Tuorein sisältö

Babylonfall : Collapse

Jesse Kärkkäinen

17.06.2020 klo 16.01 | Luettu: 5316 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen

Vuonna 2016 Kouvolassa perustettu melodeath-ryhmä Babylonfall julkaisi debyyttialbuminsa aiemmin tänä keväänä. Kymmenestä kappaleesta koostuva Collapse ei mullista melodista kuolonmetallia uusilla ideoilla tai poikkeavilla ratkaisuilla, vaan keskittyy esittämään asiansa mahdollisimman laadukkaasti. Collapse tarjoaakin mukavan yhdistelmän jämäkkää turpaanvetoa sekä kauniimpia tunnelmia, joista on sorvattu jämäkkä albumikokonaisuus.

Collapse on malliesimerkki niistä albumeista, joilla suorittamisen taso on niin vahvaa, ettei tietynlainen tuttuus haittaa lainkaan. Erityisesti albumin monipuolisuus sykähdyttää. Vaikka kiekko on pohjasävyltään raskas, vaihdellaan intensiteettiä juuri sopivasti, jonka myötä tarttuvat melodiat sekä täräkämpi ruhjonta ovat täydellisessä tasapainossa. Yhtye ei myöskään kadota punaista lankaa missään vaiheessa. Oli kyseessä sitten puhdasta vokalisointia, murinalaulua, kepeämpiä tunnelmia, kauniita melodioita tai raskasta murjontaa, ujuttaa Babylonfall nämä erilaiset elementit sujuvasti samaan pakettiin.

Kaiken kaikkiaan Collapse on vahva kokonaisuus, josta ei tasapaksumpien kappaleiden lisäksi kummoisempaa valittamisen aihetta löydy. Kappaleet kuten Murder of Crows, Blood Will Be My Crown, Silence sekä We Become One ovat sen tasoisia melodeath-viisuja, että ne vievät nopeasti mennessään. Babylonfall kuulostaa debyyttialbumillaan varsin valmiilta yhtyeeltä, jolla on parhaimmillaan homma erinomaisesti hallussa. Vielä kun yhtye onnistuu jatkossa kanavoimaan voimavaransa kokonaisuutena toimivaksi kuolonmetallialbumiksi, on bändille lupa odottaa valoisaa tulevaisuutta.

V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< Da 5 Bloods... Eläintohtori Dolittl... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova