Tuorein sisältö

Dragonball Evolution

Ensi-ilta: 04.09.2009
Genre: Fantasia, Seikkailu, Toiminta
Ikäraja: 11
Jari Tapani Peltonen

13.09.2009 klo 13.40 | Luettu: 21279 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Discovalot säkenöivät kertojan loruillessa, kuinka muinaiset monsterit pistivät hyrskyn myrskyn, kunnes ne saatiin kuriin. Hirviöt ovat pysyneet aisoissa... aina näihin päiviin saakka. Otsikko: Dragonball Evolution. Ensimmäinen sääntö: sääntöjä ei ole! Tapaamme nuoren sankarin Gokun (Justin Chadwin), jolle ketterä isoisä on opettamassa kamppailulajeja. Kun Goku tyrii, isoisä selittää, että todellinen voima tulee sisältä. Goku sanoo, että häntä harmittaa, kun hän on niin erikoinen ja ulkopuolinen, vaikka hän tahtoo olla tavallinen ja iskeä tyttöjä. Tässä oli viisi minuuttia ja kaksi sekuntia elokuvasta. Enempää kliseitä suoraan Pahimpien kliseiden kirjasta ei samaan aikaan edes mahdu, ja olemme nähneet jo hölmön toimintakohtauksenkin. Parodia ei parempaan pystyisi. Aloitus on siis lupaava.

Nauroin ääneen. Filmi saa sympatiapisteitä, mikä on edistystä, jos muistelen kuinka piirrossarja Dragon Ball Z on nakke-nakuttanut aivokudostani. Mega-super-kame-hame-ha-luokan kulumia harrastetaan läpi elämyksen: aloittavan mätkinnän jälkeen alkaa läppä ennustuksista ja auringonpimennyksistä nuortenleffoista tuttujen kohtausten sivussa. Leffan ainoa omaperäinen yksityiskohta (kohtaus, repliikki, mitä tahansa) on pieni esine, pallo, joka on kevyt ja mahtuu taskuun - vaikka tosiasiassa se on kokoontaitettava mönkijä. Tämmöinen reikäpäisyys käy viihteestä. Varsinaiset dragon ballit ovat maagisia megaesineitä, joita on ripoteltu ympäri planeettaa. Ken löytää jokaisen, saa esittää toivomuksen. Hyvikset ja pahikset etsivät palloja ja lopussa sitten toivotaan, että tälle saadaan jatko-osa. Oho - pallot eivät toimi.

Dragonball Evolution on katastrofi. Jos teoksella arvoa tahattomana huumorina onkin, aloin haukotella kovasti, vaikka kestoa on kevyet 70 minuuttia (+ alku- ja lopputekstit). Roskasta on hankala nauttia, jos roskaleffa yrittääkin olla hauska ja osa huonoudesta johtuu juuri siitä, ettei se ole. Esimerkiksi Chow Yun-Fat on valitettavasti keksinyt olevansa mukana tilipäivän tähden. Idän ihme näyttelee dragon balleista paljon tietävää mestari Roshia vetelästi kuin kännissä, tai kännissä. Mestarin on tarkoituskin olla outo ja irstas, mutta hahmo on sitä teennäisesti ja kiiltokuvamaisen kiltisti.

Hyvinkin monessa mielessä Dragonball Evolution on poikien Twilight - Houkutus. Twilightissa metroseksuaalivampyyri vihjailee sankarittarelle, että pinna saattaa palaa ja sitten saat akka turpiin. Poikien leffoissa ei vihjailla, vaan potkitaan tyttöystävää päähän hetken mielijohteesta (katsoja huutaa: "älä nyt hemmetti!") ja rakastutaan töykeään roistoon, jonka sydän ei ole kultaa. Tehosteet ja toimintakohtaukset ovat Dragonballin tapauksessa osittain jopa näyttäviä, mutta onpa tähän hupiloitu reilusti enemmän fyrkkaakin. Tyylitaju on hukassa. Teknisessä osaamisessa on aukkoja. Studiossa kuvatut kohtaukset näyttävät sellaisilta. Lopussa esiintyy niin muovisia hirviöitä, että mieleen tuli vuoden 1997 Mortal Kombat: Annihilation.

Mikä kohtalokkainta viihdearvon kannalta, Twilightissa jaariteltiin tyttömäisesti, kuinka tässä nyt tunnetaan tunteita, vaikkeivät tunteet oikein välittyneet. Dragonballissa jaaritellaan miehisesti, kuinka mikäkin superjännä fantasiajuttu toimii, vaikka käytännössä mikään ei tunnu fantastiselta tai toimivalta. Muinaisen väkivahvan pahaherran nimi on... Piccolo (James Marsters). Piccolo voi tarkoittaa myös huilua, mutta minä en osaa unohtaa, että pikkolot kantavat kasseja hotelleissa. Ottipa katsoja pikkolon tosissaan tai ei, kaikki tahtovat, että örisijä taistelee Gokua vastaan, sillä leffa vääntää rautalangasta, että molemmilla on kattavia supervoimia. Lopun tympeässä antikliimaksissa lähinnä heitellään tuikkusäteitä ja valopalloja ja väitetään, että ilotulituksen SM-kisat oli tappelu.

X-Men Origins: Wolverine on hyvä esimerkki siitä, kuinka 20th Century Foxin pörssikurssipäättäjät eivät tiedä elokuvista muuta, kuin että joku tämmöinen on joskus tehnyt rahaa ja sitä me siis teemme nyt. Dragonball Evolution on jo parodia tällaisista tekeleistä. Laskelmoinnin ja tyrimisen keskinäinen tango viihdyttää paikoin, mutta enpä väittäisi, että elämys on edes vuokrataksan väärti.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< G-Force - miniagenti... Yö - Loisto... >

Keskustelut (15 viestiä)

Bamboocha

Rekisteröitynyt 17.09.2007

13.09.2009 klo 15.23

Haha, aikalailla just semmoselta kuulostaa ku yhden trailerin perusteella pystyin odottamaan. En uskaltanu toista katsoakkaan. Hienoa tekstiä taas Peltoselta.
lainaa
TaiZuuni

Rekisteröitynyt 01.06.2007

13.09.2009 klo 18.17

DB fanina ihan kelpo leffa, mutta kyllähän moni asia kävi silmiin. James Marsters pisteet hyvästä suorituksesta. Kuitenkin vähentäisivät kliseitä ja lisäisivät 2. osaan enemmän DB meininkiä. Tahdon nähdä kamehamehaan joka räjäyttää 3 planeettaa yhdellä iskulla.
lainaa
Nuutyasha

Rekisteröitynyt 06.05.2008

13.09.2009 klo 19.38

DB fanina en ole uskaltanut katsoa tätä väännöstä. Lapsuuden muistot turmeltuis. :
lainaa
Sil

13.09.2009 klo 21.47

Katsoin elokuvan lentokoneessa. Luulin Bayn Transformersia vuoden huonoimmaksi, mutta tämä kyllä vei pohjat täydellisesti. Voisi luulla ettei DB kaltaisesta erittäin yksinkertaisesta sarjakuvasta voisi tehtä vahingossakaan asioita väärin. Tässä on järjettömästi KAIKKI päin hemmettiä.
Ihan pahaa tekee.
lainaa
GanymeDes

Rekisteröitynyt 23.04.2007

13.09.2009 klo 22.09

Todella kauhea leffa, jolla ei ole nimen lisäksi juurikaan mitään tekemistä alkuperäisen sarjan kanssa. En suosittele missään tapauksessa, oletpa katsonut/lukenut DBZ:taa, tai et. Jos olet, niin kokemus on vielä pahempi.
lainaa
jan1

Rekisteröitynyt 20.08.2009

14.09.2009 klo 01.44

Täytyy myöntää että oli virhe katsoa tämä, ja tein sen vielä kaksi kertaa. Olen aika kova dbz fani joten tämän leffan virheet pistivät liiaksi silmiin esim. missä krillin? 7 mystikkoa loivat kuulat?? roshi tietää kuulista??? Jos he meinaavat jatko-osan tehdä niin saisi todellakin perustua enemmän mangaan/animeen kuten TaiZuuni sanoi
lainaa
Kursori

Rekisteröitynyt 15.04.2009

14.09.2009 klo 15.33

Hirveetä kuraa muutenkin koko konsepti. KOMMENTTINI RÄJÄYTTÄÄ KOLME PLANEETTAA KERRALLA! Voi perkeleen perkele, katsokaa ennemmin vaikka Samurai Jackkia.
lainaa
dfd

15.09.2009 klo 09.39

Kaikki on päin helvettiä. Ja GOKU EI OLLUT MIKÄÄN VITUN PICCOLON RIKOSKAVERI
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

15.09.2009 klo 14.27

TaiZuuni kirjoitti:
DB fanina ihan kelpo leffa, mutta kyllähän moni asia kävi silmiin. James Marsters pisteet hyvästä suorituksesta. Kuitenkin vähentäisivät kliseitä ja lisäisivät 2. osaan enemmän DB meininkiä. Tahdon nähdä kamehamehaan joka räjäyttää 3 planeettaa yhdellä iskulla.

Kevyeille DBZ -faneille tämä voi olla ihan ok -leffa, mutta useimmat kovemmat fanit voivat pitää tätä melkoisena pyhäinhäväistyksenä.
lainaa
TheJ

Rekisteröitynyt 30.07.2007

15.09.2009 klo 21.16

tagman kirjoitti:
TaiZuuni kirjoitti:
DB fanina ihan kelpo leffa, mutta kyllähän moni asia kävi silmiin. James Marsters pisteet hyvästä suorituksesta. Kuitenkin vähentäisivät kliseitä ja lisäisivät 2. osaan enemmän DB meininkiä. Tahdon nähdä kamehamehaan joka räjäyttää 3 planeettaa yhdellä iskulla.

Kevyeille DBZ -faneille tämä voi olla ihan ok -leffa, mutta useimmat kovemmat fanit voivat pitää tätä melkoisena pyhäinhäväistyksenä.
Itse en ole DBZ:ää juuri katsonut, joten pitäisin tätä ehkäpä tahattoman koomisena - huonona wannabe-taisteluleffana.
lainaa
hejhej

15.09.2009 klo 22.18

db fani olin, se nyt on jäänyt vähä pois...
ei tää lopuksi ollu hirveen huono joka kohdis, kyllähän toki nauratti teini goku joka käy koulua.

peltosen toive toteutui, tähän tulee jatko osa.
lainaa
hide

Moderaattori

Rekisteröitynyt 16.04.2007

18.09.2009 klo 02.03

TaiZuuni kirjoitti:
DB fanina ihan kelpo leffa


Ei, ei ollut. Ellet sitten ollu ihan humalassa tai aineissa, tää leffa ei ollut edes fanille "ihan kelpo". Yritin kovasti katsoa loppuun asti, mutta loppukohtaus oli niin typeryyden multihuipentuma, että aivot rupes vuotaa verta. DB:lle on olemassa toista tusinaa hyviä leffoja, joilla ei ole mitään tekemistä tällaisen roskan kanssa. Katsokaa niitä.
lainaa
Salaneuvos

22.09.2009 klo 18.32

Ensi-ilta: 04.09.2009
...kuvittelin nähneeni näitä sittarin dvd-hyllyssä jo ennen tätä. Kertooko se elokuvasta jotain vai vain omasta harhaisuudestani?
lainaa
Jappe

30.09.2009 klo 22.30

Tämä oli pyhäinhäväistys mutta parempi nähdä kuinka hyvin dragonball elokuvassa pystyy mokaamaan kuin ei saada mitään leffaa minun mielestäni tämä oli parempi kuin ei mitään. mutta seuraavaksi tulee varmaan naruto leffa jossa naruto esittää Kiinalaista bisnesmiestä joka karkotetaan ninjakylään jossa hän oppii taitoja ja joutuu tappeleen ilkeää kakashia vastaan joka yrittää vallata amerikan hahahahah xD Mut kai tollanen tuleekin ku tääkin tuli:D
lainaa
Minazuki

19.04.2010 klo 17.34

Koko 70 minuuttia oli tuskaa...Tai siis 35 minuuttia; katsoin 2x nopeudella.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova