Tuorein sisältö

Santana: Ultimate Santana

J.A. Kaunisto

21.12.2007 klo 19.03 | Luettu: 6637 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Ultimate Santana lupaa soittaa ensimmäistä kertaa kitaristilegendan kaikki hitit. Levy lupaa paljon, sillä allekirjoittaneen omastakin levy-hyllystä löytyy The Ultimate Collection muutamien vuosien takaa sisältäen peräti 39 viisua. Tuore Ultimate Santana painottaakin Carlos Santanan uutta tulemista, jonka voi laskea alkaneen vuonna 1999 ilmestyneestä Supernatural-albumista. Lukuisten nykypäivän vierailijoiden säväyttämä kiekko poiki nipun hittejä. Suosikkialbumilta ovat kokoelmalle päätyneet Everlastin kanssa veivattu loistava Put Your Lights On, Smooth, Maria Maria ja äärettömän tyylikäs Manán tukema Corazon Espinado.

Monelle nuorelle saattaa olla yllätys, että Carlos Santana on pyörinyt kuvioissa jo 1960-luvun lopulta lähtien. Carlos Santanan yhtye Santana iski pöytään järjen räjäyttävää fuusiota ja latinorokkia, kokoelmalta löytyy parhaita paloja kitaristisankarin uran varrelta. She's Not There ja Black Magic Woman ovat parasta a-ryhmää, mahtavaa menoa ja groovea. Samba Pa Ti on pehmeä kuin kesäinen yötaivas, biisi on tuttu telkkarista. Allekirjoittaneen ehdoton Santana-suosikki eli Europa (Earth's Cry Heaven's Smile) on edelleen hetki kauneinta ja tyrmäävintä kitaratyöskentelyä.

Steven Tylerin kanssa veivattu Just Feel Better jää kovin ohueksi. Jennifer Lopezin kähisemä This Boy's Fire on turha tapaus, Jennifer ei ole mikään Shakira vaikka niin vakaasti uskoo. Bonuksena kuultava Tina Turnerin puhkuma The Game Of Love on sitten jo toiselta planeetalta. Ultimate Santana on osuva kokoelma. Vanhat biisit saavat rinnalleen uuden tuulen listamusiikiksi kelpaavat latino-r&b-viihdepläjäykset. Tuoreimmissakin viisuissa on ideaa vaikka vierailijat on valittu nuoren polven mieltymyksiä silmällä pitäen. Santanan päivitys on onnistunut. Mies on antanut periksi kaupallisuudelle mutta ei ole myynyt itseään. Mutta jos skeban veivaus kiinnostaa, suunnatkaa katseenne Santanan vanhempiin kiekkoihin. Santanan viisi ensimmäistä studioalbumia ovat todellisia ikiklassikoita, joista ei tarvitse etsiä parasta ennen päivää.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Lumottu... Sooloilua... >

Keskustelut (1 viestiä)

asdasdasdasd

14.07.2009 klo 15.54

Saatana Ultimate Saatana
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova