Tuorein sisältö

Bodom After Midnight : Paint the Sky With Blood

Jesse Kärkkäinen

10.06.2021 klo 23.56 | Luettu: 6599 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen

Viime vuoden lopulla metalliyhteisö koki suuren menetyksen, kun kotimaamme tunnetuimpiin kitarasankareihin lukeutunut Alexi Laiho menehtyi yllättäen vain 41-vuotiaana. Paljon jäi sanomatta, sillä koko uransa aktiivisesti keikkailleen ja uutta musiikkia julkaisseen muusikon oli määrä jatkaa soittohommia uuden Bodom After Midnight -yhtyeen kanssa. Tältä osin matka katkesi kuitenkin heti alkuunsa, eikä bändi kerennyt julkaista ainuttakaan täyspitkää albumia. Muutama irtobiisi ehdittiin kuitenkin saada valmiiksi. Nyt nämä kappaleet näkevät päivänvalon Paint the Sky With Blood - pienjulkaisun muodossa.

Kolme kappaletta sisältävä Paint the Sky With Blood -EP on juuri sitä, mitä Alexi Laihon luotsaamalta yhtyeeltä saattoi odottaa: tarjolla on tutulta kuulostavaa CoB-henkistä melodista metallimusiikkia, josta löytyy niin kipakkaa asennetta kuin kunnioitusta herättävää soittotaitoakin. Laadun puolesta ei myöskään pahemmin kompuroida, sillä nimikkobiisi sekä erinomainen Dissection-cover Where Dead Angels Lie ovat molemmat loistavia kappaleita. Kolmikon heikoin lenkki, Payback’s a Bitch ei aivan samalla tavalla häikäise, vaikka rokkaavasti rullaava kipale uppoaa vaivattomasti muiden vetojen sekaan.

Lähtökohdat huomioiden tuntuisi oikealta todeta, että Paint the Sky With Blood on täydellinen metallikiekko, josta ei löydy mitään valittamisen aihetta. Näin ei kuitenkaan ole, sillä vaikka pienjulkaisu on kaiken kaikkiaan viihdyttävä kokonaisuus, vaivaa sitä yllätyksettömyys. Mikä tahansa kiekolta löytyvistä kappaleista olisi voinut löytyä Children of Bodomin julkaisukatalogista, eivätkä biisit hyvästä tasostaan huolimatta olisi nousseet albumeiden tiukimpaan A-ryhmään. Tarjolla on perushyvää ja viihdyttävää suorittamista, mutta aivan se viimeinen terä jää uupumaan.

Tästä huolimatta on ilahduttavaa huomata, että Alexi Laiho lähti tyylilleen uskollisesti tehden juuri sitä, mitä hän rakasti. Vaikka Paint the Sky With Blood ei ole täydellinen julkaisu, voi sen helposti todeta olevan onnistunut ja tekijänsä näköinen sinetti uralle, joka päättyi aivan liian varhain.

V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< Awake... Kuka pelkää noitia... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova