Tuorein sisältö

Suicide Squad

Ensi-ilta: 05.08.2016
Genre: Fantasia, Toiminta
Ikäraja: 12
Jari Tapani Peltonen

04.08.2016 klo 20.00 | Luettu: 26507 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

En kiellä katsomasta tätä leffaa. Aion vain satuttaa sinua todella, todella pahasti.

Kun Jokeri höpötti tuohon tyyliin trailerissa, olin rakastunut. Arvasin hänen puhuvan tohtorille eli tulevalle tyttöystävälleen Harley Quinnille. Jokeri vaikutti hyytävän pelottavalta ja saatanallisen hurmaavalta, ja ellei kukkahattuhenkilö tiedä, tällaiset romantisoidut satuhirviöt auttavat kilttejä ihmisiä pelkäämään oikeaa maailmaa hieman vähemmän. Elokuvassa "satutan sinua" -kohtaus on 3 sekuntia pidempi. Sen rytmi menee pilalle. Hetki sulautuu muuhun epädramaattiseen, merkityksettömään montaasimössöön.

Will Smithin tulkitsema Tappo-osuma ja Margot Robbien näköinen seonnut, kikattava Harley esitellään. Viola Davisin näyttelemä tiukka valtion muori selittää, kuinka hän tahtoo luoda tiimin tällaisista vangituista kelmeistä. Tappo-osuma ja Harley esitellään uudestaan ja muut lyhyemmin. Tappo-osuma on palkkamurhaaja, joten hänen kanssaan neuvotellaan: muut ovat hulluja. Musiikkivalinnat - Queen, Eminem - maksoivat 50 miljoonaa, jotta pitäisimme selittelyjä sikasiisteinä automaattisesti. Kun paha ulottuvuusportti aukeaa, friikeille ilmoitetaan, että olette tiimi. Messiin pomppaa vielä turha ninja, jolla on vinosilmänaamio. Näemme takauman hänestäkin.

Tässä vaiheessa tunsin vihan sykettä ja katkeroitunutta surua, mutta myöhempi sähellys on harmitonta. Konekivääreillä ammutaan mörköjä. Harley pyllistelee huitoessaan pesismailalla. Elämään kyllästynyt gangsta tarvitsee suostuttelua, ennen kuin hän viskoo tulipalloja. Logiikka- ja leikkausvirheet ovat lukuisia, mutta paljonpa välitin, kun tehostekökköjä rankaistiin loppuvastuksena toimivia discopalloja odotellessa. Loputkin trailerivälähdykset Jokerista käydään läpi, sillä herra J haluaa pelastaa pyllistelijänsä.

Vähiten huonossa kohtauksessa henkipatot pysähtyvät tissuttelemaan. Vihdoin sain tuntumaa siitä, miten toimii porukka, josta luulin pitäväni jo viime vuonna. Ei kohtaus sitä perustele, miksi psykopaatit tykästyvät toisiinsa käveltyään kadulla pari tuntia; he eivät lusineet, eivät treenanneet yhdessä. Leffa listaa legendoja, ei luo niitä. On Batman ja Rolling Stones ja Bel-Airin prinssi! Tässä on... tättärää... Jokerin tyttöystävä, joka oli paikalla, kun Robin kuoli! Kuka on Jokeri? Kuka on Robin? Mitä leffaa en nähnyt? Monien mielestä Batman v Supermanin parhaita puolia on se, että pusikosta hyökkää mykkä Xena. Kaikella kunnioituksella: haistakaa perse. Ja Wonder Womanin historiasta sentään tehdään leffa. Suicide Squad varmistaa, ettei Jokerin ja Harley Quinnin tarinaa kerrota oikeasti ennen kuin universumi on flopannut ja buutattu. En jaksaisi odottaa kahta vuotta.

Liskomies ei tee mitään, mutta meikit ovat vakuuttavia. Noita on kasa tehosteita, joista upein on Cara Delevingne. En tiedä, onko Delevingne näyttelijä, mutta savuavana, säkenöivänä ja örisevänä bikininoitana hän on vähintään yhtä schwing kuin mystisenä naapurin tyttönä Paper Townsissa. Kelmejä valvovalla sotilaalla on sutinaa noidan alter egon kanssa. Uskoin alustavasti siihen, että tämä mies ja Tappo-osuma välittävät omaisistaan. Kaikki saavat vähintään yhden kivan repliikin. Ei se kidutusta ollut, kun he taistelivat jumalia vastaan nyrkeillä ja "nokkeluudella". Pari kertaa nauroin tahattomalle huumorille tyyliin pih-heh. Komedia tämä ei ole mainoksista huolimatta.

Helvetin rakettitieteilijät (studiopomot). Hyväksyin sen - juhlin sitä -, että Jokeri tungetaan mukaan vain rahastuksen vuoksi. Tahdoin James Bond -tyyppisen prologin, joka kertoo lyhyen, jämäkän tarinan Jokerista ja Harleyn lankeemuksesta. Siitä olisi luontevaa siirtyä vaiheeseen, jossa Harley ja kumppanit tutustuvat toisiinsa mieluiten särmikkään ristiriitaisissa tunnelmissa. Mutta kun ei. Selittelyä, selittelyä, PS3-grafiikkaa, pyllistys, PS2-tasoa, kaljalle, PS4-huipentuma, loppu. Freddie Mercury on yhä kuollut. Who wants to live over 30, when love must die?


Haluatko yhä täyspitkän version? Tässä:


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Brymir - Slayer of ... Lemmikkien salainen ... >

Keskustelut (18 viestiä)

bhfdipghpi

04.08.2016 klo 20.54 6 tykkää tästä

Tässä pitäis olla joku sellainen lainaus, väliotsikko tai loppukaneetti josta selviäisi mikä leffa tämä oikein on. Haukutaan ja ylistetään ja julistetaan keskinkertaiseksi samassa lauseessa
lainaa
Jusa

04.08.2016 klo 22.55 19 tykkää tästä

Osaat Peltonen kyllä ihan mielettömän hyvin kirjoittaa 500 merkkiä soopaa ilman yhtäkään johdonmukaista lausetta. Olisit nyt edes loppukaneetiksi kertonut ihan selkokielellä, että mitä oikeasti pidit elokuvasta. Tuo heikko yrityksesi kirjoittaa nokkelaa ja oivaltavaa tekstiä kompastuu kynnysmattoon heti alkumetreillä ja oli todella tuskallista lukea arvostelusi loppuun asti.
lainaa
bhriogshiog

05.08.2016 klo 00.05 3 tykkää tästä

Korjaan sen verran tuota aloitustani että tämä on edelleen ihan mielenkiintoinen tapa kirjoittaa asioita. Abstraktia ja postmodernia
lainaa
Guetta

Rekisteröitynyt 03.08.2011

05.08.2016 klo 01.19 14 tykkää tästä

Täytyy olla Peltosen pään sisässä niin arvostelut menee ihan tuosta vaan, näissä riittää makusteltavaa. Muutaman vuoden kokemuksella ja kaikkien tekstien läpilukemisella on etunsa. Ei ns. "normaaleja" arvosteluja viitsi juurikaan edes katsastella, Peltonen yleensä paljastaa kaiken tarpeellisen ja samalla ei mitään. Sanoisin tosin pre-2010 tuotannon olevan vähän liian yritteliään nokkelaa, mutta kyllä nämä löpinät tulevat ihan sydämestä. Jos pidät Pilvikartastoa huikeana mestariteoksena, pidät myös Peltosen arvosteluista.
lainaa
vesamies

05.08.2016 klo 02.29 1 tykkää tästä

Mitäs mieltä peltonen mahtaa olla uutisista joiden mukaan yli puolet kohtauksista kuvattiin uusiksi. Pahat pikkulunnit laulavat että juuri nämä kohtaukset ovat näitä venytettyjä "hassuja quippeja"
lainaa
Chauvin1

05.08.2016 klo 03.01 1 tykkää tästä

Lukematta yo. arvostelua, mutta muista kommenteista päätellen sen oikein tulkiten vain yhdellä silmäyksellä, jäi kuitenkin kaivelemaan, ovatko tästäkin elokuvasta tykkäämättömät tai sen väliin jättävät misogynisiä sovinisteja. Ja tuleeko tähänkin elokuvaan puolisen tusinaa puolustuskirjoitusta jokaiselta elokuvista kirjoittavalta suomalaismedialta.
lainaa
Daealis

Rekisteröitynyt 27.05.2008

05.08.2016 klo 09.50 6 tykkää tästä

Arvostelussa on järkeä kun on nähnyt elokuvan. Mikä tietenkin on huono juttu, jos yrittää arvostelusta saada selvyyttä, että olisiko tässä kesän blockbuster juuri minulle.

Leffa on keskinkertainen. Jokeri näytti trailerissa paremmalta kuin elokuvassa. Jokeri on elokuvassa noin viisi minuuttia. Niissä viidessä minuutissa ei yksikään Jokerin naurahdus osu kohdalleen. Aina kun äijä hörähtää - myönnetään, melko helvetin säväyttävään käkätykseen - jää yleisö miettimään, missä se vitsi oli? Mitä helvettiä juuri tapahtui, mikä voisi edes aidosti mielisairaalta vaikuttavalle hahmolle olla hauskaa? Koskaan ei vastausta tähän saada. Useammassa kohtauksessa nauru toimii introna: "Jahas, taas on aika kahden sekunnin Jokeri-näytöksen".

Tämän lisäksi, että nauru tapahtuu kohtauksissa, millä ei ole mitään tekemistä hauskan, tilanteen tai sadismin kanssa, ja että Jokeri on ruudulla yhtä vähän kuin sivuroolin vanginvartijat, ei hahmon toiminnassa näy se mestaririkollisen fiilis.

Harley Quinnin kanssa kävi aivan samoin. Tämäkö on se hulluuden rajalle ja sen yli ajettu sidekick, joka on yksi niin helvetin älykkäistä pahiksista että on itse asiassa saanut Batmaninkin napattua? Jokeri ja Quinn ovat kumpikin kuin epäonnistuneen lobotomian saaneet Bonnie & Clyde: Tusinarikollisia vailla sen isompaa luonnetta.

Jos supermontaasi pahiksista on niin pahassa jamassa, että Will Smith on tykättävin hahmo poppoosta, jotain meni vituiksi ja pahasti.
lainaa
Cubisti

05.08.2016 klo 10.48 7 tykkää tästä

Itse kyllä tykkäsin Jared Leton Jokerista. Se on hyvä. Se on parempi kuin uskalsin odottaa sillä onhan pohjalla Jack Nicholsonin ja Heath Ledgerin saappaat täytettäväksi eikä Leton tarvitse hävetä suoritus ollenkaan. Päin vastoin: haluan Jokeria lisää kokonaisen elokuvan verran. Nyt Jokeria oli yhteensä se 5 minuuttia ja se oli liian vähän.

Muuten elokuva oli juuri sitä poppariviihdettä mitä sen pitikin olla. Omassa genressään hyvä pläjäys. X-menit ja Avengersit ovat niin väsynyttä ja sitä saman vamhan veivaamista, että tässä on toistaiseksi vuoden kovin sarjisleffa. Dr. Strangea odotellessa.
lainaa
Kurwablyat

05.08.2016 klo 11.40 1 tykkää tästä

TAPPO-OSUMA :D miks seki piti suomentaa?
lainaa
Niko1111kk

05.08.2016 klo 13.53 3 tykkää tästä

Kurwablyat kirjoitti:
TAPPO-OSUMA :D miks seki piti suomentaa?


Koska JTP luulee olevansa hauska. Ei sitä leffassa ole suomennettu
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

05.08.2016 klo 14.48 3 tykkää tästä

vesamies kirjoitti:
Mitäs mieltä peltonen mahtaa olla uutisista joiden mukaan yli puolet kohtauksista kuvattiin uusiksi. Pahat pikkulunnit laulavat että juuri nämä kohtaukset ovat näitä venytettyjä "hassuja quippeja"


Tällä viikolla on kuhistu, että studiopomot sormeilivat leffaa eritoten leikkaamossa. Se on helppo uskoa liikaa yrittävän selittelyvaiheen aikana.

Aion "velvollisuudesta" katsoa Batman v Supermanin ohjaajan version, joka kuulemma on hyvä. Suicide Squadin vastaavan version jopa tahtoisin nähdä. Takaumista löytyy läjäpäin irtonaisia sekunnin puolikkaita, jotka kaiken järjen mukaan ovat jäänteitä oikeista kohtauksista.
lainaa
Norsukampela

05.08.2016 klo 17.13 3 tykkää tästä

Nyt oli kyllä aikamoinen "hate fuck" -arvostelu. sen verran kuitenkin teksistä otin, että huono se leffa kaiketi on.
lainaa
Joker

05.08.2016 klo 17.46

Oliko Jokeri nyt minkälainen leffassa? Jotenkin hirveästi kiinnostaa miten Leto hoiti hommansa kuin siitä on kuhistu mahdottoman paljon!!

Onko mitään verrattavaa esim. Ledgerin vetoon?
lainaa
make

05.08.2016 klo 18.55 4 tykkää tästä

Peltonen taas näköjään sienissä.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

05.08.2016 klo 19.51 2 tykkää tästä

Joker kirjoitti:
Oliko Jokeri nyt minkälainen leffassa? Jotenkin hirveästi kiinnostaa miten Leto hoiti hommansa kuin siitä on kuhistu mahdottoman paljon!!

Onko mitään verrattavaa esim. Ledgerin vetoon?


Niin kiinnosti minuakin, mutta ei asiasta enempää sanottavaa ole. Jokeri putkahtaa kuvaan pariksi sekunniksi kerrallaan ja useimmat sekunneista on nähty.

En jättänyt paljastamatta mitään myöskään Harley Quinnista. Robbie on hassu ja söpö, mutta tämäkin suoritus on iskevämpi trailerissa Queenin biisin kuvituksena. En missään vaiheessa intoillut, että no niin, nyt sain lisää Jokeria tai Harleyta. Enkä edes katsonut kaikkia mainoksia.
lainaa
entiiä

05.08.2016 klo 20.13 2 tykkää tästä

Joker kirjoitti:
Oliko Jokeri nyt minkälainen leffassa? Jotenkin hirveästi kiinnostaa miten Leto hoiti hommansa kuin siitä on kuhistu mahdottoman paljon!!

Onko mitään verrattavaa esim. Ledgerin vetoon?


Paha sanoa, kun Leto-Jokerin kohtauksia leikattiin niin paljon pois. Kaverin rooli leffassa on käytännössä iso cameo.

Ja oli myös sen verran erilainen hahmo kuin Ledger-Jokeri, etten osaa oikein verrata. Voi olla, että oli jopa parempi, mutta kuten jo sanoin... joku valopää päästi Saksikäsi Edwardin leikkaushuoneeseen.
lainaa
Samuha

07.08.2016 klo 12.57 1 tykkää tästä

Kävin katsomassa elokuvan enkä voi täysin yhtyä J-T P:n näkemykseen tai sitten en vain tajua sitä. Leffa on kuitenkin minunkin mielestäni vain sen kahden tähden arvoinen.

Näyttelijöistä Will Smith onnistuu jotenkin olemaan takuvarmaa sitä itseään ja paria muuta lukuun ottamatta lähes kaikki näyttelijäsuoritukset jättävät hieman kylmäksi. Johtuneeko tämä sitten huonosta näyttelijöiden ohjauksesta ja vaatimustasosta vai keskinkertaisista näyttelijöistä. Leffan juonessakaan ei ole kauheasti kehumista. Itseäni miellytti erityisesti leffan visuaalinen puoli, vaikka se ei mitään mullistavaa tuonut mukanaan, mutta ajoi häiritsemättä asiansa. Itse sain myös pienoisia Iron Man viboja kun hieman hassuteltiin rock/heavy musiikin säestämänä.

Jared Leton esittämästä jokerista ei todellakaan saanut kunnollista otetta, mutta sen vähän perusteella se ei ainakaan minua ehtinyt vakuuttamaan. Vilahtaahan leffassa myös Batman joka on todella järkyttävän huono. Suurimpana pettymyksenä oli kuitenkin Harley Quinn.

Aivotonta viihdettä, joka kerkeää hetkittäin pitkästyttämään. Mikäli leffan haluat nähdä katso se. Mikäli mietit mikä leffa pitäisi katsoa, jos et ole vielä nähnyt, valitse mieluummin vaikka uusi Tarzan tai Jason Bourne leffa.
lainaa
DCnsuuntaepäilyttää

10.08.2016 klo 15.18 1 tykkää tästä

Jossain määrin odotin jopa tätä leffaa, kun sain kuulla mukana olevan Jokerin, Harley Quinnin, Killer Crocin ja Deadshotin. Oletin, että hahmoilla olisi ollut enemmän tekemistä Batmanin kanssa, mutta tämä olikin lähinnä DC-maailman Avengers. Hahmojen esittely vedettiin pikakelauksella, ja niitä oli muutenkin aivan liikaa. Killer Crocinkin rooli oli vain murahdella silloin tällöin. Näyttelijävalinnat oli omasta mielestäni ihan ok, mutta joko ohjaus tai käsikirjoitus ei päästänyt oikein irrottelemaan riittävästi. Jotenkin vain tökki, eikä tuntunut luonnolliselta. Alku oli suht lupaava, mutta kun päänäyttelijöiden oli vuoro loistaa, ei sitten tapahtunutkaan mitään järin kiinnostavaa. Aloin jo ennen loppukliimaksia odottamaan lopputekstejä.

Omaan makuun realistisempi kuvaus DC-maailmasta toimii paremmin ilman yliluonnollisia noitia ja demoneita. Nolanin Batman-leffoissa tuntui oikeasti olevan jännitettä, kun tapahtumat vietiin lähemmäs oikeaa elämää ja pahikset olivat "tavallisia" ihmisiä. K-12 teki tästä turhan laimean sopan.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova