Tuorein sisältö

Turmion Kätilöt: Universal Satan

Jesse Kärkkäinen

12.10.2018 klo 10.48 | Luettu: 15036 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen

Turmion Kätilöt on tämän vuosikymmenen aikana noussut valtiaan elkein hallitsemaan diskometallin lokeroa sekä lunastanut paikkansa kotimaamme kovimpien livebändien joukossa. Ulosannin päivitys Technodiktator-albumilla vuonna 2013 lennätti jo ennestään suositun yhtyeen entistä kovempaan nousukiitoon, sillä kiekolla kuultu diskometalli sai tanssijalan vipattamaan myös niillä kuulijoilla, joille metallimusiikki ei normaalisti maistu. Ja nyt tanssikansalle on luvassa lisää sirkushuveja, sillä ryhmän kahdeksas studioalbumi Universal Satan on täynnä tarttuvaa materiaalia, joka saa lanteen liikkeelle myös kankeimmilta metallifaneilta.

Universal Satan ei lähde pahemmin rikkomaan tuttua kaavaa, vaikka muutoksiakin on tapahtunut sitten edellisen täyspitkän. Viime vuonna bändin jättäneen Spellgothin saappaisiin hypännyt Saku “Shag-U” Solin saa ääneensä kuuluviin nyt myös tallennetussa muodossa. Vaikka miehen ulosanti on edeltäjäänsä karheampaa, ei muutos lopulta ole niin radikaali, kuin etukynteen moni pelkäsi. Suuremman yllätyksen tarjoaa lähinnä se, että tällä kertaa molempien vokalistien ääni saadaan selkeämmin esille myös albumimuodossa, sillä aiemmilla levyillä äänimaisemaa on hallinnut yhtyeen pitkäaikainen rähisijä MC Raaka Pee. Lopputulos on onnistunut, sillä vokalistiparin toisistaan erottuva ulosanti soljuu hienolla tavalla myös albumimuodossa luoden mukavaa dynamiikkaa lauluosuuksiin.

Positiiviset yllätykset eivät jää tähän, sillä myös laatunsa puolesta Universal Satan on erittäin onnistunut albumi. Kokonaisuus on tasaisen vahvasti rakennettu ja ilahduttavasti mukaan on saatu upotettua muutamia selkeitä hittivetoja, jotka kipuavat laatunsa puolesta bändin parhaimpien kappaleiden joukkoon. Erityisesti ennakkoon eetteriin pusketut vedot Sikiö sekä Faster Than God seisovat vakuuttavina bilemetallin virstanpylväinä muutenkin onnistuneella levyllä. Muita huippuhetkiä tarjoavat pirullisen tarttuva Itseensäsekaantuja, lumoava Love is Dead sekä albumin päättävä To Be Contiuned 4 Je T’aime, jonka letkeä fiilistely saa pakostakin hyvälle tuulelle. Vaikka taso ei kauttaaltaan yhtä erinomaisena pysy, löytyy loppulevyltä sen verran kuuloluihin tarttuvia melodioita sekä tanssittavaa biittiä, että kuulija viihtyy vaivatta mukana kiekon loppuun saakka.

Turmion Kätilöt on siitä omalaatuinen yhtye, että se tekee asiat täysin haluamallaan tavalla. Hurttia huumoria ja riettautta sekoitellaan niin estoitta tarttuvaan metallin jytkeeseen, että lopputulosta pitää joko suurena neroutena tai silkkana roskana. Jos yhtye on iskenyt aiemmin, tulee myös bändin uutukainen viihdyttämään. Universal Satan on paras TK-levytys moneen vuoteen.

V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< Bad Times at the El ... Apostle... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova