mustamaalaamaan Josh Trankia.
lainaa
molempienvika

09.08.2015 klo 21.02 2 tykkää tästä

[quote nick="Tuukka"]En tiedä ohjaajasta muuta kuin sen, että hänen sanomansa mukaan alkuperäinen versio oli fantastinen, mutta studio meni ja väänsi siitä uuden surkean version. Näin ollen syy huonoon elokuvaan olisi siis Foxin. Eli en siis välttämättä menisi heti mustamaalaamaan Josh Trankia.[/quote

Molempien vika että elokuva floppasi.Fox halusi pitää epätoivoisesti F4 oikeuksista kiinni vaikka heidän edelliset elokuvat olivat täyttä kuraa.Trank taas oli ohjaaja joka ei välittänyt pohjamateriaalista ollenkaan.Noiden hänen henkilökohtaisten ongelmien lisäksi hän ei ole ottanut mitään vastuuta omista tekemisistään.Sen sijaan hän koko ajan syyttänyt faneja ja studiota omista virheistään.

Tätä elokuvaa ei olisi pitänyt ikinä edes tehdä.Fox on paska studio ja Trank on paska ohjaaja.Koko elokuva oli tuhoon tuomittu alusta asti.Olen ihan varma siitä että FF:sta saa tehtyä hyvän elokuvan.Mutta se vaatii oikean studion ja oikean ohjaajan jotka osaavaat kunnioittaa alkuperäismateriaalia.Fox ja Trank eivät sitä tehneet ja molemmat pitäisi jatkossa pitää kaukana Marvelin supersankari elokuvista.
lainaa
Veteraani

10.08.2015 klo 13.20

Onko Fantastic Fourista ikinä tehty onnistuneita elokuvia?

Veikkaan että siitäkin huolimatta seuraavaa remakea jo suunnitellaan.
lainaa
kek

10.08.2015 klo 19.27 4 tykkää tästä

Veteraani kirjoitti:
Onko Fantastic Fourista ikinä tehty onnistuneita elokuvia?
Jos tavallaan miettii, niin Pixarin Ihmeperhe olisi paras elokuva sovitus Ihmenelosista.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova