Tuorein sisältö

Vacation Friends

Ensi-ilta: 27.08.2021
Genre: Komedia
Ikäraja: 16
Jari Tapani Peltonen

01.09.2021 klo 17.00 | Luettu: 3199 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


On se maailmanloppu, kun päätät hengailla John Cenan kanssa luksuslomalla ja tyrit itse (?). Vacation Friends mukailee kaavoja, joita se ei ymmärrä. Leffa on helppoa katsottavaa, jos olet perso myönteiselle pohjavireelle, mutta silloinkin onnistunein asia on Cenan valloittavan leveä virnistys. Ihmisenä epäuskottava lihasvuori on erikoistunut epäuskottavuuteen. Yltiöpositiivista sekopäätä ei ole yhtä hauska katsoa kuin The Suicide Squadin "rauhaanpakottajaa", mutta koen Cenan ymmärtävän tämän hahmon paremmin.

Rakennusurakoitsija Marcus ja perintöprinsessa Emily edustavat taviksia. Kun hotellissa sattuu onnettomuus, Cena ja naisystävä tarjoavat katon. He ovat kreisejä, mutta vilpittömiä: he esittävät kutsun ennen kuin he tietävät aiheuttaneensa kriisin. Marcuksen kaipaama romantiikka vaihtuu huumeisiin ja ammuskeluun, mutta jo vajaan puolen tunnin jälkeen homma vaikuttaa paketoidulta. Rentoutuminen on hyvästä. Leffat kärjistävät, mutta kukin syyttäköön itseään ja ehkä suhde vahvistui. Loppu?

Irtovitsi "tarinan todellisesta suunnasta" on selkeästi vitsi, mutta sen aikana oikeastikin odottelin suuntaa. Puoliväli lähestyy, kun leffa viimein profiloituu kolmiodraamaksi Marcuksen, Cenan ja appiukon välillä. Appi on kärttyinen lämpimikseen. Miljonäärinä hän pitää yrittäjävävyä duunarina. Tästä puhutaan alussa, mutta silloin myös summaillaan, ettei Marcus tarvitse hyväksyntää. Toki olisi kiva saada sitä. Marcus häpeää jo piereviä vanhempiaan, joten mihin Cenaa tarvitaan?

Cena rysäyttää autolla aidan läpi kuokkiakseen häissä! Reaktiot ovat vastaavia kuin jos ukko hyppäisi aidan yli, joten vastaava on vitsikin, paitsi että uskottavuus kärsii. Cena on sekä tyhmä pummi että kyvykäs supersotilas. Apellakin on armeijataustaa, joten Cena on nyt kunniavieras sviitissä (ja se heidän suhteestaan). "Mikään ei ole liian hyvää" appiukon prinsessalle, paitsi esim. se sviitti.

Jos leffa ilmoittaisi, että sydänvaivainen mummu ei saa kuulla, mitä Marcus-poika teki lomalla, huumorilla olisi pohja. Appea tässä kuitenkin pelätään muuten vaan. Appi ja Marcus edustavat kasvavissa määrin pakotettua kerrontaa. He tarrautuvat kliseisiin ja eheytyvät vain kun kello käskee. Se ei ole loppuratkaisu, että Marcus pyytää Cenaa best maniksi - kahdesti. Silti hän ruikuttaa koko ajan, koska hän identifioituu tunkeilijasta kertovan komedian kärsijäksi.

Loman voisi tiivistää montaasiksi. Pariskuntaa harmittaa ja uudet tuttavuudet arveluttavat, mutta yhteinen matka lähtee keulimaan ja muisti menee huuruisen jumputuksen aikana. Ehkä alkutekstit ovat yhä käynnissä. On hyvin aikaa esitellä pari ihmissuhdetta ja ehkä jopa bisnesidea, jotka vaarantuvat, kun Cena & bimbo saapuvat muistelemaan kosteaa viikkoa. Ei. Jo perusasiat ovat rakettitiedettä käsikirjoituksen sohineelle komitealle. Vitseillä on arvoa vain antiikkina ja ne näkee kaukaa.

Ihmettelin miksei huumeiden vetäminen vahingossa johda harhoihin, mutta huumeitahan ehtii vetää vahingossa useampaan kertaan! Samasta suoratoistopalvelusta löytyy Fantasia ja Fantasia 2000, joten narkomaaninkin ongelma on näköalattomuus, jos hän valitsee tämän.STRIIMAA täältä:

Powered byJustWatch

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Cruella... Werewolves Within... >

Keskustelut (1 viestiä)

rthrr45457

03.09.2021 klo 17.38

John Xina, ei se hymy sitä miksikään muuta.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova