Tuorein sisältö

12 Rounds

Ensi-ilta: 17.04.2009
Genre: Toiminta
Ikäraja: 13
Jari Tapani Peltonen

14.04.2009 klo 21.00 | Luettu: 24353 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

12-kesäisten albiinoneekereiden rispektillä rasvattu räppäävä pellepainija John Cena on John McClane. Jos sanoin John McClane, tarkoitin että Danny Fisher. Danny Fisher on peruskyttä, joka ottaa puolivahingossa hengiltä superterroristin kollegan. Tasan vuosi tapauksen jälkeen terroristi pirauttaa Fisherille, että nyt olisi parasta tehdä niin kuin kapteeni käskee, tai tapahtuu hirveitä. Fisherin on juostava ympäri kaupunkia ja selviydyttävä pirullisista haasteista kellon käydessä. Järjestysvalta ja yrmeät erikoisagentit yrittävät auttaa, mutta jytinä ja melske saattaa kaupungin kaaokseen, eikä McClane... Fisher voi luottaa kuin sinnikkyyteensä. Se on ilmeisesti syönyt Renny Harlinia, ettei häntä värvätty ohjaamaan Die Hard – koston enkeliä. Suomen lahja Hollywoodille on päätynyt filmaamaan oman leffan saman käsikirjoituksen pohjalta.

Se, mikä merkitys tarinalla on toimintaelokuvassa, tulee taas selväksi. Katsoin yhteen putkeen toiminnallisuudet Fast & Furious ja 12 Rounds tässä järjestyksessä. Rainat ovat yhtä pitkiä, mutta Rennyn vähemmän jaaritteleva viihdepaketti sai ajan kulumaan nopeammin heikommasta laadusta huolimatta. Vaikka 12 Rounds on lähinnä halvempi versio kolmannesta Die Hardista, on Aidan Gillenin tulkitsema nolo vellihousuterroristi varastanut pari temppua myös Speedistä, joten homma pysyy melkein arvaamattomana. Tasaisen huvittava tarina rimmaa mainiosti yhteen mekastuksen ja kiihkeän tempon kanssa. Jos aivot pitää jättää narikkaan, filmi ei saa hidastella, tai Simo-Jukka vihainen.

Cenan orjayhteisön WWE:n tuottama teos haiskahtaa suoraan DVD:lle tarkoitetulta roskalta, tai Harlinin arkun viimeiseltä naulalta, mutta käytännössä Rennyn apinameininki täyttää isonkin kankaan varsin mallikkaasti. 20 miljoonan dollarin budjetti riittää yhteen Hollywood-tähteen ja pulloon kivennäisvettä, tai kunnon räjähdyksiin ja rytinään. Cenan edellisen teoksen The Marinen budjetti oli suurempi, mutta 12 Rounds tuntuu vähintään tuplasti isommalta tuotannolta. Yritän tässä nyt ilmaista, ettei poikamme maailmalla ole aivan toivoton tapaus.

Laatuohjaajaksi Harlinia ei erehdy luulemaan. 12 Roundsin toimintakohtaukset toimivat kaikessa kaavamaisuudessaan, mutta monissa muissa ns. jännittävissä kohtauksissa kamera heiluu niin mauttomasti ja tarpeettomasti, että kikkailu vastaa sitä, kuin jos yläkulmassa näkyisi mikrofoni, tai jonkin kiiltävän pinnan heijastuksessa Renny itse. Kaikki ylistävät Jason Bournen seikkailuja, mutta ei tämä ole syy kuvata uhoavia ukkoja käsivaralta sunnuntaiaamun kohmelossa.

Cena on painikehissä melko yhdentekevä tuttavuus kiitos räppärihahmonsa. Cena ei vakuuta notkeudella, ei monipuolisuudella - ei fyysisesti, ei kielellisesti. Cenalla ei ole karismaa, ei näyttelijänlahjoja, vähemmän pumpattuna hän luultavasti kelpaisi vain lapioimaan liukumiinoja. Sitä ei kuitenkaan voi ohittaa, että pelkästään Cenan kaulalihakset näyttävät vaarallisemmilta kuin minä kokonaisuudessani. Cena on epäuskottavan näköinen turbosonni, joten se näyttää jonkin käänteisen psykoloogisuuden vuoksi uskottavalta, kun Cena kiipeilee raitiovaunussa, tai nostelee kolmesataakiloista ukkoa vain vähän puhisten. Räppäri-imagosta riisuttuna Cena on omalla tavallaan viihdyttävä rehellinen suorittajamies. Onnekkaasti äijä on eksynyt itsensä näköiseen teokseen.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Koop Arponen - New T... Merirosvoradio... >

Keskustelut (14 viestiä)

Salomyyrä

14.04.2009 klo 22.51

Mikäs vitun räppäri-imago ? Painikehässä turha kiitos räppärihahmonsa ?

Herra kun on väsännyt parisenkymmentä biisiä ulos ja vielä taidolla ja tyylillä. Levy myi kiitettävästi ja muutkin kuin ne 12v fanit tykkäsivät.

Ehkä nyt kurkataan peiliin ja mietitään mikä meni vikaan.
lainaa
Marsu

14.04.2009 klo 22.57

Cenalta ikävästi puuttuu samanlainen karisma kuin kollegaltaan Dwayne Johnsonilta
lainaa
jyrki

15.04.2009 klo 00.53

Höh.. Missä on Samuel :)

Miksei renny vaan voinu vaatia Willisiä pääosaan eikä mitään retardia,,, huoh... Hyvä leffa hukkaan.. Brucella olis 1 tähti takuulla tullu lisää
lainaa
Belew

15.04.2009 klo 13.51

Salomyyrä kirjoitti:

Herra kun on väsännyt parisenkymmentä biisiä ulos ja vielä taidolla ja tyylillä. Levy myi kiitettävästi ja muutkin kuin ne 12v fanit tykkäsivät.


Kriitikot eivät, ks. "kevin federline-syndrooma".
lainaa
Koomikko

Rekisteröitynyt 26.12.2007

15.04.2009 klo 15.41

Marsu kirjoitti:
Cenalta ikävästi puuttuu samanlainen karisma kuin kollegaltaan Dwayne Johnsonilta

Ite en ees puhuis noista kahesta samassa lauseessa kun elokuvista puhutaan. :(
lainaa
B-Real

15.04.2009 klo 16.48

Koomikko kirjoitti:
Marsu kirjoitti:
Cenalta ikävästi puuttuu samanlainen karisma kuin kollegaltaan Dwayne Johnsonilta

Ite en ees puhuis noista kahesta samassa lauseessa kun elokuvista puhutaan. :(


Niimpä..
lainaa
LeCtUrE

Rekisteröitynyt 02.10.2007

15.04.2009 klo 18.01

Arvostelija ei oo pelkästään huono vaan myös rasisti? Jes...
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

15.04.2009 klo 21.04

LeCtUrE kirjoitti:
Arvostelija ei oo pelkästään huono vaan myös rasisti? Jes...


Yritin tahallani olla provosoiva ja kyseenalainen Gran Torinon arvostelussa - mutta minut hakkaakin lukutaidoton Cena-jengi?

En tietenkään voi olla varma, mistä LeCtUrE tuon rasismisyytöksen tempaisi, mutta aloin hymistä ihan ääneen, kun mieleeni maalautui skenaario, jossa herra X näkee kymmenen John Cenan fania: 9 valkoista ja 1 tummaihoisen. Herra X sanoo "v**un albiinoneekerit" - ja saa turpiinsa urhoollisen nappulaliigan kiljuessa "v**un rasisti".

Albiino: henkilö, joka kärsii väripigmentin puutoksesta

Neekeri: haukkumasana, jota rasistit ja vanhat ihmiset käyttävät tummaihoisista henkilöistä

Albiinoneekeri: korrekti nimitys valkoihoiselle henkilölle, joka käyttäytyy kuin tummaihoinen gangsta

Samaan syssyyn todettakoon, ettei valitettavasti myöskään Salomyyrän jakomielitautinen yhden miehen keskustelu (kysymys - vastaus - reaktio) vakuuttanut minua siitä, että Cena on arvostuksensa ansainneita taiteilijamiehiä.
lainaa
Samurai

16.04.2009 klo 00.09

Älkääs nyt ihmiset täähän oli selvä mismatch tilanne eli laitetaan kaaks tuuliajol olevaa tyyppiä yhteen ja toivotaan pyrähdystä ylöspäin ja ainakin Cenan bojot ei voineet kuin nousta tän johdosta. Itse kyllä tiesin että Renny osaa nämä hommat joten ei mitään ylläreitä eikä pettymyksiä siltä saralta, mutta ei vielä nykässyt itseään mainstream höpöhöpöohjaaja kastiin minne selvästi yrittää tietään raivata. 10 milliähän heitetään jo kadunlakasijallekin Hollywoodissa joten tolla summalla näyttävä pläjäys ja pesi Dieselin halvalla tällä kertaa.
lainaa
Dingo

Rekisteröitynyt 09.01.2008

16.04.2009 klo 15.47 1 tykkää tästä

LeCtUrE kirjoitti:
Arvostelija ei oo pelkästään huono vaan myös rasisti? Jes...


Surkea trolli.
lainaa
LeCtUrE

Rekisteröitynyt 02.10.2007

16.04.2009 klo 16.42

En tiiä kuka toi Cena on mutta imo neekeri on rasistinen sana jotai ei kannattais käyttää. Kaikille mukavampaa.
lainaa
Dix-Tracys

Rekisteröitynyt 22.04.2007

16.04.2009 klo 21.36 1 tykkää tästä

LeCtUrE kirjoitti:
En tiiä kuka toi Cena on mutta imo neekeri on rasistinen sana jotai ei kannattais käyttää. Kaikille mukavampaa.


Neekeri.

Neekeri.

Iso. Ruma. Neekeri.

Pelottava raiskaajaneekeri.

Neekeri. Neekeri. Neekeri.

Menikös sanasta jo voima? Neekeri. Uskoisin, sillä vaikka pudottelisin neekerin jos toisenkin, niin siihen jaksaisi väjömielisinkään neekeri tai albiinoneekerinkään sukuinen neekerinpentu inistä "rasismia".
Muutaman nimityksen heittäminen ei ole mitään helvetin rasismia. Rasismilla tarkoitetaan muukalaisvihaa. Vihaa perkele. Vitun mutiaiset, vie vittu työpaikat, vittu jos näen yhdenkin mutakuonoisen vitun paskaneekerin, niin vittu tapan sen siihen paikkaan. Kusen vielä päälle. Raiskaan perheenkin.

Siinä vittu rasismia. Viskelemällä neekeri tota ja neekeri tätä läppää sinne tänne ei tarkoiteta rotuvihaa, ei siitä läpästä tulisi mitään jos pitäisi muotoilla "tummaihoinen gentlemanni, jolla on turvonneet huulet, iso nenä ja mongertaa, siis lausuu täydellisesti perin tyylitajuttoman rytmihäiriön, jota kutsutaan räpiksi."

Eiku ups. Rasismia, neekeri on automaattisesti räppäri, missä meninkään vikaan? Oi voi.
Kukkahattutädit hoi...


Niin joo, leffastahan tässä oli kyse. Traileri näyttää hauskalta ja kun Marine osittain oli ihan kelpo, niin oletan tämän olevan parempi. Eiköhän tämän vuokraa.
lainaa
lammas

Rekisteröitynyt 26.05.2007

19.04.2009 klo 17.03

Trailerin perusteella tämä on just sopivaa kuraa yhden arki-illan täytteeksi.
lainaa
harjulaaa

21.08.2009 klo 20.35

Vähän mä nauroin ku elokuvan "Satu"-niminen vene meni paskaks. Rennyn tulevaisuuden suuri ennakkokirous: välit rikki Satu-naisensa kanssa
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova