Tuorein sisältö

Brymir : Slayer of Gods

Jesse Kärkkäinen

03.08.2016 klo 23.48 | Luettu: 11804 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen

Jumalatkaan eivät ole turvassa, kun kotimainen Brymir kajauttaa ilmoille sinfonisen kuolonmetallin ylistyksensä. Bändin toisella täyspitkällä metallitulitus soi massiivisena ja melodisena, esikuvat on helppo tunnistaa: Brymir on kuin turboahdettu versio Ensiferumista eikä ulosannin teknisyys jää kauaksi Wintersunin elkeistä. Samankaltaisuudet ovat kuitenkin vain kunnianosoituksia, yhtye seisoo tukevasti omillaan.

Slayer of Gods on väkevä levytys. Tiukkaa riffiä isketään kiivaalla tahdilla toisen perään, rumputyöskentely on värikkään monipuolista ja kaiken kuorruttaa eeppisesti pauhaava syntikka. Soitanta on kautta linjan laadukasta. Äänimaailma on rikas ja monikerroksinen, mutta jokaisen instrumentin kuulee selkeästi. Tuotantopuoli on kunnossa.

Albumin laatua notkauttaa turhan suoraviivaiset sävellykset. Yhtyeen nopeatempoinen musiikki koukuttaa suurimmalta osin, mutta albumia olisi voinut monipuolistaa. Levyllä on nytkin useita rauhallisempia hetkiä, kuten nimikkobiisin Prelude-osio sekä Thus I Became Kronos -kipaleen loppupuolen kaunis tunnelmapala. Suurin osa albumista paahdetaan kuitenkin mahtipontisessa metallimyrskyssä ja loppulevystä tulee pienoinen ähky. Hyvälle kuulostaa, mutta vaihtelu virkistäisi.

Monimuotoisuuden puolesta puhuu se, että albumin parhaat hetket löytyvät sen molemmista äärilaidoista, oli kyseessä sitten raskaampi junttaus tai rauhallisempi melodisuus. Esimerkiksi The Rain on täynnä upeaa tunnelmaa kun taas Risen vyöryy ylitse lähes panssarivaunun voimalla. Siksi onkin lähes harmi, että levy jää aavistuksen yksipuoliseksi monista tähtihetkistään huolimatta. Jos Brymir saa ulosantinsa parempaan tasapainoon tulevilla julkaisuilla, on sillä kaikki mahdollisuudet nousta kotimaisen metallimusiikin suurten joukkoon.V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< Son of Saul... Suicide Squad... >

Keskustelut (7 viestiä)

Jarille-studio

04.08.2016 klo 00.50

Bändin debyyttilevy oli piristävä ja tyylikäs. Ei vielä mikään klassikko, mutta jätti hyvän maun. Odottelin alunperin jatkoa avaajalle seuraavalle vuodelle tai parin vuoden päähän. No nyt on vuosi 2016, eli aikaa on mennyt turhankin kauan. Mahtoikohan Battle Beastin kiipparin menot vaikuttaa? Jostain luin joistain muista syistä, mutta en kyllä enää edes jaksa muistaa niitä syitä. Syyt taisivat joka tapauksessa olla yhtä unohdettavia kuin uusin Brymir-levykin. Tasapaksua tallausta alusta loppuun. Sadebiisikin loppuu ilmeisesti ideoiden loppumiseen? Ei ole enää jäljellä sitä Wintersunmaista paukutusta tai yllättäviä sooloja tai Turisas-henkisiä kiipparipätkiä. Tuollaista vesitettyä C-luokan Dimmu Borgiria alusta loppuun. Ei varsinaisesti huono, mutta pikemminkin fillereistä kelvolliseen matskuun. Ja tämän olisi pitänyt ehdottomasti olla läpimurtolevy. Taisi hukkua siihen sekin bändi. Ja jotenkin uusilla suomalaisilla bändeillä on yleisestikin ongelmia materiaaliensa kanssa. Vorna julkaisi myös kelvottoman kakkoslevyn, ja so-far uusimmat näytteet Oddlandin, joka lähetettiin jo kotiin Century Medialta, toisesta levystä kuullostavat heikommalta räpellykseltä kuin heidän demoaikansa virittelyt. Saavat bändit toki luvat menestyä jatkossakin, mutta aika synkältä näyttävät nämä lupaavien suomalaisbändien vitkastelut ja ohilaukaukset. Suomen musiikkivienti taitaa olla sen Jarin studion varassa.
lainaa
khkhkhk

04.08.2016 klo 18.09 2 tykkää tästä

V2 Voisi vähän genre laajemmin arvostella levyjä. Ainoa ei hevi levy arvostelu kärkkäiseltä oli RHCP - The Getaway joka oli ilmeisesti huono koska särökitara ei ollut tarpeeksi kovalla. Tälläset Speedy&Saku tyypit ei ole kovinkaan soveltuvia koko musiikki skaalan arvosteluun.

Ja ennen kuin kerkee joku kehottaa menemään takaisin Flow-festivaaleille, Spotifyn Weekly discoverini on enemmän black metallin puolella kuin Jazzin
lainaa
iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

08.08.2016 klo 13.58 2 tykkää tästä

^olin juuri tulossa avautumaan V2:n yksipuoleisesta valaanlahtausörinälinjasta. Ottaen huomioon mitä kaikkea muilla osastoilla arvostellaan (tjeu Peltosen leffat), voisi tällekin puolelle pikkasen vaihtelua.
lainaa
musiikkiii

09.08.2016 klo 17.09 5 tykkää tästä

En tiiä montaa arvostelijaa, jotka kirjoittaa musiikista juttua "koko skaalalla". Jotkut nettisivut on jakanut eri musiikkilajin sisälle omat tyypit, jotka arvostelee mm. pelkkää death metallia. Kärkkäisen arvostelut on aika ison alueen kattavia siihen kattoen ja musta miehen teksit on viihdyttää luettavaa. En älyä mistä tälläinen haloo syntyi.

Täällä on muitakin arvostelijoita, voisivat nekin kirjoittaa arvosteluja, niin olisi vaihtelua. Siinä oon samaa mieltä, että vaihtelua saa olla. Mikä syy sitten, että muilta ei arvosteluja tule?
lainaa
Rainbow

Rekisteröitynyt 30.11.2012

10.08.2016 klo 01.46 4 tykkää tästä

^ Ainoa looginen selitys muun musiikin puuttumiselle on se että koska kirjoittaja järkevänä ihmisenä tietää kaiken muun musiikin olevan paskaa ja objektiivisesti huonompaa kuin metallin, niin onhan se absurdia kuluttaa näppäimistöä tämän skeidan kattamiseen :^)
lainaa
fitchpork

10.08.2016 klo 19.26

Ei tää nyt mikään haloo ole, mielestäni ihan aiheellista palautetta. Ja tosiaan komppaan, että monipuolisuus olisi tervetullutta. Mut oma mutuni sanoo, että musa-arvosteluja kirjoittavat avustajat ei kasva puussa ja V2sen kokoiselle sivustolle ei taida olla mitään järkeä edes koittaa saada mitään superkattavaa tarjontaa, joten ymmärrystä nykytilanteelle myös löytyy.
lainaa
RandomSwinger

11.08.2016 klo 01.24

Johan sen nyt jokainen Isämmaan puolustaja tietää että hevillä ei hävitä ja metalli on paskimmillaankin parasta. 2006 Eurovision never förget. Vain suomipop roskaväki, Cheek lampaat ja kaikki muut rannekelloegoistit ei osaa arvostaa.

T: Metallijäbä 666
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova