Tuorein sisältö

Ghost: Popestar

Erkki Mervaala

27.09.2016 klo 18.16 | Luettu: 6983 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Ghost on ehdottomasti yksi viime vuosien teatraalisimpia rock-yhtyeitä. Sen livekonsertit ovat satanistisia messuja, yhtyettä johtaa paholaispaavi Papa Emerituksen kolmas inkarnaatio ja yhtyeen muut jäsenet ovat nimettömiä ghouleja. Pakanabändi on ehtinyt kerätä itselleen uskollisen fanijoukon myös täällä Suomessa, ja on paraikaa valloittamassa maita rapakon takana.

Viime vuonna julkaistun mainion Melioran jatkeeksi ruotsalaisyhtyeeltä ilmestyi syyskuussa viiden kappaleen EP Popestar, joka sisältää tasan yhden alkuperäissävellyksen. Valitettavasti juuri tuo yksi kappale Square Hammer on levyn mielenkiinnottomin. Se ei tunnu tuovan mitään uutta, ei genreen eikä yhtyeen tuotantoon. Lordin kaltaista radiometallia edustava kappale on harvinaisen geneerinen Ghostin mittapuulla, eikä se herätä oikein minkäänlaisia tuntemuksia. Melioran muheviin ja muriseviin riffeihin verrattuna Square Hammerista puuttuu muna.Kenties tuottajan vaihtuminen on vaikuttanut soundiin pehmentävästi? Tällä kertaa puikoissa on sangen maineikas Tom Dalgety, joka on tuottanut muun muassa Opethia, Therapy?a ja Royal Bloodia.

Selvimmin yhtyeen soundin eron Melioraan huomaa rauhallisimmissa kappaleissa, kuten Simian Mobile Discon coverissa I Believe, joka kasvaa loppua kohden satumaisen upeaksi haaveiluksi. Iskevin cover on selvästi jo Eurythmicsin Missionary Man, jolla taustalaulussa äänellään maalailee The Great Discordin Fia Kempe ja röyhkeästi säröytetyllä huuliharpullaan sooloilee Brian Reed.

Kaikki levyn neljä lainakappaletta rullaavat varsin mukavasti, mutta päätöksenä kuultava Imperietin Bible-tulkinta on jo naurettavan hyvän kuuloinen. Dalgety on tuonut selvästi mukaan vaikutteita Opethin pehmeämmästä tuotannosta. Ghostin versiossa yhdistyvät upean kuuloiset kitarat ja lauluharmoniat ja eeppisten hymnien korkeuksiin kohoavat kertosäkeet.

Ensimmäistä raitaa lukuun ottamatta Popestar vie Ghostia mielenkiintoiseen suuntaan. Mikäli uusi, fiilistelylle tilaa jättävä soundi ei jää tämän EP:n ilmiöksi, odotan innolla mitä seuraava pitkäsoitto tuo tullessaan.


V2.fi | Erkki Mervaala
< Stranger Things - 1.... Neiti Peregrinen kot... >

Keskustelut (2 viestiä)

kyl

29.09.2016 klo 22.23 2 tykkää tästä

se on muuten The Great DISCORD eikä Dischord.
lainaa
iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

03.10.2016 klo 14.32

kyl kirjoitti:
se on muuten The Great DISCORD eikä Dischord.


Paska on paskaa vaikka ruusuiksi väittäisi.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova