Tuorein sisältö

Grindhouse: Planet Terror

Ensi-ilta: 20.07.2007
Genre: Kauhu, Toiminta
Ikäraja: 18
Margareta Salonen

20.07.2007 klo 09.08 | Luettu: 9311 kertaa | Teksti: Margareta Salonen

Sairaalloista viihdettä

Quentin Tarantinon ja Robert Rodriquezin käsikirjoittamat ja ohjaamat teokset Death Proof ja Planet Terror muodostavat yhdessä elokuvan Grind House. Jenkeissä elokuvat esitettiin peräkanaa, mutta Suomessa ne nähdään monien muiden maiden tapaan erikseen. Tarantinon Death Proof sai ensi-iltansa 1.6. ja nyt nähdään Rodriquezin Planet Terror.Kosteassa ja synkässä pikku kaupungissa tapahtuu kummia ja sairaalaan kerääntyy joukoittain pahasti loukkaantuneita, sekä kylmäverisesti tapettujen ruhoja. Cherry Darling (Rose McGowan) on jalkansa menettänyt go-go-tanssija, jonka elämä tuntuu suistuneen raiteilta. El Wrey (Freddy Rodriguez) on poliisin silmissä pahamaineinen pyssysankari, joka ottaa ohjat käsiinsä lähes koko kylän muuttuessa zombeiksi. Kyläläiset kamppailevat eloonjäämisestä, mutta elävät kuolleet eivät ole ainoa este. Lähistöllä sijaitsee vanha armeijan tukikohta, jossa Luutnantti Muldoon (Bruce Willis) miehineen ja vaarallisine aseineen majailee.

Planet Terrorissa vilisee nimekkäitä näyttelijöitä samaa tahtia kuin suolen pätkiä lentelee. Death Proofin tapaan tunnelma viritellään taidokkaasti B-luokan elokuvan henkeen, tällä kertaa hivenen kauhun voimin. Sairastuneet kyläläiset ovat todella kuvottavaa katsottava roikkuvine, visvaisine ja ruttoisine kehoineen. Elokuvasta ei myöskään puutu toimintaa, vaan autot räjähtelevät ja pyssyt paukkuvat todellakin ällöttävyyteen saakka. K18-merkinnän aiheellisuus valkenee katsojalle heti kättelyssä.

Teemana on Yhdysvaltojen sota terrorismia vastaan ja tällä kertaa sen aiheuttamat tuhot omille joukoille. Aihe on niin loppuun kulunut, että elleivät asialla olisi Tarantino ja Rodriquez sarkastiseen tapaansa, tekisi mieli kiskoa hiuksia päästä. Vaikka elokuvaa kehystää lähinnä kuvotuksen tunne, on silti todettava, että sen halusi sairaalloisesti katsoa.

V2.fi | Margareta Salonen
< Phantom Below - Aave... Fumble - Rise... >

Keskustelut (3 viestiä)

Sihi

Rekisteröitynyt 04.07.2007

25.07.2007 klo 23.52

Ihan vaan Rose McGowanin takia voisi tämän katsella. :s
Tosin kyllähän tämä arvostelu antaa leffasta muutenkin ihan hyvän kuvan, vaikka en mistään kauheasta suolenpätkien lentelystä erityisemmin perustakaan.
lainaa
Reiska

17.12.2008 klo 14.28 1 tykkää tästä

en käsitä millä perusteella tää on saanut 4 tähteä.. ihan mielettömän huono elokuva.. ei jää mistään paitsi jossei katso tätä.
lainaa
Jussi

28.01.2009 klo 21.03

Yksi parhaimmista toimintakomedioista ikinä. Piste. Loistava elokuva kertakaikkiaan. Minimopo ftw!
lainaa

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova