Tuorein sisältö

Kristiina Brask valmistautuu keikkarumbaan

Jouni Hirn

12.12.2007 klo 10.31 | Luettu: 18083 kertaa | Teksti: Jouni Hirn

Laulajatulokas viihtyy saunassa ja takkatulen äärellä
Pohjois-Savon perukoilta, Sorsakosken kylästä kotoisin oleva laulajatyttö Kristiina Brask, 17, ponnisti poptaivaalle Idols-kilpailun kautta. Kisassa kolmanneksi sijoittunut Kristiina kertoi V2.fi:lle yli kultalevyrajan myyneestä Silmät sydämeeni -albumistaan ja suomalaisuudesta.



Terve Kristiina! Mitä sinulle kuuluu juuri tällä hetkellä?

- Oi minulle kuuluu oikein hyvää. Päivät oikeastaan menevät aika pitkälti Kuopion musiikkilukiossa opiskellessa, samalla ahkerasti biisejä treenaillen nyt vuoden alussa alkaville keikoille. Jääkiekko on nyt toistaiseksi jäähyllä.


Millaista palautetta ihmiset ovat antaneet sinulle levystäsi reissatessasi "turuilla ja toreilla"?

- Perhe sukulaiset ja ystävät ovat koko tämän matkani ajan tukeneet minua ja ovat todella onnellisia puolestani, kun olen nyt päässyt tekemään sitä mistä olen aina haaveillutkin. Olen ilokseni saanut kuulla kaikilta tapaamiltani ihmisiltä tosi hyvää ja positiivista palautetta levystä sekä tietysti kaikesta muustakin. Harvemminhan sitä varmaan, ainakaan täällä suomessa, mennään päin naamaa toista haukkumaan.


Albumisi julkaisijana toimii Asko Kallosen HMC -levy-yhtiö. Milla tapaa levyn musiikillinen linja muotoutui?


- Jo ihan alusta asti, ennen levyn varsinaista "työstämistä", aloimme Askon kanssa hakea sellaista oikeanlaista tuntumaa ja fiilistä erilaisista biiseistä. Tätä kautta miettimme minkätyyppisiä biisejä levylle tulisi ja hieman jo hahmottelimme, miltä kokonaisuus sitten mahdollisesti kuulostaisi. Tärkeintä ja haastavinta oli tietysti löytää juuri minun näköiset biisit. Ne kuitenkin löytyivät melko helposti - levy jatkaa mielestäni pitkälti samanlaista musiikillista linjaa, kuin Idols-kisassa esittämäni kappaleetkin. Jos vain on ylipäänsä itse tietoinen siitä minkälaista se "oma musiikki" on, tunnelmaltaan ja sanomaltaan, niin kyllä se musiikillinen linja muotoutuu levylle kuin itsestään.

Mikä on sinulle levyn avainbiisi, jonka laulaminen tuntuu kaikista upeimmalta ja koskettaa?

- Ehkä se kuitenkin on tuo nimikkobiisi Silmät sydämeeni. Siinä on niin kauniit sanat ja aina kun laulan tämän kappaleen, niin tuntuu kuin olisin sen itse kirjoittanut. Se laulu koskettaa kyllä ihan joka kerta.

Mitkä asiat ovat tulleet yllätyksenä, kun olet kurkistanut musiikkibisneksen kulisseihin?

- Mitään suuria yllätyksiä ei ole tullut eteen, sillä tiesin jo ennakkoon, että helppoa ei tulisi olemaan. Mutta tietysti sen työn määrä, minkä on huomannut rakentuvan laulun ympärille, on vähän yllättänyt. Ja eihän artistin työ tietenkään voi pelkkää laulamista olla. Mutta kaikesta huolimatta on todella ihanaa tehdä tätä työtä, tykkään ihan mielettömästi!

Kenen poptaiteilijan kanssa haluaisit tehdä yhteistyötä jonain päivänä?

- En ole kyllä miettinyt ketään tiettyä, mutta voisi olla ihan mukavaa tehdä ja laulaa kaunis balladi jonkun mieslaulajan kanssa. Sellaisen, jonka kanssa äänet kävisivät mahdollisimman hyvin yhteen.

Keikkakiertueesi käynnistyy tammikuun puolivälissä. Millainen keikkavuosi on tulossa?

- Heh, toivotaan että mahdolisimman hyvä keikkavuosi. Biisejä olen treenaillut kovasti ja varsinkin nyt joulukuussa harjoitellaan paljon bändin kanssa. Odotan keikkailua jo innolla ja toivon keikkojeni jättävän ihmisille hyvän mielen!

Onko keikkaohjelmassa luvassa jotain cover-kappaleita?

- Hmmm... varmasti on, mutta ne paljastetaan luonnollisesti vasta keikoilla.

Nyt vietetään Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhlaa. Mikä on parasta Suomessa ja suomalaisuudessa?

- Suomessa on kyllä parasta meidän todella kaunis luonto, upeine järvi-ja metsämaisemineen, sekä se että saamme nauttia kaikista neljästä vuodenajasta. Suomalaisuudessa on ihailtavaa - se suomalainen sisu ja tahto. Jos kerran sanotaan suomalaisten olevan juroja, hiljaisia ja tunteiden näyttämisen olevan vaikeaa, niin toisaalta sitten sitä osaa arvostaa ehkä enemmän, kun se oma kulta sanoo "minä rakastan sinua". Silloin voi ainakin olla varma, että hän myös tarkoittaa sitä, eikö!

- Yksi asia mitä en ikinä suomalaisuudesta vaihtaisi pois on ehdottomasti sauna! Mikä voisikaan olla parempi rentoutumispaikka kuin ihanan lämmin sauna.

Ja kerropa vielä V2.fin lukijoille, miten ja miksi pimeästä alkutalvesta tulisi nauttia täysin rinnoin?

- Toivoisin, että viettäisitte paljon yhteisiä hetkiä teille rakkaitten ihmisten kanssa hämärässä, lähekkäin kynttilän- tai takkatulen valossa. Läheisistämme saamme juuri niitä voimia, minkä avulla jaksamme tehdä koko pimeän talven mieli valoisana kukin omia askareitamme. Oikein rauhallista joulun odotusta kaikille!

Kristiinan nettisivuille!

Kuva: Juha Mustonen

V2.fi | Jouni Hirn
< Samsung F330... Pelijyrä... >

Keskustelut (4 viestiä)

eeneku

Rekisteröitynyt 24.10.2007

12.12.2007 klo 23.07

On se nätti plikka.
lainaa
Geomag

13.12.2007 klo 00.18

tota kun sais vähän grau mikä kolli kissa
lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.12.2007 klo 08.54

Geomag kirjoitti:
tota kun sais vähän grau mikä kolli kissa


Kolli on poika, pönttö :D
lainaa
tiia

05.04.2008 klo 15.04

kristiina is the best
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova