Tuorein sisältö

Britney Spears: Blackout

J.A. Kaunisto

23.11.2007 klo 10.00 | Luettu: 5959 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Britneyn Spearsin paluulevy ei ole toivoton tapaus. Britney seilaa retroilevasssa r&b ja dancesoundissa, katse on suunattu muutaman vuoden takaiseen aikaan kasaria unohtamatta. Varsinkin Madonnan pari viimeistä kiekkoa saavat Britneyn suunnalta taputuksia. Madonnan American Life on hyvä vertailu Britneyn tämän päivän pelikuntoon. Britney on saanut taakseen reilun nipun Ruotsinapuja, joiden käsistä on säädettu toimivaa tanssipoppista. Vaikka kiekon nimibiisi Gimme More toistaa turhan uskollisesti itseään, jatkossa meno maistuu astetta reippaammalta.

Piece Of Me laittaa jo tehokkaampaa kierrätystä peliin, varsinkin Nadar-viisu saa Madonna-faneissa aikaan riemunkiljahduksia. Mukavasti potkiva kasarihitti hallitsee. Break The Ice alkaa vetävällä syntikkahehkutuksella, kertosäe jää turhan värittömäksi. Heaven On Earth ripustaa discopalloa kattoon kun taas Freakshow harrastaa reippaammin rytmikokeiluja. Hot As Ice kuulostaa etäisesti Gwen Stefanilta, niukasti potkiva viisu antaa tanssijalalle viestiä.

Blackout on soundimaisemaltaan vaihtelevaa ja elävää r&b-dancerytmin etsintää. Vaikka vaikutteita revitään muutamien vuosien takaa, kiekko ei ole pelkästään turvallista metritavaraa. Vanha saa seurakseen uutta ja ihmeellistä, soundien osalta kiekko onnistuu mukavasti. Albumi on myös yhtenäinen paketti, vain pari viisua jää selvästi jalkoihin. Poppislevystähän on kyse mutta kuitenkin keskitasoa paremmasta tekeleestä. Britney yllättää alhaisiin odotusarvoihin nähden, tosin kymmenet laulajat olisivat onnistuneet vastaavan materiaalin käsittelyssä samoin arvosanoin. Albumia vaivaa kuitenkin tietty kylmyys ja kliinisyys. Näitä viisuja on kuultu ja samat ideat pyörivät iloisesti ympyrää. Tyylipisteet kuitenkin hienolle tuotannolle. Välillä meno on kuin karkkikaupassa, kaikkea kivaa ja makeaa löytyy mahan täydeltä.
V2.fi | J.A. Kaunisto
< Michael Clayton... Control... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova