Tuorein sisältö

Distral: Orders Overload

Jarkko Rotstén

29.02.2008 klo 09.43 | Luettu: 5999 kertaa | Teksti: Jarkko Rotstén

Tietokoneita, konsoleita ja niiden pelejä myydään nykyään enemmän kuin koskaan. Siitä voisi vetää hätäisen johtopäätöksen, ettei nuoriso muuta teekään kuin pelaa ja säätää omassa virtuaalimaailmassaan. Eipä kuitenkaan tehdä turhan hätäisiä päätelmiä, sillä totuus on kuitenkin se, että myös soitinkauppa kukoistaa ja voi hyvin - eikä varmasti vähiten kiitos suosittujen musiikkipelien. Nuoriso perustaa edelleen bändejä ja mikäpä olisikaan helpompi tapa aloittaa kitaran tai basson soitto kuin punk-bändissä. Sanottakoon siis samaan hengenvetoon, että "Punk on kuollut" -väittämä on muuten todellakin kuollut.

Nuoresta iästään (15-19v) huolimatta Distral-yhtyeen jäsenet eivät ole mitään viime viikolla kitaran kouraansa napanneita räkänokkia, vaan takana on jo useita bändikokoonpanoja ja -projekteja. Soitanta ei ole tosiaankaan mitään epävireistä hooseeta, eivätkä biisit koostu puupää-yksinkertaisista kolmen soinnun riffeistä. Meininki on silti rajua ja soundi sopivan autotallimaista, mutta samaan aikaan kuitenkin sikäli selkeää, että kaikki elementit erottuvat. Distralin materiaali onkin sikäli kiintoisaa punkkia, että sitä kuuntelee alasta vähemmän kiinnostunutkin suorastaan mielikseen. Muutamat soittovirheet on jätetty narulle, mikä toimii hyvin, tuoden hommaan selkeää tekemisen makua. Ylituotanto on siis Distralin albumista kaukana.

Lätyn kesto on punk-levylle sopiva puolituntinen, johon on kuitenkin saatu mahdutettua kaksitoista biisiä. Kokonaisuutena Orders overload on yllättävän ehjä ja toimiva, ottaen kuitenkin huomioon poikien verrattaen nuoren iän ja jokseenkin olemattoman levytyskokemuksen.

Distralin hienoa debyyttiä ei kuitenkaan ihan kaikista levykaupoista löydä. Ainakin bändin Pilfink-levy-yhtiön kotisivulta albumia voi tilata suoraan.

V2.fi | Jarkko Rotstén
< The Mutants - Grave ... Sweeney Todd: Fleet ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova