Tuorein sisältö

Transformers

Ensi-ilta: 04.07.2007
Genre: Sci-fi, Toiminta
Ikäraja: 11
Margareta Salonen

06.07.2007 klo 09.03 | Luettu: 9109 kertaa | Teksti: Margareta Salonen

Minimaaliset toimintahahmot ovat muuntautuneet valkokankaalle jättimäisiksi Transformers -roboteiksi. Ohjaaja Michael Bay ja tuottaja Steven Spielberg ovat luoneet elokuvaksi kuvitteellisen avaruuskertomuksen hyvistä Autoboteista ja pahoista Decepticoneista, jotka ottavat mittaa toisistaan ihmisten keskellä.

Seikkailu alkaa Qatarista, jonne tehdään ensimmäinen hyökkäys Maata kohtaan. Kapteeni Lennoxin (Josh Duhamel) johdolla muutaman miehen ryhmä kamppailee robotteja vastaan muun maailman ihmetellessä hyökkäyksien aiheuttajaa. Samaan aikaan ilmenee outoja tapahtumia, jotka linkittyvät teini-ikäiseen poikaan.

Sam Witwicky (Shia LaBeouf) ei ole koulun suosituin kundi eivätkä tytöt suoranaisesti pörrää hänen ympärillään. Uuden auton myötä tapahtuu muutoksia ja peräkammarin pojasta muovautuu seikkailuihin ajautuva nuori sankari. Uuden Camaron myötä Sam saa jalan oven väliin koulun kuumimman kissan Mikaelan suhteen (Megan Fox). Yhdessä nuoret ja Autobotiksi osoittautunut Camaro ryhtyvät kamppailemaan Decepticonien hyökkäystä vastaan.Elokuvan kohdeyleisön haku ihmetyttää. Muksut, jotka leikkivät toimintahahmoilla ovat siinä ja siinä, että pääsevät elokuvan näkemään. Nuorisolle taas on tarjolla paljon toimintapainotteisia elokuvia. Itse suosittelisin mieluummin juuri ensi-iltaan tullutta Die Hard 4.0 -leffaa.

Sci-fiksi elokuva on miellyttävää katsottavaa. Suuren rahan myötä näkee myös laadun. Robotit tuntuvat todella aidoilta ja muutenkin lavastus muutamaa taustaa lukuun ottamatta on onnistunut. Mitään turhaa avaruushömppää ei ole mukana ja huumorin ripauksia on onnistuttu sirottelemaan matkan varrelle. Toisaalta elokuvan viittaukset Spielbergin aiempiin avaruusolioelokuviin tuntuvat hieman korneilta.

Tällä elokuvalla ei räjäytetä tajuntaa, vaikka paljon muuta siinä räjäytetäänkin. Sisäisen pikkupojan itsestään löytävä henkilö pitää elokuvaa kovana sanana. Täytyy tunnustaa, että itsekin uppouduin tarinaan hetkellisesti.

V2.fi | Margareta Salonen
< Velcra - Hadal... Scorpions - Humanity... >

Keskustelut (4 viestiä)

kakara

12.07.2007 klo 13.53

Transformers on selvästi kasaripojille tarkoitettu elokuva, jota 2000-luvun nuorten on aivan turha yrittää ymmärtää. Vain ne, jotka ovat aikoinaan leikkineet transformereilla, lukeneet sarjiksia ja seuranneet piirrettyjä voivat ymmärtää elokuvan.
lainaa
Ville

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.07.2007 klo 21.19

Mä jollain tasolla ehkä koen olevani elokuvan kohderyhmää, enkä tätä mitenkään kuvottavan huonona pitänytkään. Puuduttava ja liian pitkä leffa kyllä oli (tällä sisällöllä alkaa hieman kyllästyä viuhtomiseen ja mäiskimiseen), mutta osittain viihdyttäväkin.
lainaa
Crow

Rekisteröitynyt 08.08.2007

08.08.2007 klo 05.10

en itse oikein tykännyt. jotenkin yritettiin tuoda sitä ikuinen sota tunnelmaa ja että kohta koko maapallo on sodan jaloissa, mutta roboja tulikin vain kourallinen ja hajottivat muutaman korttelin. lässähti jotenkin.
lainaa
uusiTFfani

03.08.2008 klo 03.11

Kaksi tähteä?! ... aijaa :/ Itse nautin elokuvasta suuresti.. elokuvan myötä minusta tulikin Transformers (ja Optimus Prime) fani :) Elokuva oli ihastuttava ja robotit uskottavia.. jokaisen persoonan pystyi tuntea. Näyttelijät olivat erinomaisia (!!) ja juoni mahtava.. kakaran kirjoitus on outo... tajusin elokuvan täydellisesti ja ihan 90-luvulla olen syntynyt... niin ja olen tyttö.. eli kaukana kasaripojista.
lainaa

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova