Tuorein sisältö

Regina: Puutarhatrilogia

J.A. Kaunisto

20.02.2009 klo 11.05 | Luettu: 5866 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Vapaasti hengittävä ja korkealla pilvissä seilaava retropopkasari-hattara Regina on kolmannella kokopitkällään vakuuttava rytmikone. Bändi on lisännut rytmipuolta aina aikojen alun house-nytkyttelun suuntaan. Viisuissa on ennenkin ollut koukkuja, tuoreella rieskalla Regina tarttuu kertalaakista tajuntaan. Vaikka Puutarhatrilogia välttelee valmiiksi pureksittuja sopimusratkaisuja, albumin ottaa vastaan kuin vuosien takaisen tutun. Lämmin retroilu ei kaihda häröjä sovituksia ja mielikuvituksellisia kilkuttimia. Bändin kuplivan sädehtivä maisema on sadunhohtoista mutta kuitenkin käsinkosketeltavan aurinkoista poppikuviota. Paikoin suorastaan hypnoottista - erityisesti todellisuuspakoon sopivaa ilotulitusta. Jatsahtavat listan ulkopuoliset herkut antavat coolia ulkoasua.

Tapaa Minut Aamulla on jo hellyttävän vireä ja virkistävän rento nytkyttely - aurinkoa ja groovea samassa paketissa. Saanko Jäädä Yöksi? ottaa kutittelevan pianon avulla tiukan otteen, rytmisauna lyö lisää lämpöä - suorastaan täydellinen poppipala. Kaikesta huolimatta väitteet "helppo" ja "perusvarma" eivät sovi Reginan sanavarastoon. Sain Levyt Joita Et Halua, voiko olla enää viileämpää, jatsipoppista kireällä retrokierteellä. Olen Häviöllä, Pauli - Tori Amos löytää kumppanin Saint Etiennen suunnalta. Musta Musta Puutarha vie jalat parketille, ilman vastaväitteitä.

Reginan pianon käyttö värittää biisejä toiseen ulottuvuuteen, kaunista mutta niin tehokasta. Sovituksista löytyy kapakkajatsia ja bossa novaa, lievästi sanottuna vapaasti hengittävää poppimaisemaa. Rytmipuoli haastaa tanssilattialle. Vaikka sovituksiin on käytetty aikaa ja tupakkaa, homma ei missään vaiheessa kaadu yli-yrittämiseen tai turhaan patsasteluun. Makeiden karkkien joukosta löytyy kestomakeaa naposteltavaa. Vokaaleissa leikittelevän kepeä ja kirkas ilmestys suorastaan huokuu punaisia pumpulipilviä ja aurinkoisia kesäpäiviä. Puutarhatrilogia on lämmin ja hyvää mieltä jakava viihdeteos, muodollisesti pätevä ja äänellisesti monimuotoisuuden ylistys. Harvoin poppilevy haastaa vastaavalla asenteella kuin tekee Reginan tuorein ääninäyte.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Benjamin Buttonin us... Doubt - Epäilys... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova