Tuorein sisältö

Tähtivieras Dave

Ensi-ilta: 11.07.2008
Genre: Komedia, Lasten, Sci-fi
Ikäraja: 7
Jari Tapani Peltonen

09.07.2008 klo 21.06 | Luettu: 12641 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Jos meiltä vietäisiin vapaus ja rakastetun diktaattorimme hallitus huolehtisi, ettei yhdenkään ihmisen potentiaali jää käyttämättä, ei Eddie Murphya taatusti nähtäisi sellaisissa elokuvissa kuin Isi hoitaa, Norbit tai Tähtivieras Dave. Murphy on hauska. Murphylla on muuntautumiskykyä. Tällä kertaa lahjakas ystävämme saa miljoonia dollareita siitä hyvästä, että hän näyttelee sekä lilliputtimaista avaruuskapteenia, että avaruusalusta, joka on kapteeninsa ilmetty kuva. Elokuva on tehty, koska sitä on helppo mainostaa: Eddie Murphy on tällä kertaa Eddie Murphy Eddie Murphyn sisällä! South Park on pilkannut Rob Schneideria tällaisesta urakehityksestä ("Schneider on nyt... nitoja! Schneider on nyt... derp dee derp da dumb!"), vaikka Murphy olisi ollut oivempi uhri.

Pikkuiset avaruusmiehet ja -naiset ovat niin kuivaa porukkaa, että heidän kotiplaneettansakin on kuivumassa. Heh heh heh! Tämä oli parempi vitsi kuin yksikään elokuvasta löytyvä. Pikkuolennot ovat "kuivia" samalla tavalla kuin mr. Spock, joten elokuvan aikana heidän on hyvä oppia elämään aitoa elämää telluslaisten tyyliin. Gangstarap, alkoholi ja Ihmeellinen on Elämä ovat avaimet ihmisyyteen, ja musikaali on avain kaappiin, kertoo Tähtivieras Dave. UFO-olennot olisivat saaneet kaappi-ihmisiksi jäädäkin, sillä muutaman näyttelijänkuvatuksen inhimillisyys menee komeasti yli kipukynnyksen.

Pikkusintit ovat maapallolla siksi, että heidän valtameret tyhjäksi imevä tieteisroskapallonsa tipahti tänne jostain kumman syystä. Pallon löydettyään jäykkikset aikovat varastaa kaiken vetemme oman planeettansa pelastaakseen, joten ehkä heidän rentoutumisellaan tulee olemaan merkitystä myös lajimme selviytymisen kannalta? Hyvä poika olet, herra käsikirjoittaja, yhdistit juuri kaksi asiaa, niin, ota keksi.

Vaikka lilliputtien avaruusalus Dave näyttää Murphylta, ovat sen näyttelijänlahjat varsin kehnot. Tyhjänpäiväiselle hölmöilylle ei saisi nauraa, mutta eivät Murphyn eeppisen luonnottomat ilmeet kyllä kylmäksikään jätä. Kuminaaman pauke saa hetkittäin unohtamaan sen, ettei käsikirjoitus sisällä yhtä käyttökelpoista sanaa. Yli puolet varsinaisista vitseistä perustuu siihen, että kun avaruusolennot googlettavat asioita, hakutulokset kertovat vain puolitotuuden. Kissaa pitää potkaista, jos Google rinnastaa kissan leijonaan - heh heh. Leffan toinen vitsi on se, että Dave on surkea, järjettömästi suunniteltu avaruusalus; se ei ilmeisesti ole ollut tarpeeksi villiä, että Dave on keinotekoinen. Daven nenässä on kynänteroitin ja rahojaan se säilyttää takaluukussaan. Mikään läppä ei ole liian halpa tai epäuskottava. Kiitos kuitenkin siitä, ettei hanuri soi samaan tahtiin kuin Murphyn sietämättömimmissä antiklassikoissa.

Lilliputtien kaipaaman superpallon löysi muuten yksinhuoltajaäidin koulukiusattu pikkupoika, jolla ei ole yhtään ystävää - tarvitseeko sanoa enempää? Säälin kovasti ihmisiä, joita ei ole kiusattu koulussa ja jotka eivät ole saaneet turpiin edes isoveljeltään. Hollywood ei tarjoa heille mitään. Nähtäisiinkö vuoden 2018 Star Trek -messuilla monipuolisempaa väkeä, jos tähtivieras Dave kiittäisi elokuvan lopussa suosittua ja urheilullista ihmisystäväänsä siitä, että tämä jaksoi auttaa häntä, vaikka tällä olisi ollut parempaakin tekemistä? Emme saa koskaan tietää.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kristian Meurman - ... Hancock... >

Keskustelut (5 viestiä)

Fuzzo

Rekisteröitynyt 11.04.2007

09.07.2008 klo 22.20

Milloin arvostelu Hancockista?
lainaa
LoneGoat

Rekisteröitynyt 07.08.2007

10.07.2008 klo 01.02

Odotin kyllä melkoisia ylistyssanoja tälle elokuvalle.
lainaa
miksu

Rekisteröitynyt 15.06.2008

11.07.2008 klo 13.45

Kuulostaa Star Wreckiltä :P
lainaa
Duster

Rekisteröitynyt 03.01.2008

14.07.2008 klo 12.42

Jotkut Jari Tapani Peltosen arvosteluista ovat kyllä niin käsittämättömiä, että ainoastaan hepun antamista tähdistä voi päätellä tykkäsikö JiiPee elokuvasta vai ei. Eipä silti, hauskaa tekstiä nämä JiiPeen "arvostelut" yleensä ovat ja poikeavatpahan ainakin massasta :)
lainaa
DonHessu

Rekisteröitynyt 03.12.2007

15.07.2008 klo 11.09

Duster kirjoitti:
Jotkut Jari Tapani Peltosen arvosteluista ovat kyllä niin käsittämättömiä, että ainoastaan hepun antamista tähdistä voi päätellä tykkäsikö JiiPee elokuvasta vai ei. Eipä silti, hauskaa tekstiä nämä JiiPeen "arvostelut" yleensä ovat ja poikeavatpahan ainakin massasta :)

Hilijaa, antoha kaveri narnialle 4 tähteä, mille minä olen valmiina antamaan 2. Ei. 1½.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova