Tuorein sisältö

Gogol Bordello: Super Taranta

J.A. Kaunisto

06.08.2007 klo 09.24 | Luettu: 5311 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Jenkkilään eksynyt Itä-Eurooppalainen mustalaiskolonna hämmästytti Suomenkin rokkaavaa kansaa tyrmäävällä Gypsy Punks: Underdog World Strike-kiekollaan. Räväkkä mustalaispunk lastasi vankkurit täyteen etno-ja maailmanmusiikin ryöstöaarteita. Super Taranta kulkee vastaavilla rosvoretkillä mutta astetta folkimpana ja punkki saa tehdä tilaa mustalaismenolle.

Kiekon alkuun säädetyt etnopommit tuottavat iloa ja pakottavat jalat liikkeelle. Ultimate laittaa Flogging Mollyn ja karavaanipunkin tulille ja Wonderlust King lisää muulinpotkua ja tulista lentoa. Rallatus tarttuu puseroon ja menojalka saa miehestä otteen. Zina Marina kuulostaa kuin kotimainen Alamaailman Vasarat olisi ryhtynyt kimppakivaan Gogol Bordellon etnokaravaanin kanssa. Tehokas torviosasto antaa odottaa Tuomari Nurmion avaavan käheällä raspiäänellä kertsin ilonhetket. Haitarilla käynnistyvä Supertheory Of Supereverything hurmaa kevyemmällä otteella, varsinkin osuvat dub-mausteet tekevät terää. Strange Uncles Of From Abroad on varsinainen etnomusiikin ränttätänttä.

Super Tarantan ongelmaksi muodostuu levyn pitkä kesto ja viisumateriaalin hyytyminen. Kiekolle on eksynyt tyhjänpäiväistä etnoprogea ja mustalaishaahuilua, joka ei johda muuhun kuin kuulijan haukotuksiin. Toisaalta lähes joka viisusta löytyy tarttumapintaa. Onko ongelmana turhan livemäinen äänitysmetodi, nauhoitus päälle kun on hyvä meno. Gogol Bordellon päivänpopin vastainen ristiretki kangistuu saman kaavan toistoksi. Viulua, puhaltimia ja haitaria löytyy mutta kitaraa säästellään. Super Taranta ei onnistu nostamaan koko levyn osalta purevaa mellakkaa. Parhaat hetket antavat kuitenkin rytmijalalle potkua. Hienot reggae-lisukkeet toimivat kympillä. Gogol Bordello kaipaa lisää punkkia. Livena bändi on maailman aatelia.
V2.fi | J.A. Kaunisto
< Paha aavistus... Smashing Pumpkins - ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova