Tuorein sisältö

Kreator : Hate Über Alles

Jesse Kärkkäinen

13.06.2022 klo 00.16 | Luettu: 8949 kertaa | Teksti: Jesse Kärkkäinen

Saksan thrash metal -suuruuksiin lukeutuva Kreator paukuttaa pihalle uransa 15. studiokiekon. Vaikka tällä kertaa albumin nimipolitiikka lipsahtaa kaksikielisessä kankeudessaan naamapalmu-osastolle, ei tällä lopulta ole mitään merkitystä. Yhtyeen uutuuskiekko Hate Über Alles on pirun kova julkaisu.

Kreator ei edelleenkään kysele tai pyydä. Vaikka Hate Über Alles on tyylillisesti sitä, mitä bändi on viimeisimmillä levyillään tehnyt, huokuu musiikista suoraviivainen turpaan vetämisen mentaliteetti jopa poikkeuksellisen voimakkaasti. Rässimetallin ikämiehet ovat iskussa, sillä näissä karkeloissa nuoremmat metallibändit väännetään tatamiin mitään kyselemättä. Tarjolla on juuri sitä, missä Kreator on parhaimmillaan: Mille Petrozzan kireää vokalisointia, tymäkkää ja melodisen koukeroista kitaraosastoa, sapekasta asennetta sekä sopivasti erikoisuuksia. Vaikka pientä kompurointia on laadullisesti havaittavissa, vahvistaa Hate Über Alles tunnetta siitä, että Kreator muuttaa kaiken koskemansa kullaksi. Käsillä on epäilemättä yksi vuoden parhaimmista metallilevyistä.

Western-elokuvien fiiliksiä viljelevän intron Sergio Corbucci is Dead jälkeen polkaistaan käyntiin rässitanhut, joista ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu. Yhtyeelle ominaisesti musiikissa hyödynnetään ennakkoluulottomasti raskaan ilmaisun eri sävyjä, mutta tekemisessä säilyy intensiteetti koko kiekon ajan. Mukana on useita metallihelmiä, joista esimerkiksi nimikkobiisi, vimmainen Killer of Jesus, tiukasti tamppaava Strongest of the Strong sekä niskankatkoja-riffeillä ryyditetty Demonic Future eivät jätä epäselväksi, kuka on nykyisen thrash metal -kukkulan kuningas. Erikoisempaa antiakaan ei ole täysin unohdettu, sillä Midnight Sun -kappaleessa kuultava Sofia Portanet tarjoaa juuri sopivasti poikkeuksellisempaa pureskeltavaa muuten rankasti ruhjovalle albumille. Selkeää filleriosastoa ei ole mukana lainkaan, vaikka muutamat vedot voisivat toimi paremminkin. Esimerkiksi Become Immortal välittää fiiliksen tekemällä tehdystä livebiisistä, jonka yleisöhuudatukset ja lyriikkahokemat tuntuvat turhankin laskelmoiduilta.

Kreator jatkaa vakuuttavia otteitaan. Hate Über Alles on kaikin puolin väkevä ja vahva thrash metal -albumi. On jo itsessään uskomaton saavutus, että mikä tahansa musiikkiyhtye on aktiivinen 40 vuoden ajan. Vielä ihmeellisempää on se, että pitkän uran ehtoopuolella julkaistaan levyjä, jotka tarjoavat pätevän vastuksen jopa klassikkostatuksen saaneille kiekoille. Hate Über Alles osoittaa, ettei ikä tai pitkä ura ole hidaste, jos asenne vain on kohdillaan.

V2.fi | Jesse Kärkkäinen
< Jurassic World Domin... Hustle... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova