Tuorein sisältö

Dark Funeral: Where Shadows Forever Reign

Jesse Kärkkäinen

23.06.2016 klo 13.37 | Luettu: 7234 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen

Paholainen elää ja voi hyvin! Tähän lopputulokseen päätyy Dark Funeralin saatanallisen poljennon äärellä. Ja mikäs siinä, kun asia esitetään näinkin maittavassa muodossa. Dark Funeral on perinteiseen ilmaisuun luottava mustan metallin ryhmittymä: Sahaavia kitarariffejä, epäinhimillisen nopeaa rumputulitusta ja kurkun perukoilta primitiivisellä raivolla raastettua murinaa. Yhtye ei myöskään tyydy pelkkään blast beat -mättöön, vaan tahtia osataan tarvittaessa rauhoittaa, jolloin päästään kunnolla rypemään synkeässä tunnelmassa.

Komeisiin kansiin paketoitu Where Shadows Forever Reign on yhtyeen kuudes täyspitkä. Edellinen albumi julkaistiin jo vuonna 2009, mutta tässä tapauksessa tauko on tehnyt vain hyvää. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy äänimaailmaan, joka on sopivan rosoinen mutta samalla se soi selkeänä. Erityisen kunniamaininnan ansaitsee muhkealla soundilla kuorrutettu rumpuosasto, jonka ansiosta jämerä tykitys pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Onnistuneesti toteutettu äänimaailma on omiaan korostamaan hyvää kappalemateriaalia.

Levyn rytmitys on sen ehdoton valttikortti. Nopeaa paahtamista rauhoitetaan pitkin albumia hitaammin räimivillä biiseillä, jotka antavat enemmän tilaa melodioille ja synkälle ilmapiirille. Vaihtelun ansiosta eri ääripäät iskevät entistäkin lujemmin eikä musiikki missään vaiheessa ala toistamaan itseään.

Levyltä löytyy monia timantteja: Unchain my soul, As I ascend ja The Eternal eclipse ovat jokainen loistavia biisejä, joiden monipuolisuus ihastuttaa. Albumin nimikkobiisi puolestaan on sellainen näyttö yhtyeen kyvyistä, että sille voisi iskeä vaikka heti mustan metallin klassikkobiisin tittelin. Yhtye on kovassa iskussa ja musta messuaminen kantaa muutamasta heikommasta hetkestä huolimatta läpi levyn.

Dark Funeral ei tarjoa mitään vallankumouksellista tai edes mitään uutta lajityyppinsä musiikkiin, mutta se hyödyntää jo olemassa olevan aineiston niin hyvin kuin se on mahdollista. Levy on täynnä yksityiskohtia ja koukkuja, jotka tuovat musiikkiin lisäsyvyyttä ja nostavat kokonaisuuden keskinkertaisuuden yläpuolelle. Where Shadows Forever Reign on pirun kova levy.


V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< Anomalisa... Game of Thrones - 6.... >

Keskustelut (2 viestiä)

OldHorny

Moderaattori

Rekisteröitynyt 11.10.2007

11.07.2016 klo 20.00

Loistava levy kyllä kyseessä. 'As I Ascend' iskee helvetin kovaa.
lainaa
Stig

24.02.2017 klo 11.45

Laulajan vaihtuminen tuo uutta särmää kappaleisiin ja sopii musiikkiin kuin nenä päähän "
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova