Tuorein sisältö

Hancock

Ensi-ilta: 11.07.2008
Genre: Draama, Komedia, Toiminta
Ikäraja: 13
Jari Tapani Peltonen

10.07.2008 klo 13.00 | Luettu: 18063 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Jos ennakkokohua on oikein tulkitseminen, tulevat Yön Ritari ja Hellboy II: The Golden Army tekemään ennestäänkin suunnattoman suosituista supersankarileffoista palkintogaalamateriaalia. On kelpo hetki pohtia, että mitäs sitten, jos oikeaankin maailmaan ilmestyisi yksi superveikko? Hurraisimmeko ihan varmasti Superjussille, jos sellainen pistäisi Euran Daltonit, huonekaluliikkeiden ostamat poliitikot ja Matti Nykäsen kuriin murjomalla heitä Näsineulalla? Mitä jos Superjussi purkaisi panttivankitilanteen hajottamalla Hartwall Areenan päivää ennen suosikkibändisi megakonserttia?

Hancock (Will Smith) on Los Angelesin ja maailman ainoa supersankari: haavoittumaton väkivahva mies, joka osaa lentää. Hän tekee sankaritekoja vapaaehtoisesti ja hänestä todella on hyötyä. Hän ei kuitenkaan ole ammattilainen, saatikka partiopoika missään mielessä, vaan masennukseen taipuvainen alkoholisti, jonka pää ei toimi erityisen hyvin varsinkaan krapulassa. Kun epäonninen pr-mies Ray Embrey (Jason Bateman) jää autollaan jumiin raiteille, Hancock tulee hätiin heittämällä kaaran voltilla sivuun ja tuhoamalla tavarajunan sen sijaan, että astuisi sivuun itsekin. Vakuutusyhtiöissä huokaistaisiin helpotuksesta, mikäli Hancock tulisi pyytämään suojelurahaa siitä hyvästä, ettei hän tee enää koskaan yhtään mitään.

Liikuttunut imagokonsultti alkaa tehdä töitä Hancockin julkisuuskuvan eteen vaimonsa (Charlize Theron) nyrpeästä asenteesta huolimatta. Hancock suostuu. Hänellä ei ole mitään menetettävää. Superpultsari ottaa ikään kuin vaihtelun vuoksi vastuun tekosistaan ja menee poseen, sillä Embrey vakuuttelee, että ennen pitkää kansa näkee asiat toisessa valossa. Mies on oikeassa, rikokset yleistyvät välittömästi ja kaupunki alkaa kaivata sankaria, joka Hancock myös yrittää olla ennen tärkeintä juonenkäännettä. Kaikki tämä tapahtuu ennen lyhyen leffan puoliväliä. Juopottelevan supersankarin edesottamuksia tuskin kannattaa katsomaan lähteä, sillä lähes kaikki tällainen komedia löytyy jo trailereista. Hancock on synkempi ja jossain mielessä vakavampi elokuva kuin esimerkiksi Iron Man ja Spider-Man.

Hancock on vilpitön yritys tehdä jotain vähän erilaista, kuten oli Smithin edellinenkin pätkä, I Am Legend. En kuitenkaan menisi vannomaan, että Hancock tietää mikä se tahtoo olla, kuten ei tiedä ainakaan muistinsa menettänyt nimihenkilö. Kyseessä on tavallaan supersankarin syntytarina. Jo tämä on kumma juttu, sillä syntytarinat ovat yleensä välttämätön paha elokuvasarjaa aloitellessa. Hancockin mytologiasta riittää niukin naukin ammennettavaa yhteen episodiin, joten on hankala kuvitella, mikä idea mahdollisessa jatko-osassa voisi olla. Hancock on monessakin merkityksessä laimeampi versio Highlanderista, joka olisi sekin saanut jäädä ensimmäiseksi ja viimeiseksi sarjassaan. "There should be only one."

Puolentoista tunnin "toimintakomediaksi" Hancock on yllättävän hidastempoinen ja tunnelmoiva. Elokuvassa tapahtuu niin vähän, että jopa eeppisin toiminnallisuus on perusteeton, joskin komea tapa toteuttaa kohtaus, jossa kahden henkilön täytyy saada huutaa toisilleen. Hitaus ei tee leffasta tylsää kiitos Smithin, joka on jälleen kerran puhdasta kultaa itseään huonommassa roolissa. Hancock ei juuri muuta tee kuin öykkäröi huvittavasti ja tuijottaa surullisesti eteenpäin, mistä huolimatta Smith ilmeilee äijästä kokonaisen henkilön, josta on hyvin helppo välittää keskoseksi jäävän tarinan pyörteissäkin. Elokuvan suurin vitsi on tahaton: Jokerin ja Kultaisen armeijakunnan kesänä Hancock ei kohtaa superkonnaa, ei oikeastaan edes viinapirua, vaan lähinnä kommunikointivaikeuksia. Tarinaa ei olisi yhdeksikään elokuvaksi asti, jos hahmot osaisivat puhua toisilleen.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tähtivieras Dave... Sara - Veden Äärelle... >

Keskustelut (11 viestiä)

FeltHed

Rekisteröitynyt 13.02.2008

10.07.2008 klo 22.22

Tämä kyllä pitäisi nähdä. Useasti pitänyt näistä Will Smithin elokuvista.

Joo, kävin katsomassa. Pettymyksien Pettymys. Elokuvasta ei muuta puuttunutkaan kuin loistokohtia. Koko elokuvan ajan popsin vain popcorneja, puolessa välissä piti hakea uusi Jumbopaketti popcorneja.
lainaa
Tane

Rekisteröitynyt 26.06.2007

10.07.2008 klo 23.22

Pitää varmaan ihan leffassa käydä kahtoo.
lainaa
GanymeDes

Rekisteröitynyt 23.04.2007

11.07.2008 klo 01.18

Vaikutti kiinnostavalta jo ensimmäisestä trailerista saakka ja vaikuttaa edelleen. Taidanpa käydä ylihuomenna katsastamassa.
lainaa
Slobber

Rekisteröitynyt 13.09.2007

12.07.2008 klo 12.23

Ei paljon Smithin leffat enää kiinnosta ku selvis että jätkä on niitä scientologia-hörhöjä.
lainaa
reboot

12.07.2008 klo 16.11

Slobber kirjoitti:
Ei paljon Smithin leffat enää kiinnosta ku selvis että jätkä on niitä scientologia-hörhöjä.


Ei Smith käsittääkseni varsinaisesti ole scientologia-hörhö. Smith on Tom Cruisen kaveri ja on käynyt scientologia-kirkon jossain kokouksissa ja on myöntänyt asian, mutta on silti kieltänyt olevansa scientologi, koska se ei ollut kuulema hänelle tarkoitettu.
lainaa
Crisutan

Rekisteröitynyt 09.07.2007

13.07.2008 klo 11.29

Slobber kirjoitti:
Ei paljon Smithin leffat enää kiinnosta ku selvis että jätkä on niitä scientologia-hörhöjä.

Melkein kaikki on jotain hörhöjä, kristittyjä tai muita, yhtä turhia ne muutkin uskonnot on kuin skientologia.
Itse tänään menossa katsomaan tämän.
lainaa
Tapsa

13.07.2008 klo 13.14

Kävin ensi-illassa tarkastamassa ja en nyt minään ihmeellisenä pitänyt.. Ei lähellekään niin hauska kun väitettiin, 2 tähteä.
lainaa
Animal

Rekisteröitynyt 25.06.2008

14.07.2008 klo 17.14

Minusta on tullut ennenkin yksi Hancock leffa 70-80 luvulla ja se taidettiin esittää telkkarissa jotai vuosi sitten viimeksi.
Taisi kuulua niihin vartta vasten mustalle yleisöväelle tehty elokuvia kuten shaft.
lainaa
Star-Man

Rekisteröitynyt 14.07.2008

14.07.2008 klo 19.24

Slobber kirjoitti:
Ei paljon Smithin leffat enää kiinnosta ku selvis että jätkä on niitä scientologia-hörhöjä.


Mitä eroa muka scinetologia-hörhöllä tai ääri-kristityllä on? Yhtä typeriä molemmat, eikä se tarkoita että on huono näyttelijä. Eikä Smith käsittääkseni ole mikään kovabn luokan scinettäjä.
lainaa
Koomikko

Rekisteröitynyt 26.12.2007

18.07.2008 klo 00.19

Leffan taso lopahti aika pahasti ensinmäisen tunnin jälkeen :(
lainaa
furio

19.07.2008 klo 15.51

itse pidin leffasta, alku tosiaan oli todella hyvä, sitten tuli huima lasku, todellakin lähdettiin komedian puolelta jonnekkin muualle.!
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova