Tuorein sisältö

Von Hertzen Brothers: Stars Aligned

J.A. Kaunisto

15.04.2011 klo 15.31 | Luettu: 8154 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Von Hertzen Brothersin tuore kokopitkä Stars Aligned on hieno esimerkki albumista, jossa omaehtoinen soundi ja vapaasti hengittävä musiikki lähestyvät kuulijaa riittävän selväjärkisessä muodossa. Vaikka bändissä on reilusti psykedeliaa ja progressiivisuutta, orkesteri hallitsee osuvat melodiat ja koukuttavat kertosäkeet. Von Hertzen Brothers ei myöskään syyllisty ylettömään soolomasturbaatioon. Musiikin pohja on edelleen vahvasti 70-luvun maisemissa mutta rikas ulosanti ei vähimmässäkään määrin vaikuta pölyttyneelta. Vahvan melodisuuden ympärille kiertyvä musiikimatka ihastuttaa lennokkaalla stemmalaululla ja pettämättömällä tyylitajulla ammennettavan vanhemman sävelvuosikerran kierrätämisessä.

Allekirjoittaneelle tuli moneen otteeseen mieleen mainion ruotsalaisorkesterin Pain Of Salvationin tuorein kiekko. Von Hertzen Brothersilla on vastaavaa tilan tuntua ja maailmanmatkailua. Kun orkesteri on ilmoittanut kiinnostuksensa laajempaa keikkailuun vierailla mailla, kyseisellä albumilla lähestytään hyvinkin erilaisia musiikinharrastajia. Stars Aligned sopii niin 70-luvun tunnelmia etsivälle kuin progediggarille. Levyn indielokeroon ulottuva maalailu sopii haastavamman musiikin ystävälle mutta samalla orkesterilla on heittää tulille vetoavia neljän minuutin täsmärockvetoja. Kiekon aloittava biisikaksikko Miracle ja Gloria ovat esimerkkejä hapokkaan rouheasti etenevistä neljän minuuutin täsmärockhetkistä. Voices In Our Head on astetta haasteellisempi mutta arvoituksellisen syntikkasoundin johdattelemana biisin kerroksellisuus saavuttaa progemaiset mittasuhteet.

Kiekon haasteellisin mutta samalla rikkain tuokio on edessä Bring Out The Snakes -viisun kohdalla. Kyseisellä biisillä kehtaa lähteä viivalle minkä tahansa nykyprogeaktin rinnalle - vahva 60-lukulainen soundi valjastetaan hypnoottisen biitin veturiksi. Kiekon päättävä I Believe tuo soundia selkeämmin tämän päivän kitarapainotteisen rockin suuntaan.

Von Hertzen Brothers ansaitsee laajemman maailman huomion. Bändiä voi helposti verrata mainioon kotimaiseen Kingston Wall -orkesteriin, joka ei aikanaan tahtonut löytää riittävästi ymmärtäjiä. Von Hertzen Brothers pyöristää kuitenkin vaikeammin omaksuttavia kulmia. Kun soundiosastoa voi vielä kehua nautittavan rikkaaksi ja täyteläiseksi, Stars Aligned -albumia kehtaa varauksetta suositella hieman koukeroisemman rockin ystäville.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Sucker Punch... Scream 4... >

Keskustelut (2 viestiä)

Tzi

16.04.2011 klo 13.42

Von Hertzenien aikaisemmat levykäiset eivät ole koskaan oikein kunnolla kolahtaneet, mutta tämä iski - ja kovaa. Miraclen riffi on jotain niin asenteikasta ja levynaloitukseksi yksi parhaita mitä olen koskaan nähnyt. Musiikki etenee fiiliksiltään melkein laidasta laitaan - joukosta jää pois vain tylsä junnaus ja mitäänsanomaton soitinmasturbaatio. Ja hyvä niin. Ehdottomasti yksi makeimpia kotimaisia - ja ulkomaisiakin - levyjä vähään aikaan, ja vaikkei kukaan näistä jätkistä mikään laulaja-laulaja olekaan (se onkin ainoa heikkous?), niin harmoniat toimii jäätävän hyvin.

Puhuit tuossa Pain of Salvationin uusimmasta kiekosta... Suurin progeinnostus on itseltäni jollakin tasolla jo häipynyt (DT:n 20 minuutin noodlingit ei enää kolahda niin paljon), eikä koskaan tullut heihin tutustuttua - suositteletko? Ja mistä aloittaa?
lainaa
XYZZ

23.04.2011 klo 00.26

Tzi... Tee itse jotakin. Kuluttaja-kansalainen. Aloita elämäsi vaikkapa siitä.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova