Tuorein sisältö

Deadpool

Ensi-ilta: 12.02.2016
Genre: Komedia, Toiminta
Ikäraja: 16
Jari Tapani Peltonen

11.02.2016 klo 19.30 | Luettu: 22292 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Deadpool on supersankareista samaistuttavin. Hän on suunnattoman ruma, hän keskustelee itsensä kanssa, hän innostuu lapsenomaisesti kaikesta, hän tietää olevansa fiktiivinen hahmo keksityssä universumissa ja hän on tauotta mukahauska. "Mukahauskuuden" määritelmä on Ryan Reynolds elokuvassa Blade Trinity. Blade-fanina muistan tuijottaneeni hänen koomista keventelyään ensimmäistä ja viimeistä kertaa pohtien, mikä suorituksessa on hauskaa teoriassakaan. Reynolds on kelpo sälli materiaalin häntä tukiessa ja Deadpool on hänelle intohimoprojekti. Leffa on tehty vastaavalla innostuneella ja sydämellisellä asenteella kuin minibudjetin sankarihölmöilyt Defendor ja Super.

Elokuva sijoittuu samaan jatkumoon kuin X-Men Origins: Wolverine, jossa Reynolds näyttelee erilaista Deadpoolia. Tässä ei ole järkeä, mutta koko X-Men-sarja on niin sekava, että Deadpool voisi keskittyä yksin sen parodioimiseen. Pool omistaa action-figuurin edellisestä itsestään. Hän haukkuu studiopomot ja uusikin ohjaaja on ylipalkattu idiootti jo alkutekstien mukaan. Deadpool luulee olevansa sarjakuva- tai elokuvahahmo. Hän saa laboratoriossa kuolemattomuuden ja mielisairauden, joten hän sekoilee kuin Väiski Vemmelsääri, vaikka hän elää suhteellisen vakavassa universumissa. Pool yrittämällä yrittää olla hauska, mutta jokaisen tsoukin ei tarvitse höhötyttää, sillä hahmo on pohjimmiltaan traaginen. Leffasta löytyy pari hetkeä, joina Reynoldsin surulliset silmät vaativat enemmän huomiota kuin yhä soiva suu. Kuolematon antisankari on itsensä pahin tai ainoa vihollinen. Jos lähdemme puristiselle linjalle, hänellä saisi olla lisää omaa aikaa, sillä kameralle puhuminen harvakseltaan ei ole sama asia kuin ajatuskuplien väliset keskustelut.

Entinen palkkasoturi Wade Wilson saa syövän, joten kelmit lupaavat hoivata häntä. Iho-oireet ovat kuolemattomuuden hinta, joten Wilson ei kehtaa palata rakkaan stripparihuoransa luo, vaan hän jahtaa syyllisiä Deadpoolina ja onanoi ahkerasti. Pari X-heppua keskeyttää tyyriin toimintakohtauksen, joten toinenkin on tarpeen. Nämä kohtaukset silpoutuvilla konnilla ja lentelevillä autoilla ovat jopa hämmentävän näyttäviä verrattuna välissä harjoitettavaan tilannekomediaan tunkkaisessa studiossa. Esimerkiksi Hellboy käytti vastaavan budjetin tasapainoisemmin, eikä nähnyt tarpeelliseksi kritisoida budjettinsa pienuutta päähenkilön suulla, mutta osa hiomattomuudesta on tässä yhteydessä viehättävää.

Viha- ja rakkaussuhteet tuskin ovat ontoimpia viimeaikoina kokemiasi, jos parantamisen varaa onkin. Romanssin merkittävin vaihe on hervoton seksimontaasi, mutta jotenkin sekaan on eksynyt söpöä vilpittömyyttä. Deadpoolin luojan eli ninjatiedemiehen on tarkoitus herättää vihaa, joten muutoksen kivuliaisuutta korostetaan pitkitetysti. Vaihe on elokuvan heikoin, sillä ohjaajan tyylitajulla ei synny Darkmanin veroista aidosti ravistelevaa ja provosoivaa tunnemyrskyä. Onnekkaasti tarina on leikattu siten, että valmis Deadpool pääsee vauhtiin jo ensi minuutteina: ehdin ikävöidä häntä syntytarinan aikana, vaikken pitkästynyt. Se, että lopputulos on kankean selittelyn jälkeen niin osuva, että "jatko-osa takuulla on parempi", toi mieleeni tapauksen Batman Begins.

Kaikki mainitut leffat Deadpool selättää huumorin saralla. Kaivan tämän repliikin naftaliinista: osa vitseistä pitää tajuta! Näin väittäessäni en ole varma, onko kyseessä valtavirran viihdettä, mutta mukana on myös perseitä, pieru ja paljon selkeää sääntöjen rikkomista. Ihanteellisessa tilanteessa joudut sekunnin verran miettimään osaa oudoista viittauksista ja huvittuneisuutesi on täten onnistumisen tunteella höystettyä. Asiattomuus ja satunnaisuus varmasti ovat 4chan-jonnelle elämän tarkoitus, mutta omasta näkökulmastani Deadpool on hahmo, johon rakastua, kun rakkaus Marvelia (tai tässä tapauksessa X-Men-elokuvia) kohtaan on avioliittomaisesti arkipäiväistynyt: näkökulma tuttuun maailmaan on rajusti erilainen ja yleissivistyksesi palkitaan. Jos et muista edes sitä, kuka on Reynolds, leffa saattaapi olla käsittämätöntä roskaa.
V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Megadeth - Dystopia... How to Be Single... >

Keskustelut (13 viestiä)

vieras

11.02.2016 klo 20.09 34 tykkää tästä

näin alimmaisen kuvan ja tulin homoksi
lainaa
sdjisdjvio

11.02.2016 klo 20.23 4 tykkää tästä

Toivottavasti Reynolds löysi nyt paikkansa eikä juokse enää kaiken maailman paska-Lanterneissa. Chris Evanskin teki todella unohdettavan roolin Fantastic Fourissa ja nyt hän on suurimpia syitä Marvel-sarjan megasuosioon
lainaa
vesa

11.02.2016 klo 21.46 3 tykkää tästä

Siis Wolverine origins tapahtui mut sit uus x-men elokuva retconnas sen pois kun ne matkusteli ajassa. Eli kaikki elokuvat ovat canonisia loogisesti. jopa susipaska x3 joka oli mielestäni riman alitus juonen, hahmojen,näyttelyn ja keskustelujen osalta.

Vesa kiittää ja kumartaa
lainaa
Aquaman

12.02.2016 klo 01.00

Jari onko tää hauskempi kuin Marvelin Ant-Man?

Burt Reynolds sexytimes, lol
lainaa
Muuli

12.02.2016 klo 09.31 5 tykkää tästä

Vau...oli negatiivisin kolmen ja puolen tähden arvostelu, mitä ikinä nähny.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

12.02.2016 klo 09.45 6 tykkää tästä

Aquaman kirjoitti:
Jari onko tää hauskempi kuin Marvelin Ant-Man?


Ant-Manin "junakohtauksen" tyylisiä visuaalisia vitsejä Deadpool ei haasta, mutta levottoman läpän heitossa Deadpool on omaa luokkaansa (hyvässä tai pahassa, jokainen päättää itse).
lainaa
Guetta

Rekisteröitynyt 03.08.2011

12.02.2016 klo 23.33 1 tykkää tästä

"Mukahauska" taitaa olla hyvä sana kuvaamaan kaikkia kuivia kevennyksiä Marvelin elokuvauniversumin tekeleissä. Tämähän ei nyt siihen kuulu, joten voi olla hauskakin pätkä.
lainaa
MinähänSe

13.02.2016 klo 19.36 4 tykkää tästä

Tämä oli loistava! Hahmo ei ole erityisen tuttu koska en ole lukenut sarjakuvia mutta ei se haitannut. Leffa oli todella hauska ja että Deadpool on mahtava hahmo. Kannattaa mennä katsomaan.
lainaa
JonneFortsa

14.02.2016 klo 02.00

Kuka on Reynolds?
lainaa
boomheadshot

Rekisteröitynyt 14.02.2016

14.02.2016 klo 03.51 5 tykkää tästä

JonneFortsa kirjoitti:
Kuka on Reynolds?


Reino..

Reino Reynolds
lainaa
Kuollutallas

15.02.2016 klo 23.24 2 tykkää tästä

Ihan jees oli. 70 % parhaista vitseistä oli trailereissa ja suomennettu päin vittua. Moni verbaalinen vitsi menee ohi, jos ei ymmärrä lontoota. 3/5 tähteä.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

18.02.2016 klo 17.47 1 tykkää tästä


Muuli kirjoitti:

Vau...oli negatiivisin kolmen ja puolen tähden arvostelu, mitä ikinä nähny.


Näyttäisi ennemminkin olevan 3,42 tähden arvosana.
lainaa
Fartmaster

20.03.2016 klo 10.20

Hirveä hypetys ja lopputulos on geneerinen superhero-leffa jossa on vähän enemmän kiroilua ja irtopäitä. Deadpool oli myös hahmona täysi kusipää ja toivoin että "brittiläinen pahis" olisi pistänyt pitsanaaman kylmäksi.

Fartmaster antaa: **1/2
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova