Tuorein sisältö

Jippu: Kuka Teki Minusta Tän Naisen

J.A. Kaunisto

28.05.2008 klo 11.01 | Luettu: 8123 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Jippu kyykytti kriitikot debyyttialbuminsa Salaisuuksia, joita yksinäiset huutaa unissaan-kiekon pilvihattarapopilla - nuoren naisen kyvyt tuplaantuivat ikävuosien osoittamista luvuista. Albumia muistettiin Emmalla viime vuoden parhaasta debyyttialbumista. Jippu ehti herkistellä myös Euroviisukarsinnoissa, Kanna Minut sopii hyvin albumin rivistöön - paremmin kokonaisuuden osana kuin yksittäisenä viisubiisinä. Tuore albumi on suorastaan ylitsevuotavan emotionaalinen, varsinainen äärimmilleen viritetty soiva päiväkirja tai emotionaalinen sydänlataus. Jipun sydän ei osaa väistää, mikä osoittautuu kuulijan kannalta hedelmälliseksi asiaksi.

Albumi on alusta loppuun ähkyyn asti täyteen ahdettua ihmissuhdekarusellia. Teinitytön unelmista aikuisen naisen päiväkirjan sivuille, vahva tulkinta pyyhkii lievästi pateettiset hetket. Albumin alku on täyttä timanttia. Kiekon nimibiisi on laulelmanomainen alaston tilitys, vaikuttava ja vakuuttava tekele. Mies Joka Ei Hylkää ottaa sanoja teinitytön päiväkirjasta, kertsiin saada Stellamaista lentoa. Käpertyneenä on kaunis kuin kesäinen poutapilvi, jota varjostaa paisuva ukkosmyrsky - katkeran kitkera poppipala. Mut Mä Pelkää En lainaa Scandinavian Music Groupin parhaat palat, rokimpi särö on täyttä namia. Sokerina pohjalla kotiteollisuus-coveri Tuonelan Koivut, joka enkelikuoron nostamana nousee suoraan siiville. Ei Sydän Osannut Väistää osuu napakymppiin.

Jippu on oma itsensä, viisuissa on elettyjä päiviä ja kyyneliä. Jippu heittäytyy niin sanoissa kuin tulkinnassa. Kuka Teki Minusta Tän Naisen on kevyt mutta painoarvoltaan tukeva albumi. Emotionaalinen vastahyökkäys ei jätä panoksia selkään ampumiselle - albumi on aito ja puhutteleva. Jippu on matkalla kestotähteyteen.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Indiana Jones ja kri... The Deaths of Ian St... >

Keskustelut (2 viestiä)

Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

28.05.2008 klo 11.32

Jippu on kyllä mun mielestä aivan liian yliarvostettu. Laulutekniikka on sellainen että kuka tahansa saa sillä minkä tahansa kuulostamaan ''imelältä''.. Lisäksi laulun sanoitukset ovat tyyliin '' mä söin jäätelöä, kun sä olit suihkussa, sä pesit kainaloita kun mä toisen jäätelön otin'' Jotakin niin typerää... Ja sitten sitä pitää äitini takia kuunnella kokoajan.
lainaa
Note

Moderaattori

Rekisteröitynyt 18.05.2007

29.05.2008 klo 12.10

Euroviisukarsinnoissa läsähti sellaista sössötystä soimaan, että en vieläkään käsitä miten noilla avuilla noustaan listakärkeen.

Vaikka albumin nimi lieneekin retorinen kysymys, voisi tuon naisen tekijä alkaa peruuttamaan tekosiaan mahdollisimman pian. Mitähän Jippu mouhosi viisujen esittelyvideossaan, "Antakaa mun laulaa?" En kyllä mielelläni antaisi, mutta minkäs teen.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi etsii peleistä innostunutta avustajaa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova