Tuorein sisältö

Saara Aalto: Blessed With Love

J.A. Kaunisto

10.06.2011 klo 01.23 | Luettu: 6196 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Saara Aalto on varsinainen viisukonkari, vaikka ikää nuorella naisella on vasta 24 vuotta. Saara oli mukana Euroviisukuvioissa jo vuonna 2004 Heidi Kyrö & just -nimisen kokoonpanon jäsenenä. Tämän jälkeen Saara on yrittänyt viisuihin taustalaulajana ja onhan takana menestystä myös Talent-ohjelmasta. Täpärästi Paradise Oskarille viisupaikan menettänyt Saara vakuuttaa lahjakkuudellaan debyyttialbumillaan Blessed With Love. Nuori nainen on säätänyt tyylikkään vertailukelpoiset siivut, jotka antavat kaunosieluille reilusti ilonaiheita. Tori Amos lienee liian vaativa vertailukohta mutta pianoballadi irtoaa Saaran otteesta pehmeästi ja pakottomasti - ehkä turhankin sievästi esitettynä.

Heti ensimmäisestä biisistä lähtien albumin yllä hallitsee tietynlainen euroviisukuorrutus. Sovituksissa ei säästellä jousisoitinarsenaalia, toisaalta Saaran vokaalisuoritus ja tulkinta on sytyttävän hohdokasta. Avausbiisiä You Are Home on helppo verrata viisuehdokas Blessed With Loveen - oikeastaan suurinta osaa biiseistä voi haarukoida Euroviisuehdokkaan asettamiin muistikuviin. Myös Shelter olisi sopinut mainiosti viisuehdokkaaksi - siistiä Taylor Swift -lainailua. Euroviisukarsintahitti Blessed With Love on kiekon terävintä antia, mainio osoitus Saara Aallon kyvyistä niin säveltäjänä, soittajana kuin tulkitsijana.

Kiekon ongelmaksi muodostuu turhan turvallinen lähestymistapa. Sovitukset noudattavat tuttua viisukaavaa, Saaran laulua kuuntelisi mielellään ilman suurempaa taustahälyä. Perusvahvan biisimateraalin joukosta toivoisi löytyvän lisää timantteja mutta bonuksineen 14 viisun katras on turhan tukeva annos. Myös Saaran laulumaneerina kuultavat kiljahtelut menettävät toiston myötä tehokkuuttaan.

Saara Aalto liikkuu kovin purppuranpunaisissa ympyröissä. Ennemmin toivoisi nuoren naisen suuntaavan kauemmas turvallisesta viisuhutusta, Saarassa olisi potentiaalia Suomen Tori Amos -hahmoksi. Hienoinen särmän esilletuominen olisi enemmän kuin toivottavaa.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kung Fu Panda 2... Deadgirl... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova