Tuorein sisältö

Suicide Silence: No Time To Bleed

J.A. Kaunisto

14.07.2009 klo 01.09 | Luettu: 12733 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Jenkkiläinen extreme-metalliakti Suicide Silence jatkaa brutaalin mutta hovikelpoiselta kuulostavan deathcoren parissa. Metalcoren ja death metallin ristisiitos grindcoren blastniittauksella koristeltuna, mureaa! Bändin debyytti kaahasi minkä ehti, liikaakin ja soundeissakin oli sanomista. No Time To Bleed ei jätä soundien osalta kysymysmerkkejä, raskas on painavaa ja riffeissä ei tunneta painorajoja - vokaaleilla tapetaan niin normi -kuin örinäkertoimella. Paikoin bändin ulosantia voisi verrata grindcoren löytäneen Lamb Of Godin tuotokseksi tai deathiin innostuneen Slipkontin kokeiluksi. Tosin varsinainen grindcore jää vähemmälle, runnova brutaaliruhjonta tekee kipeää vähemmälläkin halonhakkuulla.

Vaikka bändi on edelleen äärimmäinen metelikokemus, selkeät soundit ja tuimat riffit antavat tarttumapintaa myös perinteisemmän modernin metallin ystävälle. Suicide Silence ei ole liian kiero laajemmankin yleisön fanituskohteeksi. Levyn avaava Wake Up runnoo kovalla asenteella ja coremaisella irvistyksellä mutta Lifted kelpaa varmasti tuoreemman metalcoren faneille. Smoke on kiekon pahimpia väkivaltahetkiä, sopii mahtavasti Saw-coreleffojen soundtrackiksi. Something Invisble päästää grindcoren irti. Suffer ryskii kuin Slipknot. Your Creations on päivän nopein. Genocise on albumin tykein asennetuokio.

Albumin tuottajana on toiminut Machine, joka on säätänyt soundeja mm. Lamb Of Godille, Fall Out Boylle ja Lostprophetsille. Machinen tuotannosta homma ei jää puolitiehen. Loppua kohden albumi jämähtää oman raskautensa vangiksi mutta bändi kuulostaa kuitenkin esikoistaan aikuisemmalta ja huomattavasti tehokkaammalta. Jos esikoinen oli pikaruokaa, No Time To Bleed leikittelee raskauden ja brutaalin turpaanvedon sekä hidastusmutkien välillä. Äärimmäiset tehot kaipaisivat oikeastaan paria joukosta erottuvaa siivua. Nyt Suicide Silence hakkaa naulaa päähän 32 minuutin ajan - työkalu ei vaihdu ja leka lyö toistuvasti samaan kohtaan. Kuitenkin, Suicide Silence on kaukana emotionaalisesta metallista. Ennemminkin voisi puhua "naula päähän" -metallista.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Brüno... JCVD... >

Keskustelut (5 viestiä)

Zenrich

Rekisteröitynyt 23.07.2007

15.07.2009 klo 01.17

Ihme genrejä taas nakkelee
lainaa
tamaolitassa

23.07.2009 klo 01.28

mielummin tämä kuin koop arponen
lainaa
Paskanenä

28.07.2009 klo 02.59

"extreme-metalliakti"
Tämä mitään metallia ole nähnytkään.
lainaa
EräJorma

11.10.2009 klo 20.54

Ai ei metallia nähnytkään?
Kuuntelit jotain mikki hiiri soundtrackkia.
lainaa
suikkarisilence

26.02.2011 klo 10.59

tää on sitä metallia parhaillaan!!!!!! \m/
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova