Tuorein sisältö

Matthau Mikojan: Hell Or High Water

J.A. Kaunisto

06.05.2011 klo 11.27 | Luettu: 5216 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Bloodpit-yhtyeestä sooloilemaan lähtenyt edesmenneen Popeda-kitaristi Arwo Mikkosen poika Matthau Mikojan jatkaa omissa nimissään kolmannella soolopitkällään Hell Or High Water. Vaikka kyseessä on bändikokonaisuus, Mikojan on tehnyt viisut ja sorvannut sanat. Musiikki seilaa kovin tuttuja katuja Tampereen rokkiskenen ja perinteisen perusrockin parissa. Omaperäisyys jätetään muiden ongelmaksi sillä bändissä on kuitenkin kipinää ja Mikojan onnistuu säätämään tutuista aineksista sujuvasti etenevää rokkiviihdettä. Mikojan on henkeen ja vereen pesunkestävä rokkimies, joten miehen tuotoksilla on jonkinlainen laadun tae. Tuoreelle levylle on eksynyt myös hieman popimpaa kertosäettä mikä tasapainottaa kuviota entisestään.

Kiekon aloittava Candy Wraps kuulostaa hieman väkinäiseltä Negative-kloonilta mutta Gambling Girl ottaa reilummin asennetta Jenkkilän perusvarmoista keikkajyristä. Plastic Trays tunnelmoi rehvakkaan suuressa mittakaavassa. Kiekon nimibiisi on ehdoton helmi, notkeasti rullaavaa perusrokkia kehtaa veivata tulevien keikkojen encorevetona. Find N' Lose on myös mukavan imuvoimainen hitaampi hivutus, joka ei sorru turhaan sokerikuorrutukseen. Orange Moon lisää poppia ja Kalifornian aurinkoa, kunnon mimmiköörillä vahvistettu siivu hönkii sydämellisyyttä mutta homma etenee kovin Euroviisumaisissa tunnelmissa.

Matthau Mikojan hallitsee rockin ABC-kirjan paremmin kuin välttävästi. Miehen viisumateriaalista poimii tuttuja viittauksia moneen suuntaan mutta naapurilainoja ei tarvitse sietää. Mikojan ei yritä olla mitään enempää kuin perusvarma Tampereen rokkiäijä, joka vuosien saatossa saa tulkintaansa varmasti lisää auktoriteettia. Kyseisellä albumilla ei nousta listakiipijäksi ja historian sivutkaan tuskin huutavat kunniaa mutta pohjatyö on vahvaa ja tulevaisuus rokkarina lienee ainoa (oikea) vaihtoehto.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Fast & Furious 5... Hall Pass - lupa rel... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova